#11 Yunus Akgün

İstediği ücret verilip bu iş çözülmeli

3 milyon istiyorsa tamamen yönetimin suçu. Sen gidip 700.000 kazanan adama 2,5 milyon verirsen olacağı budur. Her şeyi batırmayı başardınız yine demektir bravo.

Sallai ile Bats ile bir tutulması yanlış.
Sallai Almanya’da 1 milyona oynuyorken bize 2.5 milyon euroya imza atmış olabilir. Ama Macar adamı 1. Derece kaliteli futbol ülkesinden kaosa, dandik futbol iklimine para dışında ne vaad ederek getireceksin?
Adamın memleketi mi burası? Sıla hasret mi var? Anası babası mı İstanbul’da yaşıyor?

Yunus da gitsin Almanya’da, Avusturya’da oynasın bakalım 750 bin eurodan fazla veren olacak mı? Hadi max 1 olsun o da. Ama burası senin ülken, herşeyin burada, burada kralsın. Sallai ile aynı parayı alamazsın. Eyvallah 5’te 1ini de alamazsın ama 2 milyon eurolara da burun kıvıramazsın.

Daha geçen sene Championship’te yer bulamadın kendine. Unutma bunları. Sana 3 milyon verecek Avrupa kulübü bulursan hemen git.

Zaten koc&acun medyasi saldirmaya yer ariyor, Yunus ve bizimkiler de muthis koz veriyor ellerine. Mesela Kahveci kac haftadir mutsuz, oynamiyor, sozlesmesi bitiyor ama bir tane boyle haber cikmadi. Sozlesme yenilediler kac paraya oldugu da cikmadi.

Yunus'un masaya yumrugu vurup sahada eski haline donmesi lazim. Bu sekilde kimse sozlesme falan vermez. O menajerden de kurtul kardesim, kimse Galatasaray'dan buyuk degil.

Tamam o zaman hadi Yunus'a 5 milyon verelim nasılsa dengesizlik var? Bu onların da yanlış olduğunu değiştirmiyor, neden tekrar yeni bir yanlış yapalım?
Yunusa 5 verelim demiyorum kardeşim batshuayiye 4 sallaiye 2.5 ziyeche 5 zahaya 6 icardiye 10 osimhene 8 vermenin yanlış olduğunu söylüyorum uçurum var diyorum. Diyolar ki yunus 6 aydır yükselişe geçti. Ee kardeşim yükselişe geçmeyen sallai var 2.5 alıyor sifir teknik herif. Ne gol ne asist katkısı var. Empati yaparsan yunusla senin de zoruna gider

Alternatifi yok illa ki inişli çıkışlı dönemleri olacak suç yunusta degil ki neyse abi ya sonra ceza alıyoruz.

Artık işler eskisi gibi değil; yapılan iş profesyonelliğin zirvesi, ona göre davranmak hakkına Yunus da sahiptir elbette. Allah korusun, en iyi yaşında belki de son kontratını yapıyor olabilir, her şey ağır bir sakatlık yaşamasıyla bitebilir, örneklerini çok gördük. Ha, Dünyalığını çoktan yapmış 30 lu yaşlarında biri için farklı düşünülebilir belki. Pazarlık sürecinin uzamasına ölçüsüz anlamlar yüklemeyelim derim. Umarım bir şekilde orta yol bulunur.

Şımardığını, nankörlük ettiğini de düşünmüyorum; verdiği reaksiyonları, hırslı bir futbolcu olarak takım ve kendisinin istediklerini yapamamalarına yoruyorum. Form düşüklüğünü de kendisinden sürekli yüksek efor beklenmesine, fazla yük bindirilmesine bağlıyorum. Bırakın yorgunluğu, oyuncu sakatlandığında bile değişiklik yapmaya aklı giden bir hocası olduğunu unutmayalım; bunlar da birer insan...

Yunus 2.5 alacak topçu değil sallai de değil. Okan hata etmiş istemiş yönetim de verelim parayı demiş vermiş hatadır geri dönüşü yok.
Yerli oyuncuya parayı verirsen anında bozulur eski topu oynamaz. Kendini rahatta güvende hisseder avrupaya gitme motivasyonu bile eksilir görürsün. Yunusun max alacağı 1.4 mio filan fazlasını istiyorsa avrupaya katara. Yunus bak maaşın çok yükselirse bu taraftar seni iki kötü maçında ham yapar o baskıyı sen hiç kaldıramazsın işi uzatma dediğim fiyattan imzala.

