#12 Gustavo Assunçao

Bunu soyledim iste. Hatta Istanbul'daydi turnuva bu ornek iste, scout ve medyanin one cikardigi listede ismi geciyordu.

Assuncao acisindan beni en cok heyecanlandirmis olan Porto+A.Madrid kariyeri. Cok iyi altyapi okullari bunlar. Ben oyuncunun suanki durumunu ve/veya bahsettigin diger oyuncularla olmus olan iliskilerini incelemedim ama bunlar gercek. Bazi oyuncular kendisini yukari cekecek oyunculara ihtiyac duyarlar. Halil'in bizde olusturdugu etki gibi (yakin zaman ornegi). Terim hoca eskiden bunu hep dile getirirdi hatirlarim, XXX'in takimi yukari cekecek sekilde oynamasi lazim gibi. Bu kulturu unuttuk, eger bu durum olmussa, bildigin firsat transferi olmus bizim icin. Basarili olsun, zaten 3.5m odenmeyecek bir para degil.
İşte benim kastım da o parlayan oyuncular Benfica, Porto ve Sportingde olmadığı sürece öyle yüksek bedellere gitmiyor. Lig içindeki tüm iyi oyuncuları da bu 3 kulüp alamayacağına göre olaya böyle bakmak yanıltıcı olabilir.

Bruma konusunda bence hatalıydık, Sportingde profesyonel maçı bile yoktu neredeyse ve bedava alıcaz diye yola çıkıp, hukuken mümkün olmadığını görünce çift haneli bonservis ödedik, garip bir süreçti.

İşte benim kastım da o parlayan oyuncular Benfica, Porto ve Sportingde olmadığı sürece öyle yüksek bedellere gitmiyor. Lig içindeki tüm iyi oyuncuları da bu 3 kulüp alamayacağına göre olaya böyle bakmak yanıltıcı olabilir.

Bruma konusunda bence hatalıydık, Sportingde profesyonel maçı bile yoktu neredeyse ve bedava alıcaz diye yola çıkıp, hukuken mümkün olmadığını görünce çift haneli bonservis ödedik, garip bir süreçti.

Zaten lig icinde bunlarin dikey iliskileri yok mu ? Acikcasi uzmani oldugum bir alan degil ama futbol bilgim dahilinde Bayern'e pompalanir bu yetenekler lig icinde (alt ligler dahil), Portekiz'de boyledir diye dusunuyorum, plase Ispanyol ekipleri belki.

100 bin euro kiralama bedeli, 3.5 milyon euro satin alma opsiyonu. 21 yasinda, dusuk maliyeti olan, kendini gostermek isteyen, genc ve gelecek vaad eden bir Brezilyali orta saha. Oyuncu tutmazsa ne kaybederiz? Bir de diger taraftan bakalim, oyuncu tutarsa cok sey kazaniriz. Biz genelde hep genc oyuncularin olumsuz yonlerine bakiyoruz, biraz oyuncularin iyi yonlerine odaklanirsak daha dogru bir bakis acisi olur. Genc oyunculari oynattiginda sabirli olmak onemli. Bu hem teknik ekip icin hem de taraftar icin gecerli.

Boey, harika bir ornek mesela. F/P simdilik cok yuksek. Devam ederse cok iyi yerlere gelecektir.

Benfica ile oynadıkları maçın tamamı burada.

Top ayağında iken iyi ama topsuz oyunda çok kötü adeta hayalet casper. Genç ve potansiyeli yüksek elbette gelişecek her şeyi tam olsa zaten 50 milyon euro olurdu.

Beklentiyi doğru ayarlamak lazım.

Lisbon,Benfica bir de takım ismini karıştırmıyorsam Maritimo maçlarını izledim maç başı 30-40dk falan dayanabildim tabii. Arkadaş mı topa gitmiyor, takım arkadaşlarıyla mı problemi var anlamadım ama durmadan ileri sara sara topla buluşsun diye bekledim yok aga topla buluşamadı çocuk. Topla buluştuğu o mucizevi anlarda da basit/uzun toplarla falan takımı çıkarmaya çalıştı. Daha zayıf rakiplere karşı daha etkili bir oyun oynamıştır tabii ama Lisbon ve Benfica gibi bol bol baskı yediği rakip takımlara karşı naptı acaba diye bakayım dedim Assuncao hariç tüm Famalicao'yu izlemiş oldum. :D

Benim beğendiğim şey durmadan hareket halinde olması. Topu alamıyor zaten paso koşuyor o orta alanda ileri geri, sağa sola.

