#11 Lukas Podolski

Yalnız sakatlığı darbeye dayalı yani az çalışıp takıma geç katılmak ile falan alakası yok.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Yahu adam 5 Ağustosta kampa katılıyor 11 Ağustosta maç oynuyor doğal olarak sakatlık yaşıyor. 6 gün içinde nasıl bir hazırlık geçirebilir oyuncu anlam veremiyorum. Sakatlığı "sol ayak bileği dış yan bağlarında zedelenme" süre olarak 2-3 hafta deniyor ama bu süre standart olamaz ki. Herkesin tedaviye verdiği tepki filan aynı olmaz. Tıp konusunda hiçbir fikrim yok ama insanlar farklı yaratılmış tek düze değil.

Son düzenleme:
Takim simdiye kadar iki orjinal kanat ile iyi bir düzende oynuyor Galasataray. Hasbelkader 14/15 sezonun orta ve sonralarini hatirlatiyor. Poldi´nin kanat olarak oyuna dahil olmasi, bu konuda lüx bir sorun yasatabilir.
Ne Yasin, ne Bruma topsuz koşu nedir bilmiyor. Keza Sinan da öyle. Poldi ise bu işin piri. Ters kanattan yapılan ortalarda hep gol bölgesinde görürsün Poldi'yi meselâ. Topsuz koşu nedir bilmeyen kanat oyuncularının oynadığı bir takımda Sneijder ile Selçuk da zorlanır. Topu hücum bölgesinde aldığında dönüp yapıştırabilir kaleye, ayni zamanda diğer kanatlarımızdan çok daha yüksek final becerisine sahiptir kendisi. Bu sezon hep "neden üretemiyoruz" diyoruz. Podolski'li bir takım her maç kafadan en az +2 daha fazla pozisyona girerdi.

Ha Podolski Yasin gibi arkasını düşünmez, bekini pek kovalamaz. Takım savunması açısından bir risktir Poldi orası doğru.

Euro 2016'dan 7 Temmuz'da ayrılıyor. Daha sonra 5 Ağustosta kampa katılıyor. Yani yaklaşık 28 günlük bir tatili var ama burada cahilin teki 2.5 ay diyor.
7 Temmuz ile 20 Eylül arasında kaç gün var matematik özürlüsü? geldikten sonra 6 günlük bir idman yapmış, o 6 günlük dilimde de ne idmanı yiyebilir ki zaten?

Kampa geç katıldı. 1 hafta idman yaptı. 40 dakika oynayıp sakatlandı. 2-3 hafta yok dendi, 1.5 ay oldu hâlâ yok. Dün akşam da Justin Bieber konserindeymis. Tedavi dışında her yerde görüyoruz kendisini. Kimse de çıkıp nedir bu demiyor. Oynama tutkusuyla hırsından şişe tekmeleyenlere ceza kesiyorsan 2,5 aydır tatil yapıp tedavi olmak yerine gezip tozanlara da aynı tarifeyi uygulayacaksın. Şişeyi Podolski tekmelese, Hamit gezse taraftarın hedefi kim olurdu acaba? Bu ayrımcılıktır işte. Yapmayacaksınız bunu.
Justin konseri Türkiyede mi verdi?

Ne Yasin, ne Bruma topsuz koşu nedir bilmiyor. Keza Sinan da öyle. Poldi ise bu işin piri. Ters kanattan yapılan ortalarda hep gol bölgesinde görürsün Poldi'yi meselâ. Topsuz koşu nedir bilmeyen kanat oyuncularının oynadığı bir takımda Sneijder ile Selçuk da zorlanır. Topu hücum bölgesinde aldığında dönüp yapıştırabilir kaleye, ayni zamanda diğer kanatlarımızdan çok daha yüksek final becerisine sahiptir kendisi. Bu sezon hep "neden üretemiyoruz" diyoruz. Podolski'li bir takım her maç kafadan en az +2 daha fazla pozisyona girerdi.

Ha Podolski Yasin gibi arkasını düşünmez, bekini pek kovalamaz. Takım savunması açısından bir risktir Poldi orası doğru.

