#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
GSC Forumda da henüz yeterli duyarlılık oluşmadığını düşünüyorum bu konuda. En azından sürekli güncel, iyi bir başlık hala açılmış değil bu konularla ilgili olarak. Oyununu sev ya da sevme ya da sonuna kadar eleştir. Galatasaray forması giyen, bu kulupten maaş alan bir futbolcunu diz atarak sakatlamışlar, hakem karşı takıma faul vermiş, istisnalar dışında ses çıkmıyor nerdeyse.
GSC forumda oluşan ya da oluşmayan duyarlılığın pek bir önemi yok (En başından beri Belhanda' yı beğenmiyor oluşumun da keza); bizi kim neresine takar?!...

Bizzat kulüp bu konularda aktif olmalı...Düşün, FB den Vedat-Kruse filan böyle bir harekete maruz kalıp sakatlansaydı neler olurdu?..Hareketi yapan futbolcu ve hakem direkt linç edilirdi kesinlikle; o da yetmezdi, altında mutlaka Galatasaray parmağı aranırdı ve bir şekilde bulunurdu!...Türk Futbolunda böyle berbat bir süreç hasıl oldu maalesef; işimiz genel kanaatin de ötesinde zor görünüyor...

GSC forumda oluşan ya da oluşmayan duyarlılığın pek bir önemi yok (En başından beri Belhanda' yı beğenmiyor oluşumun da keza); bizi kim neresine takar?!...

Bizzat kulüp bu konularda aktif olmalı...Düşün, FB den Vedat-Kruse filan böyle bir harekete maruz kalıp sakatlansaydı neler olurdu?..Hareketi yapan futbolcu ve hakem direkt linç edilirdi kesinlikle; o da yetmezdi, altında mutlaka Galatasaray parmağı aranırdı ve bir şekilde bulunurdu!...Türk Futbolunda böyle berbat bir süreç hasıl oldu maalesef; işimiz genel kanaatin de ötesinde zor görünüyor...

Eskisi gibi değil artık. Sosyal medyanın gücünü küçümsemeyelim. Özellikle twitter. Davaların, kararların seyrini değiştirebiliyor. Yönetimin pasifliği, etkisizliği ortada. Hala doğru düzgün basın sözcümüz bile yok en basitinden. Her şeyi Terim'e bırakmak ne kadar doğru? Saha dışı konular tartışmasız yönetimin sorumluluğu. Yönetim olarak da taraftar olarak da yapılabilecek çok şey var. Taraftarın yönetimi harekete geçirebilme gücü var ayrıca. Transfer baskısı kurabiliyoruz mesela isteyince. 5 dakika sessizlik protestosundan yüzlerce daha etkili tepkiler bulunabilir, yapılabilir.

Eskisi gibi değil artık. Sosyal medyanın gücünü küçümsemeyelim. Özellikle twitter. Davaların, kararların seyrini değiştirebiliyor. Yönetimin pasifliği, etkisizliği ortada. Hala doğru düzgün basın sözcümüz bile yok en basitinden. Her şeyi Terim'e bırakmak ne kadar doğru? Saha dışı konular tartışmasız yönetimin sorumluluğu. Yönetim olarak da taraftar olarak da yapılabilecek çok şey var. Taraftarın yönetimi harekete geçirebilme gücü var ayrıca. Transfer baskısı kurabiliyoruz mesela isteyince. 5 dakika sessizlik protestosundan yüzlerce daha etkili tepkiler bulunabilir, yapılabilir.
Bu tip konularda tepki vermeyi ben de çok isterim ama şu sıralar bizim takımdan her kim tepki verirse çok büyük cezalar ile karşı karşıya kalacak. Bu çok bariz ortada. Stadda sessiz protesto yerine federasyona tek bir küfür edilmiş olsa tribün cezası bir yana saha kapama cezası bile verirler bu adamlar bize. Ya her hafta birilerinin ceza yemesini içimize sindireceğiz ya da sahadaki futbol ile yapılanlara cevap vereceğiz.

Bu tip konularda tepki vermeyi ben de çok isterim ama şu sıralar bizim takımdan her kim tepki verirse çok büyük cezalar ile karşı karşıya kalacak. Bu çok bariz ortada. Stadda sessiz protesto yerine federasyona tek bir küfür edilmiş olsa tribün cezası bir yana saha kapama cezası bile verirler bu adamlar bize. Ya her hafta birilerinin ceza yemesini içimize sindireceğiz ya da sahadaki futbol ile yapılanlara cevap vereceğiz.

