#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Ankaragücü maçından sonra;

288o7fc.jpg

Messinin oyun zekası fazla filan değil abartmayın, adam alıyo topu herkesi geçiyo o ayrı, ama tek pasla 4 kişi ekarte filan edemiyo. Hİç bi şekilde playmaker özelliği messide

Senin gibi düşünen ve düşünmek isteyenleri gerçekten anlayamıyorum. :)

Tek pasla 4 kişiyi ekarte edemediği için abartmayalım haklısın aslında.

:p

Tabiyki hagi ve zidane ile karşılaştırılmaz. Bu konuda haklısın, ama benim anlatmak istediğim olay, bana göre seçimlerini çok iyi yapıyo, futbol zekasını sabriyle bir tutanlar var keitanın ona üzülüyorum

Adamın futbol zekası düşük olsa bu kadar fazla assist yaptıramazdı

Şimdi kumaşa bakalım bu adam

1.uzakdan füze gönderebiliyo

2.Freekick kullanabiliyo.

3. Peşinde 3 kişi formasını çekerken yıkılmıyo

4. Sıfıra inip orta yapıp takımı gol ile buluşturuyo

5. kanatlardan akında arkadaşlarına boş alan yaratıyo

6. Kendi kendine pozisyon yaratıp gol atabiliyo

7. Defansa yardım ediyo

8. Yardım ettikden 30 saniye sorna kaleciyle karşı karşıya görüyoruz diğer sahada

Kaçtane böyle oyuncu var dünyada ? 10 tane sayamazsınız

Messinin oyun zekası fazla filan değil abartmayın, adam alıyo topu herkesi geçiyo o ayrı, ama tek pasla 4 kişi ekarte filan edemiyo. Hİç bi şekilde playmaker özelliği messide

Stuttgart maçında Pedro'nun golünden önce attığı Yaya Toure'ye attığı pas akıl doluydu mesela. Tam bir Xavi pasıydı. Senin saydığın özelliklerin hepsi Keita'nın fiziğyle, gücüyle, yeteneğiyle alakalı özellikler işte. Futbol zekası, oyun zekası farklı şeyler. Her oyuncuda olcak veya olmak zorunda diye birşey yok. Oyun zekası olmayan oyuncu kötü oyuncudur diye birşey olmadığı gibi her oyun zekası olan iyi oyuncu olcak diye de birşey yok. Bunu doğal yetenek, fizik gibi bir özellik olarak görebiliriz. Kimse Keita'ya Messi gibi olsun demiyor veya suçlamıyor, Keita bize bu oyun tarzıyla, stiliyle çok yararlı olan bir oyuncu oldu bugüne kadar zaten, biz onu böyle sevdik. :)

Kardeş susta birşey biliyo sansın millet seni, rezil etme kendini.Bu dediklerine önce kendin inan sonra konuş.

Messi dediğin adam dünyaya gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur(herşeyiyle).

Futbolun bukadar profesyonel olduğu ortamda bunları yapan birileri varsa saygı duyacaksın.

Messi futbolcu değil zaten. Aslen Neptün'lüdür.

Yuh be kardeşim Messi en zeki oyunculardandır adamda öyle bir zeka var ki son maçta "gene" ispatladı bunu. Yaya Toure daha adımını atar atmaz saniyesinde aşırtma süper bir pas verdi önüne. Yani tamamen akıl işi.

Ayrıca yinelemek istiyorum madem zeka konusu açıldı ve Keita'nın konusundayız Keita bence çok zeki bir oyuncu. Oyun zekası yok diye nereden çıktı bilmiyorum ama bence çok çok iyi bir oyun zekası var bu sene çoğu yerde gördüm ben bunu. İlk aklıma gelenler mesela Kasımpaşa maçında Nonda'ya attığı akıl dolu pas inanılmaz güzeldi. Akıl doluydu yani. Sonrasında gene ilk aklıma gelen buradaki Atletico maçı. Top kendisine geldi. Arda'nın kaçtığını görür görmez yani direkt akıl dolu bir pas atmıştı sağdan orta-pas gibi acayip birşeydi hatırlarsınız Arda kaçırdı hatta 6 pastan ilk yarı. O pasta tamamen akıl doluydu mesela. Bunun gibi de bir çok örnek var maç içinde felan belli ediyor Keita yani. Oyun zekası iyi olan bir futbolcu.