Ben topsuz kosularda Bruma ile Yasin´in etkisiz oldugunu düsünmüyorum, bos alan kosularinda. Tam tersi merkeze, cok iyi alan aciyorlar, ama boslugu kullanamiyoruz. Sneijder ile Selcuk zaten alan kat edemiyor, Eren´de biraz Elmander´e benzer oynuyor, nerdeyse hic savunma arkasi kosu denedigini görmedim. Poldi kaleye paralel kosularda kanatlardan tabiki daha etkili, ama kanatlarda statik oynayan bir oyuncu haline geldi artik. Cok fazla bos alan kosusu yapmiyor. Buda oyunun sikismasina neden olabilir.

iyileşmiş mi yoksa

7 Temmuz ile 20 Eylül arasında kaç gün var matematik özürlüsü? geldikten sonra 6 günlük bir idman yapmış, o 6 günlük dilimde de ne idmanı yiyebilir ki zaten?
11 Ağustosta adam sakatlandı. Bu tatil mi. Sen sakatlığın tatil olduğunu düşünüyorsan zaten anlatılacak bir şey yok.

hamzanın kazığı

11 Ağustosta adam sakatlandı. Bu tatil mi. Sen sakatlığın tatil olduğunu düşünüyorsan zaten anlatılacak bir şey yok.
Sakat olan adam gezip tozmaz. Tabi işine saygısı varsa.. Kendisine ayda minimum 250 bin Euro ödeyen Galatasaray için mi gezmelerde bu herif?

Son düzenleme:
Adam tedavi icin ülkesine döndü. 24 saat tedavi mi olacak?

Bakin net diyorum: Siz kimsiniz ki Podolski'nin is ahlakini sorguluyorsunuz? Türkiye'de Podolski gibi fit olan oyuncu var mi? Adam her haliyle özel calismalarini yapiyor. 24 saat tedavi görecek degil heralde, özel hayati da var sonucta. Futbolcularda bos zamanlarinda idman sonrasi istedigini yaparlar. Podolski de tedavi ve özel calismasi sonrasi istedigini yapar, karisamazsin.

hamit abim saçını süpürge etsin oyuna girip katkı sağlamak için beyzadem justin biber konserlerinde fink atsın yok öyle yağma. herkes hamit üstad gibi sorumluluğunun bilincinde olsun!
zaten euro2016'dada takım arkadaşlarına su vermekten öteye gitmedi. sabrımızı sınamasın!

hamit abim saçını süpürge etsin oyuna girip katkı sağlamak için beyzadem justin biber konserlerinde fink atsın yok öyle yağma. herkes hamit üstad gibi sorumluluğunun bilincinde olsun!
zaten euro2016'dada takım arkadaşlarına su vermekten öteye gitmedi. sabrımızı sınamasın!

Löeewfün su tasimak icin kadroya aldigini mi ima ediyorsun Lukas´i ?

maskot olarak mı çağırmıştı tam bilmiyorum abi

media.media.18336821-9281-40d1-8f2d-df63fc844cc2.normalized.jpeg

Boklu sümüklü ellerinden igrenmeyen tek adam gibi adam.

------------------------

Boateng Low'un Elinden Kacıyor! | Euro 216 - YouTube

Baslik kacamiyor olacak.

Ben topsuz kosularda Bruma ile Yasin´in etkisiz oldugunu düsünmüyorum, bos alan kosularinda. Tam tersi merkeze, cok iyi alan aciyorlar, ama boslugu kullanamiyoruz. Sneijder ile Selcuk zaten alan kat edemiyor, Eren´de biraz Elmander´e benzer oynuyor, nerdeyse hic savunma arkasi kosu denedigini görmedim. Poldi kaleye paralel kosularda kanatlardan tabiki daha etkili, ama kanatlarda statik oynayan bir oyuncu haline geldi artik. Cok fazla bos alan kosusu yapmiyor. Buda oyunun sikismasina neden olabilir.

Yasin için kısmen haklı olduğunu düşünüyorum, Yasin arada bu koşuları yapıyor. Ama Bruma ile Sinan bekliyor ki topu onların ayaklarına getirsinler, onlar da dripling yapsın.
Bruma'nın topsuz alan bilgisi iyi olsa o sürate sahip bir oyuncu çok daha etkili bir silah hâlini alabilir. Mesela son Rize maçının ikinci yarısında Selçuk orta sahada bir top aldı ve az sürdü, kenarda boştaki bruma kosuyu yapsa ve selçuk koşu yoluna doğru topu yuvarlasa eksik yakalanmış savunma hattından ve süratinden faydalanan Bruma çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalırdı. Ama top Selçuk'tayken Bruma koşu atmak yerine yürüyordu.

Savunma arkasına veya aralara koşular yapıp denge bozacak oyuncu ihtiyacı çok bariz ve elde bunu karşılayan oyuncu olmadığından takım çok fazla top çevirip, dripling ve orta denemek zorunda kalıyor. Arapas isteyen yok. Eren'den zaten statik olduğundan bunu isteyemezsin. Su anki takımı iyi bir hoca ( Karabük hocası gibi ) çok iyi kitleyebilir. Podolski'nin ise yaşı ilerledi, temposu düştü ama ben hâlâ topsuz oyun bilgisini kullanabilecek yeterlilikte olduğuna inanıyorum. Keşke bir de Podolski - Sneijder - Bruma - Eren'li bir hücum hattı gorseydik de bir karşılaştırma yapabilme fırsatına erişebilmis olsaydık diyorum.

Son düzenleme:
Yasin için kısmen haklı olduğunu düşünüyorum, Yasin arada bu koşuları yapıyor. Ama Bruma ile Sinan bekliyor ki topu onların ayaklarına getirsinler, onlar da dripling yapsın.
Bruma'nın topsuz alan bilgisi iyi olsa o sürate sahip bir oyuncu çok daha etkili bir silah hâlini alabilir. Mesela son Rize maçının ikinci yarısında Selçuk orta sahada bir top aldı ve az sürdü, kenarda boştaki bruma kosuyu yapsa ve selçuk koşu yoluna doğru topu yuvarlasa eksik yakalanmış savunma hattından ve süratinden faydalanan Bruma çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalırdı. Ama top Selçuk'tayken Bruma koşu atmak yerine yürüyordu.

Savunma arkasına veya aralara koşular yapıp denge bozacak oyuncu ihtiyacı çok bariz ve elde bunu karşılayan oyuncu olmadığından takım çok fazla top çevirip, dripling ve orta denemek zorunda kalıyor. Arapas isteyen yok. Eren'den zaten statik olduğundan bunu isteyemezsin. Su anki takımı iyi bir hoca ( Karabük hocası gibi ) çok iyi kitleyebilir. Podolski'nin ise yaşı ilerledi, temposu düştü ama ben hâlâ topsuz oyun bilgisini kullanabilecek yeterlilikte olduğuna inanıyorum. Keşke bir de Podolski - Sneijder - Bruma - Eren'li bir hücum hattı gorseydik de bir karşılaştırma yapabilme fırsatına erişebilmis olsaydık diyorum.

Avl

Buruma bunca sakatligindan sonra, artik yine eski dribbling gücüne kavusmanin, tadini cikariyor. O yüzden yorucu, gereksis powerplayler yapiyor bazen. Macin sonlarina dogru bir yorgunluk yasadigi da bariz. Ama kosulari becerebilen bir oyuncu, 14/15 sezonunda bireysel anlamda etkisiz olsa da, bos alan kosulari cok iyi alan aciyordu forvetlere. Burak´in da zaten bir savunma arkasi sprinteri olmasi, bizi ilk yarida maclari tamamlayacak güce getirmisti yeniden. Bruma´yi tek bireysel tehdit olarak gördükleri icin, zaten otomatikmen iki oyuncuyu üzerine cekip, ücüncü oyuncunun tetikde olmasini sagliyor. Bu da su an merkezde space acilmasini sagliyor. Ama Tolga disinda merkezde, top ile alan kat edecek oyuncu yok.
Bruma, Eren, Bruma bu sezonun flash isimleri simdiye dek, ama Sneijder, Selcuk ve Yasin ile birlikde takim halinde hücum oynamayi da cözmeleri gerekir daha, Riekerink´in yardimlari ile.

Geri
Üst Alt