Can Akasra
Büyük Kaptan
- 26 Aralık 2016
- 25.726
- 11.793
- 1.163
Kral biran önce dön, Basaksehir macında sahada olması lazım sezon o maça sıkışacak gibi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
cok uzun, özet pleasebu disiplinsizin kumaşı güzel, disiplin sorunu olduğunu düşünüyorum. artı olarak ligdeki genel bir soruna değinmek istiyorum ve bunu daha önce yazan kimseyi görmediğim için özellikle belirtmek istedim.
ligdeki yabancı futbolcularda oynadıkları kulübü hafife alma durumu var. yani çok takmıyorlar kulüpleri. bunu şöyle düşünebilirsiniz, mesela türkiyeye gelen suriyeli mülteci, türkçe konuşmak istemiyor. ben arabım deyip arapça konuşup türkiyede hak iddia ediyor, doktora gittiğinde doktor neden arapça bilmiyor diye çemkirebiliyor. biz türk değiliz arapız ve öyle kalacağız deyip asimile olmamak için direniyor ve kendi kültürünü yaşıyor. mecbur kalmadığı sürece katiyen türkçe konuşmuyor, hiç bir kurala uymayıp başına buyruk yaşıyor, devleti hafife alıp istediği suçu işleyebiliyor. türk devleti ona kimlik verip t.c vatandaşı yapmak istiyor bedavadan, yaptığında da ben türk değilim diyor bazen istemiyor, istese de çok önemsemiyor, kısacası umrunda değil.
fakat aynı insanlar almanya fransaya gittiğinde özellikle almanca konuşmak istiyor, o milletin bir ferdi olmak istiyor. suç işlemiyor, yayalara yanan kırmızı ışıkta dahi geçemiyor. alman vatandaşı olmak için çırpınıyor, fakat alman devleti ona ısrarla sen göçmensin, alman değilsin diyor. bu arkadaşımız ise bu ülkeye yararlı olup o ülkenin ferdi olabilmek için canından can feda ediyor ama nafile, kendisini o devlet için parçalasa da daima sen göçmensin alman değilsin denilerek ayrı bir statüye koyuluyor ve bu onu hırslandırıyor. ne zamanki bu kardeşimiz almanca konuşmaya kalksa, aslen alman olan birisi "sen kim köpeksin ki almanca konuşuyorsun" diyerek ona ingilizce yanıt veriyor.
işte buradaki türkiye, türk takımları olurken almanya ise avrupa takımlarıdır. türkiyedeki yabancıların yarıdan fazlası oynadığı kulübü takmıyor. belhandanın canı istediğinde güzel oynayıp çoğunlukla kötü oynama sebebi de o. canı istemiyorsa adam oynamıyor bu kadar basit. ulan bugün tam maç yapasım var şeklinde bir his geldiğinde ki halısaha oynayanlar bilir. işte o zaman belhanda iyi oynuyor. bazende halısahaya mecburen gidersiniz, işte konya maçı, erzurum maçı, sivas maçı da belhanda ve bu tiptekiler için böyledir. bugün fbden örnek verecek olursak, fb adına ciddi bir oyun ortaya koyan sedece skrtel vardı. belhanda gibi kulübünü çok kaale almayan adamlar avrupada bunu yapamaz, düşünsene bayernde oynuyorsun ve ausburg maçında isteksizsin, bir daha forma bile göstermezler adama.
Takimda para edecek tek topcu

cok uzun, özet please
VayFaslı Pirlo mübarek.
En azından pozisyon şansımız oluyordu şimdi o da yok.Feghoulinin ayağına bakıyoruz sadece o da oynayabilirse.Feghouli girdikten sonra gelişen pozisyon ile az önce Rodriguez denen öküzün kale dibinde atamadığı rakip kale değil bizim kale idi galiba.
Hani bu varken akın akın kaleye gitmiş olsak anlayacağım.