Bu güzel özelliğine hızı, hızlanması, gücü, dayanıklılığı, tekniği, top sürmesi, rahatça adam geçebilmesi, çok iyi orta açabilmesi ve aynı şekilde çok iyi şut atması gibi özellikler de eklendiğinde muhteşem bir kanat/winger oyuncusu çıkıyor ortaya. Bu yüzden Barcelona'ya da koysanız, Madrid'e de koysanız rahatça oynar diyebiliyoruz...

Ve hala hayretler içerisindeyim biz bu adamı 7.5 M € gibi bir fiyata almıştık değil mi ? :eek:

Yuh be kardeşim Messi en zeki oyunculardandır adamda öyle bir zeka var ki son maçta "gene" ispatladı bunu. Yaya Toure daha adımını atar atmaz saniyesinde aşırtma süper bir pas verdi önüne. Yani tamamen akıl işi.

Ayrıca yinelemek istiyorum madem zeka konusu açıldı ve Keita'nın konusundayız Keita bence çok zeki bir oyuncu. Oyun zekası yok diye nereden çıktı bilmiyorum ama bence çok çok iyi bir oyun zekası var bu sene çoğu yerde gördüm ben bunu. İlk aklıma gelenler mesela Kasımpaşa maçında Nonda'ya attığı akıl dolu pas inanılmaz güzeldi. Akıl doluydu yani. Sonrasında gene ilk aklıma gelen buradaki Atletico maçı. Top kendisine geldi. Arda'nın kaçtığını görür görmez yani direkt akıl dolu bir pas atmıştı sağdan orta-pas gibi acayip birşeydi hatırlarsınız Arda kaçırdı hatta 6 pastan ilk yarı. O pasta tamamen akıl doluydu mesela. Bunun gibi de bir çok örnek var maç içinde felan belli ediyor Keita yani. Oyun zekası iyi olan bir futbolcu.

Bu güzel özelliğine hızı, hızlanması, gücü, dayanıklılığı, tekniği, top sürmesi, rahatça adam geçebilmesi, çok iyi orta açabilmesi ve aynı şekilde çok iyi şut atması gibi özellikler de eklendiğinde muhteşem bir kanat/winger oyuncusu çıkıyor ortaya. Bu yüzden Barcelona'ya da koysanız, Madrid'e de koysanız rahatça oynar diyebiliyoruz...

Ve hala hayretler içerisindeyim biz bu adamı 7.5 M € gibi bir fiyata almıştık değil mi ? :eek:

İmza

+ Bi kaç kere çok güzel toplar indirmişti ceza sahasına tek pas ile.

Ama bizim taraftar kör görmüyo, sabri ile karşılaştıranlar var yazık.

Messi´nin oyun zekası yüksek ama daha çok hızıyla ön plana çıkan bir oyuncu hem müthiş bir sürat hemde müthiş bir zekası olan gördüğüm en iyi kanat adamı Ronaldinho´dur

Bırakın zekayı, bizi coşturuyor mu, coşturuyor. Aldığı paranın hakkını veriyor mu, veriyor.

Keita süper oynuyor hala tartışıyorsunuz.

Bırakın zekayı, bizi coşturuyor mu, coşturuyor. Aldığı paranın hakkını veriyor mu, veriyor.

Hem de fazlasıyla hakkını veriyor. Böyle bir adamı almak istesek normalde en az abartmıyorum 20-25 M € felan vermemiz gerekir. Ama biz 7.5 M € gibi bir fiyata aldık ve süper oynuyor. Sene başından beri 4-5 maç sayabiliriz tam performans oynamadığı.

Geri
Üst Alt