Zaten lig icinde bunlarin dikey iliskileri yok mu ? Acikcasi uzmani oldugum bir alan degil ama futbol bilgim dahilinde Bayern'e pompalanir bu yetenekler lig icinde (alt ligler dahil), Portekiz'de boyledir diye dusunuyorum, plase Ispanyol ekipleri belki.
Ben de tam bilemiyorum lig dinamiklerini ama tüm potansiyelleri de bu 3 takım sürekli alamaz gibi geliyor bana.

Biraz ceza yememek için galiba sonuna kadar gitmek zorunda kalmıştık. Yanlış mı hatırlıyorum?

Biraz ceza yememek için galiba sonuna kadar gitmek zorunda kalmıştık. Yanlış mı hatırlıyorum?
Oyuncuyla yapılan sözleşme süresine yönelik bir anlaşmazlık vardı, menajerine göre tek taraflı feshedebiliyordu ama sonra iş uzayınca anlaşıldıki o iş olmuyor.

Üstüne çapraz kopardı, şaka gibi. Elde ne zaman ciddi para getirecek adam olsa çapraz bağı kopuyor.

Muhtemelen tepki goreceksin, ki gosterilmis bile. Ben senin %51 daha hakli (%1) oldugunu dusunuyorum. Portekiz ligi ozellikle scoutlarin cirit attigi bir lig. Buradan iyi oyuncu dusurmek elbette mumkun ama potansiyelide bence kisitli olacaktir. Cok ucan kacan bir oyuncu beklememek lazim ama sunu da belirtelim, Super Ligimiz kalitesiz bir lig. Orada ortalama potansiyelli bir oyuncu, ligimizde wonderkid (atfen) muamelesi gorebiliyor. Marcao buna bir ornek. Izleyip gorecegiz, ben umutluyum ama cokda abartmamak lazim. Gedson'un "kolay" bir alternatifi oldugunu dusunmemekle birlikte, o potansiyeli olduguna inaniyorum, inanmak istiyorum.
Ben açıkçası umutlu değilim.burada yorum yapanlar bu futbolcuyu iki gün önceye kadar tanımıyordu.Bize daha net adamlar gerekliydi.tutmama olasiligi çok daha fazla ben sadece bunu diyorum.ben açıkçası son anda gedson gelecek sanıyordum.adamlarin sadece 7 dakika oynayan adamına 10 milyon Euro verdik ve alamadık.15 milyon para istediler kadroya giremeyen adamlarına.bana göre Bruma,gedson wonderkidtir.

Oyuncuyla yapılan sözleşme süresine yönelik bir anlaşmazlık vardı, menajerine göre tek taraflı feshedebiliyordu ama sonra iş uzayınca anlaşıldıki o iş olmuyor.

Üstüne çapraz kopardı, şaka gibi. Elde ne zaman ciddi para getirecek adam olsa çapraz bağı kopuyor.
Muslera ve FT vardı değil mi o zaman yine?😄

Galatasaray'da hafif sakatlığı bulunan Assunçao, Trabzonspor deplasmanında forma giyemeyecek. [Skorer]

Ben açıkçası umutlu değilim.burada yorum yapanlar bu futbolcuyu iki gün önceye kadar tanımıyordu.Bize daha net adamlar gerekliydi.tutmama olasiligi çok daha fazla ben sadece bunu diyorum.ben açıkçası son anda gedson gelecek sanıyordum.adamlarin sadece 7 dakika oynayan adamına 10 milyon Euro verdik ve alamadık.15 milyon para istediler kadroya giremeyen adamlarına.bana göre Bruma,gedson wonderkidtir.

Fikirlere saygili olmak lazim, hakaret icermedikce ya da asiri agresif olmadikca. Kucumser yorumlar beni de irrite ediyor, farkli dusunuyorsun diye bunu normallestiremeyiz. Uyeleriyle forum burasi. Yani fikir, yazan cizen paylasanlarla. Bir de insanlar fikirlerini soylemekten cekinir hale geliyorlar, bu konuda moderasyon yardimci oluyor ama onlarda her detayi takip edemezler. Belki bu konuda @Keramettin TANRIVERDİ farkli bir yontem belirleyebilir, mi ?, bilmiyorum.

