#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Keita'nın Lincoln ile alakası bile yok bence. Mesela Perşembe maçta gördük yani topun önüne nasıl attı kendini en ufak örnek girdikten sonra nasıl çabaladı buda örnek yani bunu disiplinsiz ve sorunlu futbolcu yapmaz. Zaten Keita'nın devamlılığını biliyoruz bu sene kötü oynadığı maçlar bi elin parmakları kadardır. Muhteşem bi istikrarıda var ve mücadeleside üst düzey bazı maçlarda bek gibi savunma yaptığıda oldu yani taa geri gelerek. Hatta BJK maçında sol bekte görmüştüm onu bi kere ta oraya kadar gelmişti.

Bu akşam coşmalı, Nonda'yla ilk golü bulalım hele bir.

Nonda ile Keita beraber oynadığı zaman Keita Nonda'dan başka kimseye pas vermiyor. Bu teknik ekibin dikkatini çekmiş olmalı. Önceki maçımızda Sabr bu yüzden isyan etmişti Keita'ya.

Oyun zekası konusunda Semih'e katılıyorum.

Bu konuda eksik bir oyuncu Keita, yalnız adamda inanılmaz bir yetenek var. Yaratıcı bir adam yanlış anlaşılmasın, fakat pozisyon sezisi ve taktik bilgisi olarak zayıf.

El değmemiş elmas gibi herif, bence böyle daha güzel. Top için yaratılmış bir futbol yaratığı. Çok seviyorum :)

Oyun zekası konusunda Semih'e katılıyorum.

Bu konuda eksik bir oyuncu Keita, yalnız adamda inanılmaz bir yetenek var. Yaratıcı bir adam yanlış anlaşılmasın, fakat pozisyon sezisi ve taktik bilgisi olarak zayıf.

El değmemiş elmas gibi herif, bence böyle daha güzel. Top için yaratılmış bir futbol yaratığı. Çok seviyorum :)

Bu konuda önceki sayfalarda bir yorum yazmıştım. Bu tarz yetenekli afrikalılar avrupa'da yetiştiği zaman büyük yıldız oluyorlar. Eğer Keita futbol eğitimini Afrika'da değilde Avrupa'da alsaydı (Bkz: Nonda) çok daha büyük bir yıldız olabilirdi. Potansiyel fazlasıyla var.

Bu konuda önceki sayfalarda bir yorum yazmıştım. Bu tarz yetenekli afrikalılar avrupa'da yetiştiği zaman büyük yıldız oluyorlar. Eğer Keita futbol eğitimini Afrika'da değilde Avrupa'da alsaydı (Bkz: Nonda) çok daha büyük bir yıldız olabilirdi. Potansiyel fazlasıyla var.

Katılmıyorum aslında,

sonuçta takımda nasıl kullandığına bakar bu, bu oyuncuyu kullanmayı bilirsen karşısındakiler Terry, Cannavaro olsun dinlemez. Öyle bir yeteneği var adamın. Bu yeteneğin üstüne bir de iyi bir futbol zekası olsa Zidane falan tanımaz zaten.

Muhtemelen o futbol zekasına hiçbir zaman ihtiyacı olmadığı için geliştirmedi. Bence haklı da, çok yok çünkü gerek. Ama onu takım içinde kullanabilmek önemli, Puel denen adam Lyon'da Bodmer'i bile stoper oynatıyor, acayip bir teknik adam; ayrıca Lyon ırkçı bir sanayi şehri, Keita'nın futbol dışında bir sürü sorunu oldu.

Elindeki farklı karakterdeki futbolcuları kullanmak zaten bir teknik adam için en az taktik bilgisi kadar önemli. Ferguson ve Capello'da bu yönde birçok açöıklama yapmıştır zaten. Kullanamadı Puel bu adamı, ve elimize bir cevher düştü, neyseki Frank var.

Eğer düzgün kullanırsak bu adamı dağıtır ortalığı sonra da elimizde tutamayız zaten. Futbol zekasına ihtiyacı yok bu adamın bence.

Katılmıyorum aslında,

sonuçta takımda nasıl kullandığına bakar bu, bu oyuncuyu kullanmayı bilirsen karşısındakiler Terry, Cannavaro olsun dinlemez. Öyle bir yeteneği var adamın. Bu yeteneğin üstüne bir de iyi bir futbol zekası olsa Zidane falan tanımaz zaten.

Muhtemelen o futbol zekasına hiçbir zaman ihtiyacı olmadığı için geliştirmedi. Bence haklı da, çok yok çünkü gerek. Ama onu takım içinde kullanabilmek önemli, Puel denen adam Lyon'da Bodmer'i bile stoper oynatıyor, acayip bir teknik adam; ayrıca Lyon ırkçı bir sanayi şehri, Keita'nın futbol dışında bir sürü sorunu oldu.

Elindeki farklı karakterdeki futbolcuları kullanmak zaten bir teknik adam için en az taktik bilgisi kadar önemli. Ferguson ve Capello'da bu yönde birçok açöıklama yapmıştır zaten. Kullanamadı Puel bu adamı, ve elimize bir cevher düştü, neyseki Frank var.