Sahadaki futbolla cevap vermek elbette güzel bir cevap olur. Yalnız rakipler senin oyuncularına bazen sakatlayacak tarzda, en sert şekilde girerken, hakemler buna göz yumarken, sahada o futbolu oynayacak oyuncun kalmayabilir. Demek istediğim onların ceza veremeyecekleri şekilde özellikle sosyal medya olabilir, başka platformlar olabilir farklı tepkiler bulalım. Adaletli, insaflı, aklı başında yorum yapan insanları yanımıza çekelim. Medya gücümüzü arttıralım. Baskı oluşturmanın ceza veremeyecekleri başka yollarını bulalım. Onlar zor duruma düşsün.

Beyler sakatlandı kurtulduk falan diye sevinmeyin. Bu adamın bacağı kopsa yine 11 başlar bu takımda.

Sakatlandigi pozisyonda o calimlara baska biri atsa yada Belhanda degilde yeni gelen baska biri olsaydi Butun taraftar cosardi Belhanda olunca kimse umursamiyor .

Sahada ki pas trafiğini yönetecek başka adam mı var da Belhanda sakatlansın , sezonu kapatsın diyebiliyor insanlar anlamıyorum.

Etrafımda da böyle. Kimi faydalı buluyor adamı , kimide çöp diyor. Bakıyorum faydalı bulanlar bir zamanlar futbol oynamış , toprak sahada çamur yutmuş işi bilen insanlar. Beğenmeyenler de locadan tv den maç izleyen çekirdekçi dediğiniz tayfa.

Şu adamın oynadığı futbolu sadece futbol oynamış insanlar anlayabiliyor sanırım. Geri kalanlar ya tipine , ya forma numarasına takılmış kalmış.

Demek ki her futbol izleyen futboldan anlayacak diye bir kural yok.

Bunu diyordum işte. Veysel' in hareketinin doğal ve pozisyon gereği 'kaza' olduğuna hiç kimse inandıramaz beni. Kasten ve olanca gücüyle diz darbesini indiriyor, lamı cimi yok bunun...

Allah muhafaza, aynı hareketi dizi yerine ayağıyla yapmış olsaydı, ''Adam öldürmeye tam teşebbüs'' suçundan yargılanması ve ağır hüküm giymesi gerekirdi!..

Ali Palabıyık denen 'tetikçi' hakem paçavrasının marifeti olarak, bu pozisyon ve Aytaç kazmasının defalarca yaptığı sarı-kırmızılık hareketler mutlaka gündeme getirilmeli, geç bile kalındı. Yönetim, Devlet ve bağlantılı kurumlarla olan Riva-Florya işleri uğruna bazı şeyleri görmezden geliyor sanırım...

Tepki cekerim ama burda kartlik bir durum yok.Pozisyon sanssiz sadece ,agir cekim izleyince adama vurmus olmasi ucarak tekme atmis gibi bir anlam yuklemeniz sacma ,Belhanda dustu belini ceviremedi,donerken veyselle carpisiyor,veyselde topa kosuyor ,diz darbesi alip cenesinin kirilmasi sanssizlik ,sevnesemde gecmis olsun donsun topunu oynasin deli oglan .

———-
Golcao!!

soyle ozetleyebiliriz
Belhanda oynarsa gol atamazsak: Suc Belhandanin
Belhanda oynayamazsa gol atmazsak: Belhanda oynamadigi icin.

Tepki cekerim ama burda kartlik bir durum yok.Pozisyon sanssiz sadece ,agir cekim izleyince adama vurmus olmasi ucarak tekme atmis gibi bir anlam yuklemeniz sacma ,Belhanda dustu belini ceviremedi,donerken veyselle carpisiyor,veyselde topa kosuyor ,diz darbesi alip cenesinin kirilmasi sanssizlik ,sevnesemde gecmis olsun donsun topunu oynasin deli oglan .

———-
Golcao!!
Öyle olmadık pozisyonda işime geldiği gibi kasıt arayan biri değilimdir. Pozisyonu onlarca kez izledim ve Veysel' in dizini çıkararak gelişi ve darbesi doğal gelmedi bana. Hatta kendimce simülasyon yaptım evde ve epey denememe rağmen topa doğru koşarken dizimi o şekilde çıkarmayı ve aksyon boyunca öylece bükük tutmayı başaramadım:D (Kasıtlı olarak dizimi vurmaya çalışır gibi yaptığım zaman aynı görüntü rahatlıkla oluştu!)...Pozisyonu bir daha izle, istersen sen de deneyebilirsin, ücrete tabi değil:ROFLMAO:...

