#11 Yunus Akgün

Yunus konusunda eleştirilecek transfer Barış olabilir. U21in açık ara en iyi oyuncusuyken biz üzerine gitmedik, kendisinde yerli oyuncularda olmayan fizik kalite var ve önem verilse iyi yerlere gelebilir.

2021 ağustosta Barış değerliyken Yunus u21 kadrosuna bile giremiyordu, 2022 haziranda Barış değersizleşti Yunus A Milli oldu gerçi Barış da şans bulamamasına rağmen A milli seviyeye çıktı.

Yunus benim için özel bir yetenek olsa da Barış da değersiz bir oyuncu değil. Yine de 2 milyon euro olarak bakarsak çok verdik ama taksitli 21 milyon TL olarak bakarsak kabul edilebilir bir transfer oldu.

Ligin açık ara en potansiyelli kanat rotasyonu bizde şu an, iyi bir hoca koymak gerekiyor şimdi bunların başına. Kerem satılırsa da net bir yabancı lazım mentörlük de yapabilecek.
Bu sene Baris ADS'de Yunus bizde olsaydi sanirim suan Yunus icin deninenler Baris icin deniliyordu, Baris bizde cok talihsiz sakatlik yasadi ve duzenli oynatilmadi ya geride oldugumuz maclarda son 10 dakika filan oyna girdi rakip vatan millet sakarya dercesine savunma yaparken yada bir macta ilk yari oynayip sonra 5 mac gorev almadi bu sekilde hunerlerini gosterip gelisemeski. Bana gore Baris Yunusdan daha yetenekli bi konuda yanilabilirimde ama Baris'u u millide filan yaptiklarini gordugumde burda bircok kisi gibi bahsedildigi yeteneksiz ve kotu futbolcu hic degil.

Bu sene Baris ADS'de Yunus bizde olsaydi sanirim suan Yunus icin deninenler Baris icin deniliyordu, Baris bizde cok talihsiz sakatlik yasadi ve duzenli oynatilmadi ya geride oldugumuz maclarda son 10 dakika filan oyna girdi rakip vatan millet sakarya dercesine savunma yaparken yada bir macta ilk yari oynayip sonra 5 mac gorev almadi bu sekilde hunerlerini gosterip gelisemeski. Bana gore Baris Yunusdan daha yetenekli bi konuda yanilabilirimde ama Baris'u u millide filan yaptiklarini gordugumde burda bircok kisi gibi bahsedildigi yeteneksiz ve kotu futbolcu hic degil.
Valla bence

Yunus > Kerem > Barış

belki de duygusal baktigim icin olabilir , hatta Keremi ilk basta begenmiyordum calisma azmi baya yuksekmis buralara kadar geldi
Kerem'i öne çıkaran özgüveni ve skor yetisi yoksa dengesiz bir oyuncu.

Skor üreten ve özgüvenli oyuncu Türk futbolundaki en büyük handikap.

Açık konuşmak gerekirse ben de Yunus'tan bir halt olmayacağını düşünen biriydim.

Aynen ben de umudu kesip bir bok olmaz diyordum ama bu seneki gelişimi inanılmaz geçen yıl da takip ettim alt ligde asla böyle oynamiyordu Montella etkisi galiba
Valla hep diyorum.

Ben alt yapılarda bu kadar baskın bir Cafercan'ı hatırlıyorum. O da özel bir yetenekti.

Yunus tam olarak Messiydi orada.

A takımdaki sıkıntısı muhtemelen özgüven tabanlı oluyor. Demirspor'da bunu aştı.

Valla hep diyorum.

Ben alt yapılarda bu kadar baskın bir Cafercan'ı hatırlıyorum. O da özel bir yetenekti.

Yunus tam olarak Messiydi orada.

A takımdaki sıkıntısı muhtemelen özgüven tabanlı oluyor. Demirspor'da bunu aştı.
Genel olarak altyapı oyuncularında olan bi sorun bu özgüven konusu fakat ben Hamzanın bu konuda istisna olacağını düşünüyorum babasından dolayı

iki tane bücür kanat ilen oynamak kumar yav o yüzden sordum
Bence 2 tane kısa pırpır kanatla oynamak sıkıntı değil de bu adamları taşımak lazım. Mesela bu tip 2 kanat oyuncusuyla oynamanın en güzel yolu 4-2-3-1 çift 6 ile oynamak

Kanatlarda Kerem-Yunus ikilisi ortalarına tabiri caiz ise bir "beyin" hücumcu orta saha ile bence çok etkili olabilir.

Bence 2 tane kısa pırpır kanatla oynamak sıkıntı değil de bu adamları taşımak lazım. Mesela bu tip 2 kanat oyuncusuyla oynamanın en güzel yolu 4-2-3-1 çift 6 ile oynamak

Kanatlarda Kerem-Yunus ikilisi ortalarına tabiri caiz ise bir "beyin" hücumcu orta saha ile bence çok etkili olabilir.
aynen öyle zaten ikisini aynı anda oynatıcaksan onları koşturacak top atıcı bir orta saha şart ki normalde de şart ama yıllardır servisçi inceci bir orta sahamız yok bi belhanda yapıyodu ara sıra ama o da sahaya odaklanamıyodu

Vardı umudu olan ya

Ama çöp diyen de çoktu
Ya zaten jenerasyonunun en öne çıkan futbolcusuydu her zaman.

Çöp diyenler genelde oynadığı maçlardaki ürkek halinden diyordu bence muhtemelen. Bizde çıktığı maçlarda özgüveni düşüktü, ki normal bu yani en başta. ADS'deki gibi adamın üstüne üstüne gitmiyordu, çalım atıp geçememek veya top kaybetmekten ürküyordu net şekilde bu yüzden de çok geri pas atıyordu doğal olarak.

Gençler de aptal değil biliyor taraftarın tutumunu, herkesin hemen çöp ilan edilmesini ve saire. Bence kiralanması iki taraf için de iyi oldu, bizde kalsa bu denli bir gelişim olmazdı diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt