#11 Hasan Şaş

terimin yanından gıderken laf edıyordunuz

ne oldu

Hasan Şaş gelmiş geçmiş en iyi yerli kanattır ya benim gözümde. Arda Turan'ı 10 numara gibi düşünüyorum. Ama Hasan gerçekten kanat nedir sorusunun sözlük karşılığıdır.

Hasan Şaş, hem Barış gibi dayanıklılık abidesiydi, hem de Yunus gibi dar alanda çalımcıydı.
Arda’yı nasıl 10 numara düşünüyorsun ya

Arda’yı nasıl 10 numara düşünüyorsun ya

Arda bence A. Madrid’de oyun kurucu kanat rolüyle ve özellikle serbest oynadığı, sahayı daha çok gezdiği dönemde prime dönemini yaşadı. Bence Yunus’un da ihtiyacı olan böyle bir serbestlik. Böyle olduğu maçlarda çılgın atıyor.

Hasan Şaş ise bence Barış gibiydi. Bir çizgiyi komple kendisine emanet edip arkana yaslanacaksın

Hasan Şaş:”Geçen sene Okan hocanın gitmesini isteyen bir kitle vardı. O zaman bunun doğru olmadığını savundum.Ama bu sene Okan abi Avrupa’da başarılı olmak zorunda.”

Arda bence A. Madrid’de oyun kurucu kanat rolüyle ve özellikle serbest oynadığı, sahayı daha çok gezdiği dönemde prime dönemini yaşadı. Bence Yunus’un da ihtiyacı olan böyle bir serbestlik. Böyle olduğu maçlarda çılgın atıyor.

Hasan Şaş ise bence Barış gibiydi. Bir çizgiyi komple kendisine emanet edip arkana yaslanacaksın
Arda’nın dribbling ve çalım yeteneği Hasan’dan iyidir

Hasan daha iyi bitirici ve çabuktu

Asist kaliteleri de kapışır

Hasan’ı daha çok severim ama Arda net hem daha iyi futbolcu hem de daha iyi kanattı

Arda’nın dribbling ve çalım yeteneği Hasan’dan iyidir

Hasan daha iyi bitirici ve çabuktu

Asist kaliteleri de kapışır

Hasan’ı daha çok severim ama Arda net hem daha iyi futbolcu hem de daha iyi kanattı

Şimdi buna itiraz edemem Arda da günün sonunda bence hiçbir yerlinin kolay kolay ulaşamayacağı bir kariyer yaşadı. Tugay’ın İngiltere’de takım kaptanlığı gibi çok özel bir durumu kenara bırakacak olursak A. Madrid ile dehşet sezonlar geçirdi ve üstüne Messi Neymar Suarez’li Barcelona’ya transfer oldu.

Keşke bir tane daha Arda ve Hasan yetiştirebilsek.

Saclari kazitinca eveim gecirdi, prime dönemini yasadi, maalesef cok kisa sürdü. Keske simdi bu takimda da izleyebilseydik

Baya unutulmaz performanslari vardi, Brezilya maci, Real maci vs.

Ama o zamanlar da cok güzel takim vardi aslinda ama bazi oyuncular kiymetini bilmedi

Lemina takıntısı biraz yorucu, anladık geçmişte disiplinsiz hareketleri oldu da cüzi bedele 6 numarayı kapattın, adamın rolü bu, neden dribbling yapmıyor diyorsun. Size'lı adam zamanla form tutar.

Bu konudaki tavrını doğru bulmuyorum.

Kendinin gözü de dolmuş. Efsane boşuna olunmuyor, kimi de kestane oluyor işte.

Abi zaten her ne kadar yeri gelse sayıp sövsek de taraftar olarak

Hasan Şaş, Bülent Korkmaz, Tugay Kerimoğlu, Gündüz Kılıç, Fatih Terim, Gökmen Özdenak, Ergün Penbe, Georghe Hagi, Taffarel, Muslera, Arda Turan vs...

Bunlar yürüyen Galatasaray olmuşlardır her zaman. İyi günler olmuştur, kötü günler de...

Ama böyle efsaneler gelip geçtiği için çok mutluyum. Bu insanların bazısı bizim kahramanımız, kimisiyse babamızın kahramanı. Belki hepsini kahraman gibi görmedik ama ailemizden biri olarak belledik.

Belki şuan çok fark etmiyoruz -zaman ne gösterir bilemeyiz- ama belki de Sanchez-Torreira-Barış-İcardi-Osimhen gibi şimdiki genç jenerasyonun kahramanlarını izliyoruz. Bizim Hagi'yi anlattığımız gibi, babalarımızın Prekazi'yi anlattığı gibi onlar da İcardi'yi anlatacaklar.

Kendisini canlı izleyememek benim için büyük şanssızlık

Bir kez daha kıymetini anladığımız günlerden geçiyoruz.

Galatasaraylılık kimseden öğrenilmez. Öğrendiğini iddia edenler ilerde yapacakları satışın haberini veriyor hep.

Bu duygu ya çocukken içine işlemiştir ya da olmaz bir daha.

Yürüyen Galatasaray’dır Hasan Şaş

Benim yaşım burada Hasan’ın futbolculuğunu değerlendirmeye ya da onu Arda gibi biriyle kıyaslamaya yetiyor olsa da, bunu yapacak kadar ukala değilim.
Yaşı yetmeyenlerin bilmesi gereken tek şey şudur: Hasan Galatasaraylıdır.
Hasan, Galatasaraylı’dır. Galatasaraylı Hasan’dır.
Diğerleri istedikleri yerde, istediklerini başarsın.
Bu 40 yıllık bir mirastır. Sürekli birileri devralmış ve bugünlere kadar getirmiştir, yine devralacak birileri bulunur, herkes önce hargını temizlesin.

Geri
Üst Alt