#12 Gustavo Assunçao

Fikirlere saygili olmak lazim, hakaret icermedikce ya da asiri agresif olmadikca. Kucumser yorumlar beni de irrite ediyor, farkli dusunuyorsun diye bunu normallestiremeyiz. Uyeleriyle forum burasi. Yani fikir, yazan cizen paylasanlarla. Bir de insanlar fikirlerini soylemekten cekinir hale geliyorlar, bu konuda moderasyon yardimci oluyor ama onlarda her detayi takip edemezler. Belki bu konuda @Keramettin TANRIVERDİ farkli bir yontem belirleyebilir, mi ?, bilmiyorum.

Konuya gelelim, oyuncu altyapisi iyi olan ekiplerde pismis, Portekiz liginde de duzenli oynamis. Wonderkid olmasa da, bazilarina gore aslinda o potansiyeldeymis ama cikamamis o seviyenin ustune, geldigi lig, kariyer, gelisim oynama surekliligi ve kaptanlik yapma gibi ozellikleri ve Brezilya'li olusu (sadece etnik + ) beni mutlu ediyor. Ama evet, bazi bolgeler vardi cok net-direkt transfer ister. Riske atilmaz ama bu sanirim bizim bu seneki politikamiz ile celisiyor o yuzden bu yola gidildi Gedson olmayinca. Boey icin ne dusunuyorsun mesela ? Ona gore bir sonraki alintimi yapacagim.
Bir çok mesaj okuyorum düşünceleri bana uymayan.ama komik olduğunu söyleyen oldu mu diye kimseye tek mesajim yok.bana attığın ilk mesajı tekrar okumalısın.seninle aynı fikirde degilim koskoca GS taraftarı 100 bin euroya ismi duyulmamış bir çocuk kiralandı diye bu kadar sevinmez wonderkid muamelesi yapmaz.kimseyi alamadılar ve son dakika sizi uyutmak avutmak için bu çocuğu aldılar.

Lisbon biraz yapıyor sanırım, son dönemde aklıma gelenler hep onlara gitmiş, Benfica uzun süredir başarı gelmediği için 2 senedir net oyuncularla oynuyor. Porto ne durumda bilemiyorum.

Bir de şöyle bir fikrim de var bu oyuncunun geldiği takım Famalicao yani Mendes'in Portekiz ayağı ve gördüğüm kadarıyla bu takımın amacı oyuncu yetiştirmek, öyle yüksek bedel kovalamıyorlarki yüksek potansiyelli iki adamlarını 6.5a göndermişler ama önceliği Wolwes ve Portekiz içidir muhtemelen.

Gustavo için de izlemesem de gözlemim, çocuk regista gibi duruyor, bu da takım yapılarına uymama ihtimalini doğuruyor. Mesela Benfica regista kullanmıyor, Sportingde ise Palhinha isminde, holding midfielder diyebileceğimiz bence harika bir oyuncu var, Gustavo bu iki takımın sistemine de uymazdı yani; Porto'yu bilemiyorum zaten onlarn ilgilendiğine dair haberler mevcuttu.

Iki sayfa kadar once degindim bende. Bize daha cok isiran yani topsuz alanda dogru pozisyon alan ve supurucu ozelligi olan bir oyuncu lazim. Taylan biraz farkli meziyetleri olani gibi geldi bana izlemedim, Baris sanirim paylasmis mac videosunu (Benfica maci) ama durum buysa dedigin gibi uyma ihtimali dusuk gozukuyor. Ancak potansiyelini zorlayip regista + farkli meziyetler eklerse bizde kurgumuzu buna gore adapte de edebiliriz zira bizde de oturmus bir oyun plani yok :). Palhinha'ya bakacagim. Yani cok zor olmasa gerek bahsettigimiz tipte bir 6no bulmak. Umarim regista+ tarzi bir potansiyel olusturur takim icinde.

100 bin euro kiralama bedeli, 3.5 milyon euro satin alma opsiyonu. 21 yasinda, dusuk maliyeti olan, kendini gostermek isteyen, genc ve gelecek vaad eden bir Brezilyali orta saha. Oyuncu tutmazsa ne kaybederiz? Bir de diger taraftan bakalim, oyuncu tutarsa cok sey kazaniriz. Biz genelde hep genc oyuncularin olumsuz yonlerine bakiyoruz, biraz oyuncularin iyi yonlerine odaklanirsak daha dogru bir bakis acisi olur. Genc oyunculari oynattiginda sabirli olmak onemli. Bu hem teknik ekip icin hem de taraftar icin gecerli.
aslına bakılırsa bu transferin hiç bir sıkıntısı yok. böyle oyuncular daha fazla alınmalı. ama şuanki durumumuzda takımın en büyük eksiği dos pozisyonu iken son dakika bu profilde bir oyuncu alınması biraz riskli. çünkü ne verebileceği şüpheli bir oyuncu taraftarın beklentisi son ana kadar gedson kovalandığından dolayı büyük, çocugun üzerinde de baskı olacak. belki bir kaç seneye 20-30 milyonluk topçu olacak biri dahi olsa işler biraz kötü gidince homurdanmalar başlayacak. bu sebeple bu çocuk yanına mesela ismi geçen mendy gibi biri daha alınsaydı her anlamda daha iyi bir iş olurdu.

SM-N950F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Iki sayfa kadar once degindim bende. Bize daha cok isiran yani topsuz alanda dogru pozisyon alan ve supurucu ozelligi olan bir oyuncu lazim. Taylan biraz farkli meziyetleri olani gibi geldi bana izlemedim, Baris sanirim paylasmis mac videosunu (Benfica maci) ama durum buysa dedigin gibi uyma ihtimali dusuk gozukuyor. Ancak potansiyelini zorlayip regista + farkli meziyetler eklerse bizde kurgumuzu buna gore adapte de edebiliriz zira bizde de oturmus bir oyun plani yok :). Palhinha'ya bakacagim. Yani cok zor olmasa gerek bahsettigimiz tipte bir 6no bulmak. Umarim regista+ tarzi bir potansiyel olusturur takim icinde.
Palhinha'yı Euroda izledim biraz ve çok beğendim, 1.90 ama hem çalım atıyor hem de çok dinamik. Beşiktaş maçlarında izleriz yine ama Sporting kadrosu da çok genç ve Beşiktaş üstünlük kurabilir.

Dediğin sorunları bence çözmez haklısın, ribaundları toplar hücumda ama geçişleri savunamaz gibi. Top çıkarma sorunumuzu ise çözer muhtemelen.

Jorginho 27sinde top çalma ve dinamizm katmayı öğrendiğini düşünerekten belki zamanla daha komple oyuncu olur Assuncao da, umarım beklentileri karşılar.

Palhinha'yı Euroda izledim biraz ve çok beğendim, 1.90 ama hem çalım atıyor hem de çok dinamik. Beşiktaş maçlarında izleriz yine ama Sporting kadrosu da çok genç ve Beşiktaş üstünlük kurabilir.

Dediğin sorunları bence çözmez haklısın, ribaundları toplar hücumda ama geçişleri savunamaz gibi. Top çıkarma sorunumuzu ise çözer muhtemelen.

Jorginho 27sinde top çalma ve dinamizm katmayı öğrendiğini düşünerekten belki zamanla daha komple oyuncu olur Assuncao da, umarım beklentileri karşılar.
Izleyecegim Palhinha'yi.

Top çıkarma sorunumuza derman olur umarım bakalım hoca taylan ile çift 6 mı oynatacak yoksa 4-1-4-1 den devammı

Adamı dün izlemiş azda olsa fikir sahibi olmuştum

Yorumları okudum bildiğimide unuttum

Tutmasada 100bin euro sadece maliyeti almayız bonservisini,tutarsada 3.5 bonservis böyle bi profil için çok çok iyi
.
Maça çıksın önce anlarız durumunu

Mesela boey videoya kalsa şener muamelesi görürken yedlin uçup kaçıyodu sahada tam tersi oldu
.
Bu maaliyete bu profildeki denemelere sonuna kadar varım

Boey,asunçao tutmasada jese,ozorn falan bunlar bize bişey kaybettirmez,jose rodriguezle carole bile kaybettirmedi

Oyuncuyu takip etmedim ve bir bilgim yok. Kariyerindede uçup kaçmamış. Bunu idrak edelim evvela. Ama yaşı genç ve aradigimiz pozisyona alinmiş bir oyuncu. 1 senelik kiralık. Fazla riske girilmemiş. Oynasin göreceğiz. Beklentiyi yükseltmeyelim. Boey gibi sasirtir umarim.

Farkli bir gorus oldugunda katlanamamak, katlanamayan tarafin gorusunun zayifligini kanitlar. Bu arkadas guzelce dusuncesini paylasmis.
Ben dünya düz dersem bu aptallık olurdu misal görüş değil , kimse de buna katlanmak zorunda değil. Ortaya hiçbir makul ve nesnel veri koyamadan tabiri caiz ise osurup osurup ipe dizmekle görüş sunmuş olmuyorsun. Kimse de buna katlanmak veya saygı duymak zorunda değil. O arkadaş 1 milyona alınan Boey'i nasıl açıklayacak o zaman ?

melesef Assuncao son gün Gedson'un yerine geldigi icin baya bir beklenti olacaktir.

keske bu cocugu almadan önce ayni mevkiye tecrübeli, kendi kanitlamis birisini alsaydik ve sonra assuncao'yu illeriye yatirim diye aciklasaydik.

Wonderkid bu paralara olmaz.wonderkid brumadir,gedsondur.denemeye değer bir transfer bu yoklukta ama bence yönetim sınıfta kaldı.cok daha net bir isim almalıydik.
images (1).webp

100 bin euroya aldık tutmazsa ne kaybederiz diyenleri de hiç anlamıyorum.koskoca 1 sene kaybederiz,ezeli rakiplerimiz sampiyon olur maddi manevî çok büyük kayiplarimiz olur.sakasi olmayan bir bölgeye ya tutarsa transferi yaptılar.fernando,melo gitti şampiyonluklar gitti.

Bu arada Gustavo'yu aldığımız takım Sporting'e bu yaz Ugarte'yi sattı. Ugarte ismini mutlaka duymuşsunuzdur, çok büyük potansiyeli var deniyordu. Özellikle FM oynayanlar kesin duymuştur. Wonderkid mi istiyorsunuz %50'si 6.5 milyona tam bir wonderkid ve yarım sezon önce 4.1 milyona aldıkları adamın %50'sini 6.5 milyona sattılar. Bu kulüp böyleymiş arkadaşlar. Ederini bulduğu gibi, teklif geldiği gibi çok eveleyip gevelemeden satıyorlar. Wonderkid demek 3 yıl sonra sadece Barcelona - City - PSG gibi top kulüplerin futbolcusu olacak demek değil zaten. Potansiyeline yaklaştığında Dortmund, Inter, Arsenal gibi takımlara ya da bunların da bir tık altına satılabilecek oyuncular da olur. Gustavo'nun kesinlikle öylesine alınmış bir transfer olduğunu sanmıyorum. Oynadığı takımın sistemi bile bizim oyun sistemimize çok benzer bir yapıda. Oynayacağımız oyunu bilen, bu oyuna alışık bir oyuncu aldık. Bunlar tesadüf değil.

1631187945259.png

Gustavo Assunçao ismini Google'da 31 Mayıs 2021 tarihinden önce aratırsanız zaten kimlerin ilgilendiğini, hangi kulüplerin radarına girdiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Bizim taraftar demiyor bu çocuğa wonderkid diye. 21 sezonunda düşüş yaşamış, durgun bir sezon geçirmiş, uygun fiyata alabilmemizin bir nedeni de bu olabilir.

Google Araması Wonderkid Gustavo Assunçao 31 Mayıs 2021 Link

Manchester United, Everton and Wolves are all reportedly keen on £22.55m rated Brazilian wonderkid Gustavo Assunção who is drumming up a fair bit of attention across Europe.

Hazır FM'den girmişken ki wonderkid tabirinin bu kadar yaygınlaşmasına sebep olan etkendir FM, oradan devam edelim.

Gustavo; Mevcut Yetenek: 132 | Potansiyel Yetenek: 156
Gedson; Mevcut Yetenek: 124 | Potansiyel Yetenek: 147
Ugarte; Mevcut Yetenek: 130 | Potansiyel Yetenek: 155 (Dinamik potansiyeli olabilir, 22 modlu kariyerimde 167 potansiyeli var eğer düzenleme yapılmadıysa.)

Ayrıca işsiz olarak başlayıp simüle ettiğim sezonlarda da henüz ilk sezon sonunda Galatasaray'dan 23.5m€'ya Dortmund'a transfer oldu.

Ve henüz 149 mevcut yeteneğe ulaşmış profili bile şöyle;

1631189312738.png

1631189375067.png

Geri
Üst Alt