Yunus'ta problem yok bazen kendisinin sınırlarını fazlasıyla aştığı için bizde öyleymiş gibi sanıp anlam yüklüyoruz yunus şuan zaten yunus akgün futbolunu oynuyor, çok ipten aldı bizi canımız ciğerimiz laf yok benim tarafımdan yunusa sadece bir konuda eleştirim var türk oyuncular çok cabuk ağır abi ayağına giriyorlar, sene başı kuzu gibi olan çocuk bu formayı üstüne geçirince garip garip el hareketleri ağa gibi takılma falan moduna girdi bu neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Belkide kendisine kızıyordur diyeceğim ama takım arkadaşlarına da yapıyor bazen.

Mertens 4 bats 4 muslera 3.5 torreira 3.8 sallai 2.5 jakobs 2.5 aldığı yerde yunus 3 bedavadır.
Bizde yabancı hayranlığı var doğu ezikliği bu.
Yerli adam çok para istemesin gönderirken fesih parası istemesin ama yabancıya domal problem yok.
Bu kafa normal değil.

Kaç yıldır ne oynadığına takılanların fazlaca olduğunu görüyorum. Sanki yapılacak kontratla verilecek ücret geçmiş performanslarına mahsuben ödenecek?! 2-3 sene öncesindeki kazancı asgari ücretten halliceydi zaten!..Mevcut ve gelecekteki muhtemel performansına değer biçersin; karşılıklı beklentiler örtüşürse anlaşırsın, aksi halde de izlenecek yollar bellidir.

Bazıları, daha iki yıllık sözleşmesi varken, bitiminde 31 yaşında olacak ve performansı da bariz düşüşe geçmiş Selçuk İnan' ın zaten epey yüklü olan maaşına fahiş zam yapılarak, iş bilmezlikle ve enayice 5 yıllık yeni sözleşme verilmesiyle bir tutuyor. Bu ikisinin durumu sürsen bulaşmaz...

5 büyük ligin düşük-orta seviye bir takımında bu sezonkine benzer bir performans gösteren yerli/yabancı benzer profilde birinin, mesela 15 milyon bonservis, 2,5-3 milyon maaşla alınmasını ister miydik, istemez miydik sizce? Bunun cevabını verin ve ona göre diyelim 2,5 milyonluk maaşı değerlendirin.

Talibi çıktığında ağzını doldurup 20-30-40 milyon değer biçmek, iş maaşa gelince 2,5 milyonu çok görmek iz'an dışıdır.

Boey' i bizdeki son 1.5 yıllık performansı sonrası 2 milyon maaşla tutabilir miydik?..İşin yerlisi yabancısı yok, anlayın artık.

Sakatlığı ile ilgili bir açıklama var mı. Uzun dönem sürecek diye acayip tırsıyorum

Hem dizin arkasına darbe aldı hem de o haliyle 10 dakika top oynadı

Mertens 4 bats 4 muslera 3.5 torreira 3.8 sallai 2.5 jakobs 2.5 aldığı yerde yunus 3 bedavadır.
Bizde yabancı hayranlığı var doğu ezikliği bu.
Yerli adam çok para istemesin gönderirken fesih parası istemesin ama yabancıya domal problem yok.
Bu kafa normal değil.
Elin Belçikalısı neden gelsin kardeşim para vermezsen? Trafikte 5 km yolu 3 saatte gitmek için mi gelsin İstanbul’a. Şampiyonlar ligi şampiyonu olmak için mi? Müthiş kaliteli ligde oynamak için mi?

Belçika’da Adana Kebapçı açarsan ustası Belçikalıysa işler kötüyse, düzeltmek için Adana’dan Belçika’ya usta götüreceksen nasıl Adana’da kazandığının 3 katını vaad etmek zorundaysan burada da öyle.

Sezon sonuna kadar dursun, ondan sonra Kerem gibi 12 kağıda gönderelim gitsin. Hem istikrarsız, hem de irite edici karakteri var. Gerek yok bunlardan uzun vade medet ummaya. Hele ki 2-3 kağıt maaş vermek falan tam fiyasko. İşi bitince salacaksın böylelerini, alabileceğin katkıyı ve parayı almaya bakacaksın.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir de şunu söyleyeyim;

Lige bakıyorum; mevkiden bağımsız, Yunus ve Barış ile kıyaslamak için kantara koyabilecek tek bir yerli oyuncu göremiyorum, hatta yabancıları da dahil etsek bile kaç futbolcu sayabilirsiniz ki Allah aşkına?

Hocaları omuzlarına pervasızca yük bindirmesine rağmen enerjilerini son raddesine kadar sahaya yansıtıyor, üstüne şapkadan tavşan çıkararak pek çok maçı kurtarıyor çocuklar. Artırıyorum, kadroda onlara eşdeğer gördüğüm tek futbolcu Sara...Sonra birkaç gol kaçırdı diye Barış' a, sahada takım arkadaşına yan baktı filan diye Yunus' a sarıyor elalem ki o takım arkadaşı dahi bunu dert etmiyor, üzerinde durmuyordur muhtemelen...

Geri
Üst Alt