123. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon İsmail ARI

Birinci olan @Ismail ARI 'yı, ki şarkısına ben de 12 puan vermiştim, ve 2.olan @Çağrı Yüce renktaşlarımı canı gönülden kutlarım tüm katılan renktaşlarıma da tek tek teşekkür ederim.

Üstün emeklerinden dolayı @Cihan Ağzıkara kardeşim çok teşekkür ederiz eline emeğine sağlık sayende güzel vakit geçiriyoruz.

Yarışma formatına gelecek olursam, format gayet başarılı ancak juri olayı bence bozuyor. Bence juri olmamalı, eğer ki illa olacaksa da 2 ile çarpılması yarışmayı son anda çok farklı bir boyuta sokuyor. Bu bizim 2011-2012'deki şampiyon olduğumuz sene play-off yapılıp fenerin şampiyonluk yarışına tekrar sokulması gibi bi durum oluyor bana göre :D Bence hiç olmaması daha etik olur. Tekrar herkese teşekkürler :hat:

Birinci olan @Ismail ARI 'yı, ki şarkısına ben de 12 puan vermiştim, ve 2.olan @Çağrı Yüce renktaşlarımı canı gönülden kutlarım tüm katılan renktaşlarıma da tek tek teşekkür ederim.

Üstün emeklerinden dolayı @Cihan Ağzıkara kardeşim çok teşekkür ederiz eline emeğine sağlık sayende güzel vakit geçiriyoruz.

Yarışma formatına gelecek olursam, format gayet başarılı ancak juri olayı bence bozuyor. Bence juri olmamalı, eğer ki illa olacaksa da 2 ile çarpılması yarışmayı son anda çok farklı bir boyuta sokuyor. Bu bizim 2011-2012'deki şampiyon olduğumuz sene play-off yapılıp fenerin şampiyonluk yarışına tekrar sokulması gibi bi durum oluyor bana göre :D Bence hiç olmaması daha etik olur. Tekrar herkese teşekkürler :hat:
Jüriyi katılımlar sürerken belirlemiştim. Format ise katılım 30'u bulunca netleşti. O noktadan sonra jüri yok diyemezdim :D Ayrıca heyecanlı oldu bence :D

Bu konuda kendime Sertab Erener'i örnek alıyorum.Yillardir sürekli bize oy vermiyorlar bahanesiyle yok Eurovision' dan çıkalım yok protesto edelim gibi söylemler ile ülkedeki Eurovision kültürünü yok etmek yerine çalışıp en iyisini yaparak çözüm üretmek en güzeli.(hâlâ katılmıyoruz nedense)
Bir de NIGTWİSH tercihi İstanbul'da ki finalde Ruslana performansını anımsattı,kazansa güzel olurdu.

Jüriyi katılımlar sürerken belirlemiştim. Format ise katılım 30'u bulunca netleşti. O noktadan sonra jüri yok diyemezdim :D Ayrıca heyecanlı oldu bence :D

Zaten artık olmuş bir şey kardeşim değişmez :D Ama gelecekteki yarışmalar için kendi fikrim olmaması daha iyi olur, yoksa format harika oldu.

Bu arada Tülay German dediğimiz hanımefendinin şarkısı gerçekten güzeldi
Türk bir sanatçıyı yabancı eserle görünce haliyle birazcık araştırayım dedim ve bakınız:

ÖDÜLLERİ:
  • "Toulai et François Rabbath" Albümü (1980) ile Fransa'nın en büyük ödülü sayılan "Académie Charles Cros Grand Prix du Disque", 1981, Bu ödülü, Türkiye'de sadece 1971'de Moğollar, 1988'de Ruhi Su almış olup, Pink Floyd, Jimi Hendrix gibi isimlere verilmiştir.

Ve bu hanımefendi şu an 85 yaşında. Takdire şayan gerçekten.

Muhtemelen şarkı seçerken oylamada elenen şarkı türlerinden (Rock, metal, enstrümantal, Hip-hop vs.) parça seçmemeyi düşünmüştük.Biraz kafa karışıklığı yaşattı.Nihayetinde o türlere de oy vermiş arkadaşların gönlü olmuş oldu, çeşitlilik ile farklı bir müzik deneyimi oldu.Tekrar teşekkürler.

Son 10 tur neredeyse puan çıkmadı 😂
Geçen de bana tersi olmuştu.Oylamada puan gelmeyince takip etmeyi bırakmıştım.Bi baktım 2. olmuşum :D Özetle bu hâldeyiz :D
fenerbahce_vardar_maci_capsleri_1503603533_5343.jpg

Geri
Üst Alt