Eğer düzgün kullanırsak bu adamı dağıtır ortalığı sonra da elimizde tutamayız zaten. Futbol zekasına ihtiyacı yok bu adamın bence.

Şu an olmaması fazla problem değil. Ama genç yaşta almış olsaydı çok daha önemli yerlerde olabilirdi. Mesela Fransa değilde Premier Lig'e daha uygun bir oyuncu. Basit bir örnek vermek gerekirse; genç yaşta Ferguson veya Wenger Keita'yı keşfedip kadrolarına katsaymış bence bugünkünden çok daha ileri bir noktada izlermişiz onu. Abartmıyorum belkide bugün Ronaldo yerine herkes Keita diyecekti dünyada.

Ukalalık yapıp mesela nasıl "futbol zekası" çok yüksek olmayan ama böyle inanılmaz yetenekli bir oyuncuyu kullanırız varsayım yapayım.

Basketbol'daki "İzolasyon oyunu"..

Yani mesela Elano ve Arda'yla oyun merkezini sola taşırsın, sonra Elano bir çıkarır uzun top sağ kanada.. Şimdi top Keita'nın ayağında, ve karşısında sadece bek ve arkasındaki stoper var, rakip takımın bütün orta sahası solda olduğu için kademede başka adam yok.

Burada hiç ihtiyacı olmaz Keita'nın zekaya falan, bünyesindeki bütün eldeğmemiş salt yetenekle bir saldırır oraya şaşırır herkes ne olduğunu.

Ama Puel gibi eritirsen adamı set hücumunda yapamaz bir şey..

Ukalalık yapıp mesela nasıl "futbol zekası" çok yüksek olmayan ama böyle inanılmaz yetenekli bir oyuncuyu kullanırız varsayım yapayım.

Basketbol'daki "İzolasyon oyunu"..

Yani mesela Elano ve Arda'yla oyun merkezini sola taşırsın, sonra Elano bir çıkarır uzun top sağ kanada.. Şimdi top Keita'nın ayağında, ve karşısında sadece bek ve arkasındaki stoper var, rakip takımın bütün orta sahası solda olduğu için kademede başka adam yok.

Burada hiç ihtiyacı olmaz Keita'nın zekaya falan, bünyesindeki bütün eldeğmemiş salt yetenekle bir saldırır oraya şaşırır herkes ne olduğunu.

Ama Puel gibi eritirsen adamı set hücumunda yapamaz bir şey..

Aynen. İşte şu an anlaşılması gereken nokta bu Keita'da.

Şu an olmaması fazla problem değil. Ama genç yaşta almış olsaydı çok daha önemli yerlerde olabilirdi. Mesela Fransa değilde Premier Lig'e daha uygun bir oyuncu. Basit bir örnek vermek gerekirse; genç yaşta Ferguson veya Wenger Keita'yı keşfedip kadrolarına katsaymış bence bugünkünden çok daha ileri bir noktada izlermişiz onu. Abartmıyorum belkide bugün Ronaldo yerine herkes Keita diyecekti dünyada.

Hocam haklı olabilirsin bir nebze bu konuda,

ama ben bunun yaşı olduğuna inanmıyorum, fundemental eksikliğini ancak genç yaşta kapatırsın tamam. Ama oyun anlayışı konusunun yaşı olmaz, eğer elindeki futbolcu inatçı değilse ve "benim oyunum bu! değişmem!" demiyorsa herşey olabilir.

Sarp'ın geldiği nokta ortada zaten.

Yalnız tekrar söyleyeyim bence Keita için buna gerek yok, bu adam böyle güzel. Set hücumunda vasat hale getirmeye çalışmaktansa zaten süper olduğu bu salt yeteneği optimize etmeye eğilirsek gerçekten tam anlamıyla bir canavara dönüşür adam.

Her konuda iyi olmaya çalışırsanız vasat olabilirsiniz en fazla, iyi olan yönlere eğilmek lazım. Ancak o zaman gerçekten farklı olabilirsiniz.

Lucescu'nun Hasan(Şaş) için yaptığı "bu çalımlar onun özelliği, bunu ondan almamak lazım" sözünü de hatırlamak lazım.

Takımın en iyi oyuncusunu yedek bırakmak ne alaka frank?

Maçtan sonra o kadar sinirlendim ki, son 10 dakikada bu kadar geriye yaslanmasak ve gol pozisyonlarını iyi değerlendirsek maç farka gidecekti. Ama adamların tek pozisyonu da gol oldu. :(

Ah frank ah sonunda hem takimi yakacan hemde Keitayi, sanki takimimizda hepsi messi ayarinda futbolcuda Keitayi oynatmiyor.

Yav ne diyorsunuz takım mükemmel oynadı.

Takımın en banko oyuncusu. Önce Keita yazılmalı ondan sonra takım onun etrafında kurulmalıdır.

Geri
Üst Alt