#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Keita'nın mı futbol zekası yüksek !!

adeta şoke oldum..

Sabride ne kadar futbol zekası varsa Keita'da da o kadardır işte..

Keita'nın mı futbol zekası yüksek !!

adeta şoke oldum..

Sabride ne kadar futbol zekası varsa Keita'da da o kadardır işte..

Nerde ne yapıcagını çok iyi biliyo, gereksiz zamanlarda çalım denemiyo. Futbol zekası olmasa bu kadar asist yapamaz.

öyle zekice paslarda veriyo, bana göre keita takımda ardadan sonra futbol zekası en yüksek topçudur.

Ve istisnasız en yetenekli en faydalı adamdır şu an takımda.

Yatıp kalkıp sağ açığımız keita diye dua etmemiz lazım, eskiden arda sol açıkda çok dikkat çekiyodu, ama şimdi ondan daha yeteneklisi sağ açığa gelince yıldızlıgıda azaldı, umarım bunu sorun yapmaz arda.

Nerde ne yapıcagını çok iyi biliyo, gereksiz zamanlarda çalım denemiyo. Futbol zekası olmasa bu kadar asist yapamaz.

Yapma hocam, futbol zekası demek oyunu aklınla oynamak demek. Doğru yerde doğru pasları vermek, oyun içerisinde karşına çıkan seçeneklerden en doğrusunu seçmek demek. Bir izleyiciye pozisyondan sonra ah keşke pas verseydi, ah keşke kaleye vursaydı ya da ah keşke ilerleseydi dedirtmemesi demek. Sadece topu değil bütün sahayı kontrol altına alması demek. Kısacası o anda doğru olana hılzı düşünüp karar vermek demek. Futbol zekası diyince akla Hagi gelir, Zidane gelir. Keita oyunu yüreğiyle, fiziğiyle oynayan bir oyuncu. Keita'ya futbol zekası yüksek dmek doğru olmaz. Keita'da olan doğal yetenektir, futbol zekasıyla karıştırılmamalı. Futbol zekası üst düzeyde ve biraz daha oyun içi istikrarı olsaydı zaten şu an Messi, Ronaldo'nun yanında bir de Keita'yı konuşuyor olurduk. Lyon'da bocalayıp Türkiye'ye gelmezdi, bize nasip olmazdı. Keita'nın şu anda takımın en verimlisi olduğuna katlıyorum, hakkındai fikirlerimi de belirtmiştim daha önce. Keita oyunu aklıyla değil yüreğiyle, fiziğiyle, yeteneğiyle oynar. Bu kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez tabii ki. ;)

Çok değişik bir oyuncu Keita. Bazen inanılmaz işler yapıyor, bazen de de öyle işler yapıyor ki tanımayan biri demin o inanılmaz hareketleri yapan aynı oyuncu muydu diyebiliyor. Kötü oynadığı maçta bile maçın kaderini direkt etkiliyebiliyor. Yanlış tercihler verdiğinde, saçma işlere kalkıştığında, 3 kişinin arasına daldığında bile kızamıyorsun; çünkü biliyorsun ki bir pozisyon sonra o senin saçma dediğin pozisyondan, üç kişinin arasından çıkıp gol atabilir, asist yapabilir. Biraz kıpırdanması vasat bir takıma karşı Galatasaray'ın işi bitirmesine yetiyor. Performansıyla takımın performansını bu kadar etkileyebilen nadir oyunculardan. Bunda tabii ki takımımızın bu sezon istikarlı bir performansı tutturamamasının payı da büyük. Duygularıyla hareket eden bir oyuncu Keita. Maçın belli bir bölümünde alev gibi parlayıp daha sonra durulması da bundan kaynaklanıyor biraz. Ama buna da kızamıyoruz çünkü o bir anlık parlama maçta farklılık yaratmasına/yaratmamıza yetiyor da artıyor. İşte seni bu tarzınla, yanlışınla doğrunla seviyoruz Keita. :)

