Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu ne zamanin capsi?Oynamadigi Kasimpasa,Erzurum,Goztepe,Rize Malatya(kupa) maclarini aldik bu sezon 5 ediyor.Gecen sezon da Akhisar ve Kayseri maclari var kazandigimiz.
Ayrica kendisinin olmadigi maclarin onemli bir kisminda Donk,Ndiaye cezali Fernando sakat ve hoca da tribundeydi.Direkt kendisinin yokluguyla aciklanamaz yani.
Kim etmis caps var mi?Hic tehdit edilmis gibi oynamiyor
Tabii ki 30 metreden çaktı iş bitti gibi bir durum yok zira bahsettiğim adam Sneijder, Bilal değil. O fenere 2 gol örneğini de gerçekten yaptığı için yazdım, farazi bir durum yok ortada. Kastım Hagi, Alex, Talisca, Sneijder gibi iş bitiren bir adam olmadığıydı ki biz bunu zaten biliyoruz. Hiçbir zaman da böyle bir beklentiye girmedim. Kendisinin söylediği gibi bir 10 numara değil kendisi.
Ancak bir 8 numaraya göre de basit top kaybı çok fazla bu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. Benim 8 numara anlayışıma, izlediğim adamlara ters ya da öyle diyeyim.
Ben isimleri takilmam, performanslara bakarim. Hagi, Alex, Talisca, Sneijder´de hepsi de bir birinden cok farkli oyuncular. Sneijder´in sen attigi golleri ile galibiyetlerini yazarsin, bende burada bizde performansinin getirdigi sorunlar ile ilgili kitap yazarim, ama gecti gitti bunlar eskide kaldi.
Belhanda´nin dedigi de 10 Numara degilim degil, 8 Numara oynuyorumdur. Aslinda basitce, bir forvet arkasindan daha geride oynadigini/oynatildigini söylemeye calisiyor. Zaten net bir 8 Numara degil, 8 Numara´da olan bazi özellikleri yok, ama standart 8´lerde olmayan özellikleri ise var. Hybrid bir oyuncu profili aslinda sahada. Degerli kilan da kendisini o, hep basarili takimlarda oynamasi da tesadüf degil.
Va bahsettigin "is bitirecek" bir adama da ihtiyac duymuyoruz. 2011-2013 arasi da yoktu. Takimi yipratan ekonomik olaylar olmasa yetecek ve artacak bile.
Ben isimleri takilmam, performanslara bakarim. Hagi, Alex, Talisca, Sneijder´de hepsi de bir birinden cok farkli oyuncular. Sneijder´in sen attigi golleri ile galibiyetlerini yazarsin, bende burada bizde performansinin getirdigi sorunlar ile ilgili kitap yazarim, ama gecti gitti bunlar eskide kaldi.
Belhanda´nin dedigi de 10 Numara degilim degil, 8 Numara oynuyorumdur. Aslinda basitce, bir forvet arkasindan daha geride oynadigini/oynatildigini söylemeye calisiyor. Zaten net bir 8 Numara degil, 8 Numara´da olan bazi özellikleri yok, ama standart 8´lerde olmayan özellikleri ise var. Hybrid bir oyuncu profili aslinda sahada. Degerli kilan da kendisini o, hep basarili takimlarda oynamasi da tesadüf degil.
Va bahsettigin "is bitirecek" bir adama da ihtiyac duymuyoruz. 2011-2013 arasi da yoktu. Takimi yipratan ekonomik olaylar olmasa yetecek ve artacak bile.
Sneijder'i yazmak istesem golleri 3 ya da 4. sırada olur. Örnek olarak yazdım fener maçını ve gollerini. Vurucu olsun diye. Gol konusuna son bir açıklık getirerek işin o kısmını kapatmayı umuyorum; Aslında kasıt şu "Bu kadar çok top kaybı yapan bir oyuncunun sahada daha iş bitirici olması beklenir."