Son düzenleme:
Öyle olmadık pozisyonda işime geldiği gibi kasıt arayan biri değilimdir. Pozisyonu onlarca kez izledim ve Veysel' in dizini çıkararak gelişi ve darbesi doğal gelmedi bana. Hatta kendimce simülasyon yaptım evde ve epey denememe rağmen topa doğru koşarken dizimi o şekilde çıkarmayı başaramadım:D...Pozisyonu bir daha izle, istersen sen de deneyebilirsin, ücrete tabi değil:ROFLMAO:...
Benim simulasyonum da ,ceza sahasina girecek adam manyak gibi geri donmeyecegi hasebi ile ,veysel anlik baska yone hareket etmek zorunda kaliyor,atletik bir adam degilsen o sekilde bir aciyla topa hareket edemssin zaten ,uzun adim anlik hamle ile veysel hareket ediyor ,belhanda dusuyor dusme ve dusmeme aradinda belini donduruyor ve carpisma gerceklesiyor ,yok oyle bir dusme sekli ,napsin defans abi dur kaldirim falan mi desin ,tam tersi pozisyonda bize olsa farkli dusunurduk bence .
Benim gozum de temiz pozisyon ki bu pozisyona kadar ciddili bir cok pozisyon var .
Omer bayrama arkadan mudahele,leminaya ,ademe penalti ,ilk yari lyundamanin dengesiz cikisina da penalti verebilirdi ali . Es gecti o pozisyonu ben dedim Var dan verirler simdi.

Hakemlerin bazi seyleri baya bir art niyet gelebilirken ,bak bu pozisyonda es gecti sanki diyebiliyoruz.
Bazi sert kurallar olmasina ragmen ,yorumlandikca esneyebiliyor futbol.

Merkezimize cok aliyoruz bu oyun moyun organize cart curt muhabbetini.

Benim icin en oncelik sahada top oynayan bir takim,gerisi kendiliginden gelecektir zira

Sahada ki pas trafiğini yönetecek başka adam mı var da Belhanda sakatlansın , sezonu kapatsın diyebiliyor insanlar anlamıyorum.

Etrafımda da böyle. Kimi faydalı buluyor adamı , kimide çöp diyor. Bakıyorum faydalı bulanlar bir zamanlar futbol oynamış , toprak sahada çamur yutmuş işi bilen insanlar. Beğenmeyenler de locadan tv den maç izleyen çekirdekçi dediğiniz tayfa.

Şu adamın oynadığı futbolu sadece futbol oynamış insanlar anlayabiliyor sanırım. Geri kalanlar ya tipine , ya forma numarasına takılmış kalmış.

Demek ki her futbol izleyen futboldan anlayacak diye bir kural yok.
Ben hayatimda hic futbol oynamadim sadece Tv izliyorum ama ben Belhandayi begeniyorum.Genelleme yapma bence renktas

Ben hayatimda hic futbol oynamadim sadece Tv izliyorum ama ben Belhandayi begeniyorum.Genelleme yapma bence renktas

Evet genelleme yapmak biraz yanlış oldu bu konuda. Mutlaka öyle ben sadece etrafımda ki durum değerlendirmesinden bahsettim.

Bence de çok faydalı oluyor. Zaten o kafadaki sorunları olmasa herhalde elit diyebileceğimiz bir takımda olurdu.

Evet sorunları var , maç içinde oyundan kopabiliyor. Ama bu kendisinin pas trafiğini yönettiği gerçeğini değiştirmiyor.

Evet genelleme yapmak biraz yanlış oldu bu konuda. Mutlaka öyle ben sadece etrafımda ki durum değerlendirmesinden bahsettim.

Bence de çok faydalı oluyor. Zaten o kafadaki sorunları olmasa herhalde elit diyebileceğimiz bir takımda olurdu.

Evet sorunları var , maç içinde oyundan kopabiliyor. Ama bu kendisinin pas trafiğini yönettiği gerçeğini değiştirmiyor.
Bencede Yukarda yazmistim sakatlandigi pozisyondaki calimlari baska bi futbolcu atsaydi forum cosardi ama Belhanda olunca beceriksiz sakatladi kendini diyor millet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt