#13 Alex Telles

1 seneye herkes satılması gerektiğini konusunda hem fikir olur.

Adam dünya'nin öbür tarafindan, defans'a pek önem verilmeyen bir lig'den gelmis, daha takim ile beraber 10 mac bile oynamamis, bunun üstüne bir de sol koridor'u tek basina idare etmekte, yas'i da genc ama senin tek derdin bu adam'i satmak, öyle mi?

Satip da kimi alacaksin? Marcelo'yu mu? Alba'yi mi? Alaba'yi mi? Bu bir

Alindiginda ne bekliyordun? Roberto Carlos mu? Adam'da belli bir potansyal var. Bruma da her mac ahim sahim oynamiyordu, ama yinede kimse satilsin demez, cünkü potansyal var cocuk'da.

Sneijder'in gözü bile top ile bulustugunda Telles'i ariyor. Kusura bakma ama hic komik degilsin. Perfomans'i elestirilir elbette. Ama takim olarak kötü oynadigimiz bu günlerde Telles'i baslara eklemek ve satilmasini istemek aptallik. Telles gitmeden önce takim'daki bütün yerliler gider.

Adam dünya'nin öbür tarafindan, defans'a pek önem verilmeyen bir lig'den gelmis, daha takim ile beraber 10 mac bile oynamamis, bunun üstüne bir de sol koridor'u tek basina idare etmekte, yas'i da genc ama senin tek derdin bu adam'i satmak, öyle mi?

Satip da kimi alacaksin? Marcelo'yu mu? Alba'yi mi? Alaba'yi mi? Bu bir

Alindiginda ne bekliyordun? Roberto Carlos mu? Adam'da belli bir potansyal var. Bruma da her mac ahim sahim oynamiyordu, ama yinede kimse satilsin demez, cünkü potansyal var cocuk'da.

Sneijder'in gözü bile top ile bulustugunda Telles'i ariyor. Kusura bakma ama hic komik degilsin. Perfomans'i elestirilir elbette. Ama takim olarak kötü oynadigimiz bu günlerde Telles'i baslara eklemek ve satilmasini istemek aptallik. Telles gitmeden önce takim'daki bütün yerliler gider.

Genç diye aldığımız hiç bir oyuncuyu geliştiremedik biraz da onun ve maç sonrası sinirin etkisi ile yazdım.

Geliştirilebilir özellikleri var mı yok mu iyi ölçmek lazım.

Oyun zekası gelişmez mesela. Defansif eksikliği bundan kaynaklanıyorsa üzerine koyma şansı yok, tecrübesizliğinden kaynaklanıyorsa var iyi çalışırsa.

Ben acele ederek erken taraf tutarak hata yapmış olabilirim. Karakter olarak sabırsızım, ani etki, sürekli başarı bekleyen sonuç odaklı bir taraftarım. Özellikle bu aralar kişisel hayatımda yaşadığım üzüntüleri bastırmak için daha çok saplantı yapmışta olabilirim. Amacım komiklik de değildi.

En az 1-2 sene takip edilmedikçe damdan düşer gibi alınan her genç oyuncu (Bruma, Telles) gibi ben de güvensizlikte yaratıyor. Ya tutarsa için bu kadar para harcayacak ekonmizin de olmadığını düşünmem de bir başka etken.

Brezilya Liginden gelen her oyuncu ilk yılında zorlanır. Ayrıca sürekli telaşlı Riera'daki soğukkanlılık yok. Umarım seneye daha iyi olacak ancak 4 tane sağ bek varken 2. bir sol bek olmaması sıkıntı.Hakan Balta artık sol bek olmaz zaten onun asıl mevkisi stoperdi. Gelebilecek en iyi isim özgür çek olur hatta yanına yaklaşabilecek bile yok tek sorun eskişehirde oynuyor olması

Başka hangi konularda da saçmaladığımı yazarsan iyi olur.

Ünal Aysal?

Fatih Terim?

Sneijder?

Roberto Mancini?

genel olarak gerçekten kaliteli ve bilinçli yorumlar yapıyorsunuz ve katılıyorum.bu konuda sadece ayrılıyoruz bruma ve telles gibi futbolcular risk alınabilecek futbolcular.çünkü potansyelleri var.tutarlarsa avrupada söz sahibi olabiliriz.bu kadar risk almak bence mantıklı.hayalimiz olan şampiyonlar ligini bu tip futbolcular ile kazanabiliriz.yerlilere saçacagın yada yaşı geçmiş yabancılara verecegin paralarla büyük başarılar gelmez diye düşünüyorum.

genel olarak gerçekten kaliteli ve bilinçli yorumlar yapıyorsunuz ve katılıyorum.bu konuda sadece ayrılıyoruz bruma ve telles gibi futbolcular risk alınabilecek futbolcular.çünkü potansyelleri var.tutarlarsa avrupada söz sahibi olabiliriz.bu kadar risk almak bence mantıklı.hayalimiz olan şampiyonlar ligini bu tip futbolcular ile kazanabiliriz.yerlilere saçacagın yada yaşı geçmiş yabancılara verecegin paralarla büyük başarılar gelmez diye düşünüyorum.

5 yabancıya inilecek ortamda 2'si birden fazla bana göre de.

En son 5 yabancı ile oynandığında seneler 2000'di herhalde bu ligde.

5 ise yabancı ve hele yedeklerde Türk olacaksa kalite standartı

Taffarel, Popescu, Capone, Hagi, Jardel (onu da pek beğenmezdim gerçi tarzından ötürü)

ve yukarısında olmak zorunda. Şu an

Muslera-Melo-Sneijder(etrafında dilinden anlayan olduğunda) bu standartta sağlam olduğunda Eboue'de öyleydi, karakter olarak Ujfalusi'de.