Konuya gelelim, oyuncu altyapisi iyi olan ekiplerde pismis, Portekiz liginde de duzenli oynamis. Wonderkid olmasa da, bazilarina gore aslinda o potansiyeldeymis ama cikamamis o seviyenin ustune, geldigi lig, kariyer, gelisim oynama surekliligi ve kaptanlik yapma gibi ozellikleri ve Brezilya'li olusu (sadece etnik + ) beni mutlu ediyor. Ama evet, bazi bolgeler vardi cok net-direkt transfer ister. Riske atilmaz ama bu sanirim bizim bu seneki politikamiz ile celisiyor o yuzden bu yola gidildi Gedson olmayinca. Boey icin ne dusunuyorsun mesela ? Ona gore bir sonraki alintimi yapacagim.

Sakatlığı biliniyordu zaten Alanya maçında oynar o zaman.

Fikirlere saygili olmak lazim, hakaret icermedikce ya da asiri agresif olmadikca. Kucumser yorumlar beni de irrite ediyor, farkli dusunuyorsun diye bunu normallestiremeyiz. Uyeleriyle forum burasi. Yani fikir, yazan cizen paylasanlarla. Bir de insanlar fikirlerini soylemekten cekinir hale geliyorlar, bu konuda moderasyon yardimci oluyor ama onlarda her detayi takip edemezler. Belki bu konuda @Keramettin TANRIVERDİ farkli bir yontem belirleyebilir, mi ?, bilmiyorum.

Konuya gelelim, oyuncu altyapisi iyi olan ekiplerde pismis, Portekiz liginde de duzenli oynamis. Wonderkid olmasa da, bazilarina gore aslinda o potansiyeldeymis ama cikamamis o seviyenin ustune, geldigi lig, kariyer, gelisim oynama surekliligi ve kaptanlik yapma gibi ozellikleri ve Brezilya'li olusu (sadece etnik + ) beni mutlu ediyor. Ama evet, bazi bolgeler vardi cok net-direkt transfer ister. Riske atilmaz ama bu sanirim bizim bu seneki politikamiz ile celisiyor o yuzden bu yola gidildi Gedson olmayinca. Boey icin ne dusunuyorsun mesela ? Ona gore bir sonraki alintimi yapacagim.
Bu sene aldığımız tüm isimler için yapılan yorum ya tutarsa,ya tutmazsa diye sorgulayan yok.kaliteli bir kadromuz olur 2-3 genç alırız ya tutarsa deriz anlarım.ama Tüm kadro için neredeyse ya tutarsa diyoruz.Falcaodan ağzımız yandı diye yaşlı futbolcu alınmaz diye bir intiba oluştu.hagi,popescu,taffarel de genç değildi.yastan ziyade karakterli futbolcu almak gerekli diye düşünüyorum.

Porto belki ama Lisbon bende sanmiyorum. Benfica, son yillarda surekliligini baya bir oturttu (Avrupa kupalarinda) belki bu misyonu ustlenir-bilinmez.
Lisbon biraz yapıyor sanırım, son dönemde aklıma gelenler hep onlara gitmiş, Benfica uzun süredir başarı gelmediği için 2 senedir net oyuncularla oynuyor. Porto ne durumda bilemiyorum.

Bir de şöyle bir fikrim de var bu oyuncunun geldiği takım Famalicao yani Mendes'in Portekiz ayağı ve gördüğüm kadarıyla bu takımın amacı oyuncu yetiştirmek, öyle yüksek bedel kovalamıyorlarki yüksek potansiyelli iki adamlarını 6.5a göndermişler ama önceliği Wolwes ve Portekiz içidir muhtemelen.

Gustavo için de izlemesem de gözlemim, çocuk regista gibi duruyor, bu da takım yapılarına uymama ihtimalini doğuruyor. Mesela Benfica regista kullanmıyor, Sportingde ise Palhinha isminde, holding midfielder diyebileceğimiz bence harika bir oyuncu var, Gustavo bu iki takımın sistemine de uymazdı yani; Porto'yu bilemiyorum zaten onlarn ilgilendiğine dair haberler mevcuttu.

Geri
Üst Alt