Bu genel bir beklentidir, bazıları için Belhanda bunları karşılamış olabilir. Ben;
Belhanda'nın orta saha performansından memnun değilim. Beklentimi karşılamıyor 8 ya da 10 ya da 8.75 ya da 9.25 numara olarak.
Lakin ilk yazımda belirttiğim üzere, faydalı özellikleri de çok fazla. Kalırsa destekleyip, iyi gününde olmasını umacağız, yapacak bir şey yok.
Galatasaray'ın Belhanda'nın kaptırdığı toplarla yediği kaç tane kontra atak golü var bunun verisini görmeden bana göre bu konuda teşhis konmamalı. Galatasaray'ın iki sezondur yediği toplam gol adetlerinin yüzde kaçı Belhanda'nın kaptırdığı toplarla gerçekleşmiştir cevabını verebilecek bir veri veya tek tek hatırlayan yarı insan yarı robot bir kimse var mı? Benim de sizin bu iddiayı ortaya attığınız gibi tamamen varsayımsal ve gördüklerim üzerinden yorumum ve teşhisim şudur ki bu oran işkembeden sallandığı kadar takıma zarar teşkil edecek kadar yüksek değil. Buyurun getirin koyun bunun verisini tamam yanlış fikirdeyim diyeceğim baştan da söylüyorum bunu haksız çıkmaya hazırım.
Bu anticilerin Belhanda'ya olumsuz bakmalarında kullandıkları bir tez idi.
Şimdiiii...
Öncelikle riskin toplamında alınan fayda eğer olumsuz sonuçtan fazla ise benim için o risklerin alınması doğrudur. Belhanda'da da tam olarak bu var. İki senedir alınan sonuçlar bunun ispatı oluyor.
Elimizde varsayımsal çıkarımlarla üretilmemiş, ispatlı ve gerçek olan istatistik ve ondan yola çıkılacak yüzde yüz gerçek bir sonuç veya teşhis var. Nedir bu?
Belhanda'nın Galatasaray formasıyla yarattığı ve hazırladığı gole veya pozisyona dönen aksiyonlar. Yani diğer bir değişle Çalım,top taşıma, şut pası, Asist, ve Kilit paslar. Hepsinin verisi stats sitelerinde mevcut. Bir kaç görsel ve haber bırakıyorum.
Ancak istatitistikler yalan söylemez. Fransız yıldız, ligde en fazla kilit pas atan oyuncu. Terim'in prensi Belhanda maç başına 2.2 kilit pas atıyor.
DRİPLİNGDE ZİRVEDE YER ALIYOR
Fransız oyuncu, ligde ceza sahasına isabetli orta gönderen oyuncu sıralamasında ise 2. sırada... Belhanda maç başına 6 orta yapıyor. Belhanda, takımının en çok dripling yapan oyuncusu konumunda.
EN ÇOK TOP ÇALAN OYUNCU
Yıldız oyuncu ligde 126 kez dripling yaparken bunların 75'inde başarılı oldu. Maç başına yaptığı dripling ise 3.6... Belhanda, 10 numara oynamasına rağmen takımın en çok top çalan 2. oyuncusu.
İKİLİ MÜCADELEDEN KAÇMIYOR
Fransız yıldız, G.Saray'ın en fazla ikili mücadele giren 4. oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Maç başına 7 kez ikili mücadele giren Belhanda 3'ünü kazanıyor. Çok top kaybettiği için eleştiriliyor ama 3. sırada. (Takvim)
Dur ama bazıları, Selçuk gibi veya eski selefler gibi yahut türev başka oyuncular gibi sıfır sorumluluk alıp hiç riske girmeyip etliye sütlüye karışmayıp, ayağıma denk gelirse 30 metreden bir şut atıp günü kurtarayım derdinde olan toplam sezon istatistiğinde takımın 4. 5. olmasını zerre önemsemeyecek, penaltı atarak bakın skora katkı yapıyorum bu ekibe faydam var diyecek takım bütünlüğüne katkıyı minimize edip kişisel olarak kendini maçın sorumluluğundan sıyırma derdinde olacak bencil, korkak veya faydacı oyuncuları daha çok seviyor.