Yapma hocam, futbol zekası demek oyunu aklınla oynamak demek. Doğru yerde doğru pasları vermek, oyun içerisinde karşına çıkan seçeneklerden en doğrusunu seçmek demek. Bir izleyiciye pozisyondan sonra ah keşke pas verseydi, ah keşke kaleye vursaydı ya da ah keşke ilerleseydi dedirtmemesi demek. Sadece topu değil bütün sahayı kontrol altına alması demek. Kısacası o anda doğru olana hılzı düşünüp karar vermek demek. Futbol zekası diyince akla Hagi gelir, Zidane gelir. Keita oyunu yüreğiyle, fiziğiyle oynayan bir oyuncu. Keita'ya futbol zekası yüksek dmek doğru olmaz. Keita'da olan doğal yetenektir, futbol zekasıyla karıştırılmamalı. Futbol zekası üst düzeyde ve biraz daha oyun içi istikrarı olsaydı zaten şu an Messi, Ronaldo'nun yanında bir de Keita'yı konuşuyor olurduk. Lyon'da bocalayıp Türkiye'ye gelmezdi, bize nasip olmazdı. Keita'nın şu anda takımın en verimlisi olduğuna katlıyorum, hakkındai fikirlerimi de belirtmiştim daha önce. Keita oyunu aklıyla değil yüreğiyle, fiziğiyle, yeteneğiyle oynar. Bu kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez tabii ki. ;)

Tabiyki hagi ve zidane ile karşılaştırılmaz. Bu konuda haklısın, ama benim anlatmak istediğim olay, bana göre seçimlerini çok iyi yapıyo, futbol zekasını sabriyle bir tutanlar var keitanın ona üzülüyorum

Adamın futbol zekası düşük olsa bu kadar fazla assist yaptıramazdı

Şimdi kumaşa bakalım bu adam

1.uzakdan füze gönderebiliyo

2.Freekick kullanabiliyo.

3. Peşinde 3 kişi formasını çekerken yıkılmıyo

4. Sıfıra inip orta yapıp takımı gol ile buluşturuyo

5. kanatlardan akında arkadaşlarına boş alan yaratıyo

6. Kendi kendine pozisyon yaratıp gol atabiliyo

7. Defansa yardım ediyo

8. Yardım ettikden 30 saniye sorna kaleciyle karşı karşıya görüyoruz diğer sahada

Kaçtane böyle oyuncu var dünyada ? 10 tane sayamazsınız

Güzel açıklamışsın üstad . Aynen böyle düşünüyorum ben de . .

Tabiyki hagi ve zidane ile karşılaştırılmaz. Bu konuda haklısın, ama benim anlatmak istediğim olay, bana göre seçimlerini çok iyi yapıyo, futbol zekasını sabriyle bir tutanlar var keitanın ona üzülüyorum

Adamın futbol zekası düşük olsa bu kadar fazla assist yaptıramazdı

Şimdi kumaşa bakalım bu adam

1.uzakdan füze gönderebiliyo

2.Freekick kullanabiliyo.

3. Peşinde 3 kişi formasını çekerken yıkılmıyo

4. Sıfıra inip orta yapıp takımı gol ile buluşturuyo

5. kanatlardan akında arkadaşlarına boş alan yaratıyo

6. Kendi kendine pozisyon yaratıp gol atabiliyo

7. Defansa yardım ediyo

8. Yardım ettikden 30 saniye sorna kaleciyle karşı karşıya görüyoruz diğer sahada

Kaçtane böyle oyuncu var dünyada ? 10 tane sayamazsınız

Hocam yeteneği sayesinde işte ;)

Hocam yeteneği sayesinde işte ;)

:)

İşte futbol zekası çok değil hagi gibi tek pasla 3 kişiyi ekarte edemez, ama sağ açıkda oynuyo bu herif, öyle cımbızlıklar yapmasına zaten gerek yok.

Lilledeyken izlerdim bu adamı, bizim sağ kanatta böyle adam olmadıgı üsrece avrupa klüplerine kafa tutamayız demiştim o maçda allah kırmadı beni getirdi bu adamı

Keıta´da oyun zekasıda olsa piyasa değerini düşünemiyorum 45-50 milyon avro falan olurdu heralde Abarttığımıda hiç sanmıyorum

Laylaylaylaylaylay

Abdulkader Keitaaaaaaaaaaa

Cale karşısında üst düzey bir performans bekliyorum Popito'mdan.

Hocam siz fazla Messi,Xavi felan izlemeyin.:DKeita'nın oyun zekası bize yetiyor.Öyle yok mok hikaye.

Messinin oyun zekası fazla filan değil abartmayın, adam alıyo topu herkesi geçiyo o ayrı, ama tek pasla 4 kişi ekarte filan edemiyo. Hİç bi şekilde playmaker özelliği messide

Geri
Üst Alt