#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Top kaptirma istatistikleri
Screenshot_20190611-013726.png
Screenshot_20190611-013752.png

Belhanda super ligde 16.

Galatasaray'ın Belhanda'nın kaptırdığı toplarla yediği kaç tane kontra atak golü var bunun verisini görmeden bana göre bu konuda teşhis konmamalı. Galatasaray'ın iki sezondur yediği toplam gol adetlerinin yüzde kaçı Belhanda'nın kaptırdığı toplarla gerçekleşmiştir cevabını verebilecek bir veri veya tek tek hatırlayan yarı insan yarı robot bir kimse var mı? Benim de sizin bu iddiayı ortaya attığınız gibi tamamen varsayımsal ve gördüklerim üzerinden yorumum ve teşhisim şudur ki bu oran işkembeden sallandığı kadar takıma zarar teşkil edecek kadar yüksek değil. Buyurun getirin koyun bunun verisini tamam yanlış fikirdeyim diyeceğim baştan da söylüyorum bunu haksız çıkmaya hazırım.

Bu anticilerin Belhanda'ya olumsuz bakmalarında kullandıkları bir tez idi.

Şimdiiii...

Öncelikle riskin toplamında alınan fayda eğer olumsuz sonuçtan fazla ise benim için o risklerin alınması doğrudur. Belhanda'da da tam olarak bu var. İki senedir alınan sonuçlar bunun ispatı oluyor.

Elimizde varsayımsal çıkarımlarla üretilmemiş, ispatlı ve gerçek olan istatistik ve ondan yola çıkılacak yüzde yüz gerçek bir sonuç veya teşhis var. Nedir bu?

Belhanda'nın Galatasaray formasıyla yarattığı ve hazırladığı gole veya pozisyona dönen aksiyonlar. Yani diğer bir değişle Çalım,top taşıma, şut pası, Asist, ve Kilit paslar. Hepsinin verisi stats sitelerinde mevcut. Bir kaç görsel ve haber bırakıyorum.

DOLwCTQX0AA4OYg.jpg

Ancak istatitistikler yalan söylemez. Fransız yıldız, ligde en fazla kilit pas atan oyuncu. Terim'in prensi Belhanda maç başına 2.2 kilit pas atıyor.

DRİPLİNGDE ZİRVEDE YER ALIYOR

Fransız oyuncu, ligde ceza sahasına isabetli orta gönderen oyuncu sıralamasında ise 2. sırada... Belhanda maç başına 6 orta yapıyor. Belhanda, takımının en çok dripling yapan oyuncusu konumunda.

EN ÇOK TOP ÇALAN OYUNCU

Yıldız oyuncu ligde 126 kez dripling yaparken bunların 75'inde başarılı oldu. Maç başına yaptığı dripling ise 3.6... Belhanda, 10 numara oynamasına rağmen takımın en çok top çalan 2. oyuncusu.

İKİLİ MÜCADELEDEN KAÇMIYOR

Fransız yıldız, G.Saray'ın en fazla ikili mücadele giren 4. oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Maç başına 7 kez ikili mücadele giren Belhanda 3'ünü kazanıyor. Çok top kaybettiği için eleştiriliyor ama 3. sırada. (Takvim)

Dw9Eha7XcAY1TvR.jpg

Dur ama bazıları, Selçuk gibi veya eski selefler gibi yahut türev başka oyuncular gibi sıfır sorumluluk alıp hiç riske girmeyip etliye sütlüye karışmayıp, ayağıma denk gelirse 30 metreden bir şut atıp günü kurtarayım derdinde olan toplam sezon istatistiğinde takımın 4. 5. olmasını zerre önemsemeyecek, penaltı atarak bakın skora katkı yapıyorum bu ekibe faydam var diyecek takım bütünlüğüne katkıyı minimize edip kişisel olarak kendini maçın sorumluluğundan sıyırma derdinde olacak bencil, korkak veya faydacı oyuncuları daha çok seviyor.

Evet kardeşim Belhanda riskli oynuyor, Evet o topu bazen veya kimine göre sıklıkla da kaptırıyor. Ama bu adam o topu her zaman kaybetmiş olsa emin ol senin hiç bir maçı kazanma şansın olamazdı. Risk almazsan bir şey kazanamazsın. Alacağın her riskte seni başarıya götüremez. Ama denemekten de vazgeçemezsin. Gün sonunda toplamda karda isen denemeye devam etmelisin. Belhanda o topu kaptırdığından çok daha fazlasını o top ile olumlu manada yapıyor ve getirdikleri götürdüklerinden net olarak istatistiklerle ispatlı şekilde daha fazla. Bunun aksine de şuan hiç bir istatistik yok. Aksi veri bir gün ortaya konabilirse bu konuyu tekrar gündeme mutlaka alırız kimseninde şüphesi olmasın. Şimdilik bu gerçekle yetinmek zorundasınız.

Belhanda olayina noktayi koyan bir yazidir, tebrik ederim.

Olabilecek en rahat durumda iken tek pas-dripling-uzun pas-verkaç-şut vs tercih hatalarıyla ve pas zamanlamasını, şiddetini, açısını ayarlayamadığı için % kaç ciddi atak fırsatını daha başlamadan bitirip rakip takıma atak şansı verdiği daha çok dikkat edilmesi gereken bir husus...

Son iki sezonda Galatasarayımızın yeterince maçını seyreden herhangi birinin hayalinde bu dediklerime dair onlarca pozisyon canlanacaktır. Adem Çakar muhterem bir döndü pir döndü; hiç izlememiş olsam muhteşem bir futbolcudan bahsettiğini sanacağım; menajeri bile bu kadar övmeye utanır yahu!..

bu istatistikteki varken/yokken ne anlama geliyor?
8 dakika oynadıgı maçlar varken mi sayılıyor?
berabere giderken
8 dakika oynadığı akhisar maçında gol attırıyorsa
5 dakika oynadığı antalya maçında gol atıyorsa
2 dkk oynadığı maçları bile saysalar olur

bu istatistikteki varken/yokken ne anlama geliyor?
8 dakika oynadıgı maçlar varken mi sayılıyor?

Biraz troll bir istatistik zaten Donk'un da sezonun oyuncusu diye paylaşmasından belli

Uğur İz'in dediği gibi yokken kısmının büyük çoğunluk Fener maçı sonrasına denk gelmiştir o bakımdan baz alınabilir mi emin değilim

Lakin deplasman sorununda bir istatistik paylaşılmıştı Donk'un etkisi çok net hissediliyor.

Dertlerin dermanı Ryan Donk

@Ozan Puki, renkdaș senin futbol ile ilgili yorumlarını ilgi ile takip ediyorum, bunu da bir kaç kez dile getirdim. Bu yüzden bir konuda senin fikrini merak ediyorum.

Sence son iki sezon gelen şampiyonlukların zorlu ve kıl payı olması, bunda özellikle deplasmanda oynadığımız futbolun ve puan kayıplarının büyük etken olmasında mevcut orta sahamızın payı nedir? Payı olduğunu düşünüyor isen eğer, bu orta sahanın bir parçası olan Belhanda'nın bunda payı nedir?

Sut tehdidinin olmamasi
Cok basit top kayiplari
Zaman zaman pas siddettinde ki anormallikler
Agresifligi

Katlanilmaz ozellikleri var kabul ediyorum ama belhanda disindaki takim omurgasi saglam olsaydi bu sorunlar gozumuze buyuk gelmeyecekti

Kadromuzdaki topculardan
fizik kondisyon yaraticilik top tasima adam gecme vs totalde feghouliden sonra en iyi adamimiz bunu kabul edelim artik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt