#13 Alex Telles

Geçen yıl ki Akhisar maçında tam bizim sol kanatta olan tribündeydim ha bire yardırıyordu alex. Sneijder ile beraber biraz zorlasalar ligin altını üstüne getirirler oradan.

10251914_786075984784432_5315619913492968608_n.jpg

milan baros'un efsane 15 numarasını kaldıramadı mağlesef değiştirmiş formayı :asd:

Çok kötü . Toparlasa bile en fazla geçen seneki Telles olur . Zamanında almadık Kolarov'u şimdi Telles parlayacak Telles hazır değil diyoruz . Adam kampın ilk gününden beri takımla birlikte ama hala geliştirmemiş veya geliştirememiş olmayan oyununu . Ha bu arada bu maçta winger gibi ileride takılmaya devam ederse kontra-atak'dan çok gol yeriz bu sene birisi Telles'e söylemeli .

Çok kötü . Toparlasa bile en fazla geçen seneki Telles olur . Zamanında almadık Kolarov'u şimdi Telles parlayacak Telles hazır değil diyoruz . Adam kampın ilk gününden beri takımla birlikte ama hala geliştirmemiş veya geliştirememiş olmayan oyununu . Ha bu arada bu maçta winger gibi ileride takılmaya devam ederse kontra-atak'dan çok gol yeriz bu sene birisi Telles'e söylemeli .

Geri dönemiyor ciddiden. Ilerde ver kac yapmıyor. Hızlı oynaması gerekir ama ile ben orta yapacam havasında.

Sol acık gibi sanki.

Neyse, yeterince eleştirdim çocuğu zaten. Gelişir belki, gelişmesi gerekiyor

Büyük takımlar böyle potansiyeli olduğunu düşünüp aldıkları genç futbolcuları pişsin diye kiraya verirler. 1,5 sene beklemezler.

telles ıyı futbolcu hucuma çok katkı verip kendını göstermeye calıştıgı ıçın bölgesını boş bırakıyor.1-2 ay sonra inş bruma ve tellesı konusucaz.

Bu çocuk Aralık, 92 doğumlu. Profesyonel seviyede hepi topu 2-3 sezondur oynuyor. Savunma denilen olay öyle ha deyince kazanılan, çocuk oyuncağı bir iş değil! Bugün ''benim diyen'' sol bek bile yeri geldiğinde inanılmaz açıklar verebiliyor. Savunma yapmak; bunu öğrenmek zaman isteyen bir olay.

Birçok kişi gol-asist değerlendirmesinde bulunuyor. Eğer istatistik üzerinden bakacak olursak, Patrice Evra 15 sezonluk profesyonel kariyerinde 12 gol atmış, 43 asist yapmış. Yani gayet ortalama rakamlar ama adam bugün sol bek say deseniz, ilk akla gelenlerden. (ek olarak Evra asıl çıkışını 24-25'li yaşlarda yapıyor.filipe luis gibi)

Yine gözümüzün önünde bir Caner Erkin örneği var. Adam Manisa, CSKA ve bizdeyken gayet standart bir bek oyuncusuydu. Hatta şu meşhur Atletico maçında bizi yakan kişiydi acemiliğinden dolayı ama bugün bakıyorsun, salt yeteneklerinin üzerine hem oyun görüşü, hem kademe bilgisi, hem asist meziyetlerini de kattı ve rakibin en önemli kozlarından biri haline geldi.

Bu demek değil ki, Telles 3 sezon sonra taş gibi bir bek olacak, 50 milyon Euro'ya Madrid yolunu tutacak. Olur, olmaz bu ayrı bir konu ama yalnızca biraz sabır, bu çocukların her biri gelecek adına yapılan hamlelerdi. Taraftar yıllardır genç alalım, genç alalım der dururdu, geçtiğimiz sezon bu tip oyuncular alındı, yine burun kıvrılıyor.

Önce ne istediğini bilmek gerek, sonra biraz sabır ve sahiplenme hissiyatını oyuncuya hissettirebilmeli. Geçtiğimiz sezonlarda nasıl başarılı olduğumuzu, oyuncuları nasıl bağrımıza bastığımızı ve performanslarını düşünelim bir, ondan sonra bir daha değerlendirme yapalım.

Bu kadar hovardalığın, şımarıklığın lüzumu yok.

bı macta gommek ıstemıyorum bıraz daha zaman vermek lazım genc oyuncu gelısıme acık ama cok eksıgı var maalesef

Geri
Üst Alt