Doruk Özyer
Parçalı Üye
- 23 Kasım 2008
- 4.920
- 1
- 1.333
Cevap: #11 Abdul Kader Keita
Sen başkasın be Keita.
Sen başkasın be Keita.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Messinin oyun zekası fazla filan değil abartmayın, adam alıyo topu herkesi geçiyo o ayrı, ama tek pasla 4 kişi ekarte filan edemiyo. Hİç bi şekilde playmaker özelliği messide
Tabiyki hagi ve zidane ile karşılaştırılmaz. Bu konuda haklısın, ama benim anlatmak istediğim olay, bana göre seçimlerini çok iyi yapıyo, futbol zekasını sabriyle bir tutanlar var keitanın ona üzülüyorum
Adamın futbol zekası düşük olsa bu kadar fazla assist yaptıramazdı
Şimdi kumaşa bakalım bu adam
1.uzakdan füze gönderebiliyo
2.Freekick kullanabiliyo.
3. Peşinde 3 kişi formasını çekerken yıkılmıyo
4. Sıfıra inip orta yapıp takımı gol ile buluşturuyo
5. kanatlardan akında arkadaşlarına boş alan yaratıyo
6. Kendi kendine pozisyon yaratıp gol atabiliyo
7. Defansa yardım ediyo
8. Yardım ettikden 30 saniye sorna kaleciyle karşı karşıya görüyoruz diğer sahada
Kaçtane böyle oyuncu var dünyada ? 10 tane sayamazsınız
Messinin oyun zekası fazla filan değil abartmayın, adam alıyo topu herkesi geçiyo o ayrı, ama tek pasla 4 kişi ekarte filan edemiyo. Hİç bi şekilde playmaker özelliği messide
Yuh be kardeşim Messi en zeki oyunculardandır adamda öyle bir zeka var ki son maçta "gene" ispatladı bunu. Yaya Toure daha adımını atar atmaz saniyesinde aşırtma süper bir pas verdi önüne. Yani tamamen akıl işi.
Ayrıca yinelemek istiyorum madem zeka konusu açıldı ve Keita'nın konusundayız Keita bence çok zeki bir oyuncu. Oyun zekası yok diye nereden çıktı bilmiyorum ama bence çok çok iyi bir oyun zekası var bu sene çoğu yerde gördüm ben bunu. İlk aklıma gelenler mesela Kasımpaşa maçında Nonda'ya attığı akıl dolu pas inanılmaz güzeldi. Akıl doluydu yani. Sonrasında gene ilk aklıma gelen buradaki Atletico maçı. Top kendisine geldi. Arda'nın kaçtığını görür görmez yani direkt akıl dolu bir pas atmıştı sağdan orta-pas gibi acayip birşeydi hatırlarsınız Arda kaçırdı hatta 6 pastan ilk yarı. O pasta tamamen akıl doluydu mesela. Bunun gibi de bir çok örnek var maç içinde felan belli ediyor Keita yani. Oyun zekası iyi olan bir futbolcu.
Bu güzel özelliğine hızı, hızlanması, gücü, dayanıklılığı, tekniği, top sürmesi, rahatça adam geçebilmesi, çok iyi orta açabilmesi ve aynı şekilde çok iyi şut atması gibi özellikler de eklendiğinde muhteşem bir kanat/winger oyuncusu çıkıyor ortaya. Bu yüzden Barcelona'ya da koysanız, Madrid'e de koysanız rahatça oynar diyebiliyoruz...
Ve hala hayretler içerisindeyim biz bu adamı 7.5 M € gibi bir fiyata almıştık değil mi ?![]()
Bırakın zekayı, bizi coşturuyor mu, coşturuyor. Aldığı paranın hakkını veriyor mu, veriyor.