Telles defansif olarak bir Eboue ne zaman olacak tahmin edemiyorum. Ama şu kesin bakıyorum ben kadroya Veysel,Salih, Sabri'yi topla 1 tane ölü Eboue zor eder. Balta ile Telles'i kıyaslıyorum Telles önde hucum olarak ama saha içinde istediğim gibi oynadığı maç sayısı 2-3. 1.Ç.Rize 2.Chelsea 3.Akhisar

Açmazdayım anlatamıyorum derdimi. Maçtan sonra agresyon yaptım o şekilde yazdım.

5 yabancı olacak seneye herkes Gökhan Töre yazıyor %90 Beşiktaş alacak. Başka Türk kanat yok.

Forvette Burak'ı gönderiyor herkes ki ben bile artık izlerken katlanamıyorum düştüğü ofsayt, ittirerek yaptığı fauller ve kaçırdıklarına ulan o zaman

Telles

Muslera

Bruma

Melo

Sneijder

'i 11 yapıyor herkes forvet kim Burak mı olacak, Umut'mu, Muhammet Demir'i alıp sakatlanmadan bir de Burak'tand aha iyi olmasını mı bekleyeceksin, kariyerinde hep 2 santrafor oynamış Mevlüt mü deva olacak alsan.

Yok işte yerli santrafor.

Veysel bek değil ön libero da alternatif olur ancak herkes 11'e yazıyor. Sabri kadar orada en fazla. Salih var bir de tamam.

Bakıyorum kadrolara

Ömer Toprak- nereye alıyorsun, alsan da çok matap bir stoper mi?

Veysel Sarı-bekte Eskişehir taraftarı bile tefe koyuyurdu

Kaleye Onur koyan bile var adam daha yeni sözleşme yaptı nereye alıyorsun. Semih'i gönderip Koray yazan var komik bile değil bir şey demiyoruz. Semih'in yanına Koray koyuyorlar, PROFESYONEL KARİYERİNDE 1 MAÇ 10 DAKİKA OYNAMIŞ BİZE GELENE KADAR AMA BEKLENTİ PİQUE MÜBAREK.

beke ashley cole'u alıp Tellesi öne çıkarırsak çok güzel bir iş yapmıs olabiliriz.

Genç diye aldığımız hiç bir oyuncuyu geliştiremedik biraz da onun ve maç sonrası sinirin etkisi ile yazdım.

Geliştirilebilir özellikleri var mı yok mu iyi ölçmek lazım.

Oyun zekası gelişmez mesela. Defansif eksikliği bundan kaynaklanıyorsa üzerine koyma şansı yok, tecrübesizliğinden kaynaklanıyorsa var iyi çalışırsa.

Ben acele ederek erken taraf tutarak hata yapmış olabilirim. Karakter olarak sabırsızım, ani etki, sürekli başarı bekleyen sonuç odaklı bir taraftarım. Özellikle bu aralar kişisel hayatımda yaşadığım üzüntüleri bastırmak için daha çok saplantı yapmışta olabilirim. Amacım komiklik de değildi.

En az 1-2 sene takip edilmedikçe damdan düşer gibi alınan her genç oyuncu (Bruma, Telles) gibi ben de güvensizlikte yaratıyor. Ya tutarsa için bu kadar para harcayacak ekonmizin de olmadığını düşünmem de bir başka etken.

Olabilir, özür dilerim. Bende biraz saygisiz davrandim.

Gelisir mi orasi tabi ayri bir soru. Ligimizde zaten zor bir is. Ama baska caremiz mi var? Ligimize hangi oyuncu gelmek ister ki? Ya genc, henüz büyük takim'da oynamayan ama burda sans gören birisi olacak (Telles ve Hajro gibi), yada yasi gecmis yildizlar. Yoksa alabilecegimiz oyuncularin neredeyse hepsi vasat. Bu genclerde en azindan ilerde daha iyi olabilme sansi var.

Bruma'ya bakarsak, City ve Münih de istiyordu. Onlar bizim kadar para verir miydi? Vermezlerdi belki de. Ama istemeleri bile Bruma'nin belirli bir potansyal'e sahip oldugunun kanaati'dir. Önemli olan etken de bu bence.

Tekrar Telles'e dönelim. Ofansif yani tatmin edici bence. Etrafin'daki oyuncular düzelince ve kendisi de biraz daha istikrarli oynamaya baslayinca bundan cok faydalanabiliriz. Defansif yönü aksiyen kötü. Özellikle kolay calim yiyor ve cok kademe hatasi yapiyor. Bunlar'i gelistirebilir.

Takim ile bir yaz kamp'i gecirsin bakalim. Sol'da Bruma ile beraber görmek isterim. Ikisi de hizli ve teknik oyuncular. Ikisi de ayni dil'i konusuyor. Büyük bir avantaj bence. Sneijder'li bir takim'da kanatlarin ne kadar iyi olursa, Sneijder de o kadar (daha) iyi olur.

Ikisi de fiziklerini gelistirmeleri lazim ama.

Fakat lanet olasi, hi bir akil veya mantiga sigdiramadigim yabanci sinirini da göz önünde bulundurmak lazim. 5 yabanci ile ikisini ayni anda oynatmak zor olacak. Simdi bu yine aklima geldi diye sinir olmaya basladim, o yüzden bu konu'ya fazla deginmiyecegim.

Önünde has bir kanat oyuncusu olsa verimi %100 artacak. Buna ragmen cok iyidi, helal olsun aslanim.

Sneijder önünde oynadıkça ikiside iyi performans gösteremez

Ilk yarida telles topu kesince tribünlere melonun hareketini yapti gördünüz mü onu :D

10171191_10152396495362160_1358456828_n.jpg

Geri
Üst Alt