Aydın Aslan
Berlin Panteri
- 24 Kasım 2008
- 42.412
- 23.651
- 2.698
Tabi ki bunu da atlamamak gerekiyor fakat şu yönden değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. Geçmiş dönemlerde yabancı sınırı varken anadolu takımlarına göre 100 kat daha iyi yerli futbolcularımız oluyordu hatta bu sadece bizde de değildi genel olarak 3 büyüklerde de bu olay böyleydi. Şimdi şuna da katılıyorum lig de biz, beşiktaş ve fener bir çok yönden güçlendi ama anadolu takımları kendi açılarından kat ve kat güçlendi o yüzden ligimiz de kayseri, sivas, bursa gibi takımların başarılarını görüyoruz hatta başakşehir bunun en güzel örneği olabilir doğru yabancı uygulamasıyla şampiyonluğa oynayan bir takım oldular ama yabancı sınırı olsaydı başakşehir bugün bu kadar güçlü bir şekilde şampiyonluk yarışında kalamazdı ya da geçen sene 2 nci olma ihtimali imkansıza yakın olacaktı çünkü onlardaki iyi yerli oyuncular 3 büyükler alacaktı ve başakşehir otomatikman çökecekti. Beşiktaş bu sene avrupa da yakaladığı başarıyı inanın bu sene şampiyon olan takım da seneye yakalacak çünkü ligde artan kalite oyun sistemlerinden tutun takımlara kadar yansıdı eskiden konya gibi bir takım UEFA'ya gitse 0 puan alırdı şimdi yaptığı işler çok güzel ve ülkemize fayda sağlıyor. Yabancı kuralıyla WİN - WİN olayı vardır hem biz kazandık hem anadolu takımları çünkü avrupa da herkes başarılarını arttırmaya başladı ama ülkemiz futbolu adına düşünürsek LOST - WİN olayı vardır 3 büyükler 5 adım giderken anadolu takımları 100 adım ileriye gitmiş oldu bu da rekabeti tavan yaptırdı
Senden birşey rica edeceğim
Şu yazılarını ayır,büyük küçük harf kullan biraz kör oluyoruz resmen