Evet kardeşim Belhanda riskli oynuyor, Evet o topu bazen veya kimine göre sıklıkla da kaptırıyor. Ama bu adam o topu her zaman kaybetmiş olsa emin ol senin hiç bir maçı kazanma şansın olamazdı. Risk almazsan bir şey kazanamazsın. Alacağın her riskte seni başarıya götüremez. Ama denemekten de vazgeçemezsin. Gün sonunda toplamda karda isen denemeye devam etmelisin. Belhanda o topu kaptırdığından çok daha fazlasını o top ile olumlu manada yapıyor ve getirdikleri götürdüklerinden net olarak istatistiklerle ispatlı şekilde daha fazla. Bunun aksine de şuan hiç bir istatistik yok. Aksi veri bir gün ortaya konabilirse bu konuyu tekrar gündeme mutlaka alırız kimseninde şüphesi olmasın. Şimdilik bu gerçekle yetinmek zorundasınız.
Sneijder'i yazmak istesem golleri 3 ya da 4. sırada olur. Örnek olarak yazdım fener maçını ve gollerini. Vurucu olsun diye. Gol konusuna son bir açıklık getirerek işin o kısmını kapatmayı umuyorum; Aslında kasıt şu "Bu kadar çok top kaybı yapan bir oyuncunun sahada daha iş bitirici olması beklenir."
Bu genel bir beklentidir, bazıları için Belhanda bunları karşılamış olabilir. Ben;
Belhanda'nın orta saha performansından memnun değilim. Beklentimi karşılamıyor 8 ya da 10 ya da 8.75 ya da 9.25 numara olarak.
Lakin ilk yazımda belirttiğim üzere, faydalı özellikleri de çok fazla. Kalırsa destekleyip, iyi gününde olmasını umacağız, yapacak bir şey yok.
Son yazdiginda senin ile ilgili bir süphem yok, ama Puki´nin de ifade ettigi gibi kaptirdigi top olayi büyük abartiliyor. Ikisi gecen sezon olmak üzere, bir tanesi de bu sezon galiba fenerbahce yada Besiktas macinda üc tane cok kritik ve ciddi pozisyon doguran top kaybi vardi orta alan yada kendi sahamizda. Hic biri de gole dönüsmedi o iki sezon icinde. Yani bu konuda, oldugundan cok daha büyük sorun yapiliyor.
Neye göre çöp onu anlamadım? Hangi donelerle bu tezi ortaya koyuyorsun?
Pasla isabeti? ikili mücadele? Takım oyununu becerememesi? Takım arkadaşlarının onu sevmemesi ya da istememesi? Teknik direktörü ile yaşadığı sıkıntı? Çalım atamaması? VS...
Neye göre çöp onu anlamadım? Hangi donelerle bu tezi ortaya koyuyorsun?
Pasla isabeti? ikili mücadele? Takım oyununu becerememesi? Takım arkadaşlarının onu sevmemesi ya da istememesi? Teknik direktörü ile yaşadığı sıkıntı? Çalım atamaması? VS...
Son yazdiginda senin ile ilgili bir süphem yok, ama Puki´nin de ifade ettigi gibi kaptirdigi top olayi büyük abartiliyor. Ikisi gecen sezon olmak üzere, bir tanesi de bu sezon galiba fenerbahce yada Besiktas macinda üc tane cok kritik ve ciddi pozisyon doguran top kaybi vardi orta alan yada kendi sahamizda. Hic biri de gole dönüsmedi o iki sezon icinde. Yani bu konuda, oldugundan cok daha büyük sorun yapiliyor.
Merhaba Ziyaretçi hoşgeldin !
Forumdan daha fazla yararlanmak ve bize destek olmak için buradan kayıt olunuz
Hello Welcome to GSCimbom! Register here to benefit more from the forum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.