#13 Alex Telles

0.jpg

Aut

Kendisini toparlayacaktir, biraz zamana ihtiyaci var. Bana kalsa ligin 2.yarisina kadar beklerim elestirmek icin, ondan sonrasi yavas yavas belli olur.

Shaktar'li Brezilyalilar da 1.5-2. senelerinden sonra katki vermeye basliyorlar. 3-4 sezon gosterdikleri performansla buyuklerin gozune giriyorlar. Portekiz haricinde avrupaya transfer olan Brezilyalilarin uyum sureci nedense hep 1.5-2 yil suruyor.

Coutinho'dan tutun Willian ve Bernard'a kadar ilk sezonlari hep vasat gecen Brezilyalilar listesini istedigimiz kadar uzatabiliriz. Chelsea'li Oscar (ilk 4 ay. iyi gerisi vasatdi)ve PSG'li Moura'yi da bu listeye dahil edebilirz.

Alex bile yuhalanmisti.

Artik kulturden midir yoksa futbol tarzindan midir cozemedim pek fakat yetenekli genc Brezilya'lilarin ayak uydurmasi uzun suruyor gibime geldi.

Bu sene eger 10-15 mac birseyler gostermezse isi zor Telles'in. Seneye kadar sabredebilecegim, beni umutlandiracak performansi gostermesi lazim. Duzenli olmasa da, iste bu! diyebilecegimiz maclarin olmasi sart.

Evimizde oynadigimiz Chelsea macindaki performansi kistas alabilecegim Telles performansini sezonun 2. yarisinda sik sik gormek istiyorum..

Kendisini toparlayacaktir, biraz zamana ihtiyaci var. Bana kalsa ligin 2.yarisina kadar beklerim elestirmek icin, ondan sonrasi yavas yavas belli olur.

Shaktar'li Brezilyalilar da 1.5-2. senelerinden sonra katki vermeye basliyorlar. 3-4 sezon gosterdikleri performansla buyuklerin gozune giriyorlar. Portekiz haricinde avrupaya transfer olan Brezilyalilarin uyum sureci nedense hep 1.5-2 yil suruyor.

Coutinho'dan tutun Willian ve Bernard'a kadar ilk sezonlari hep vasat gecen Brezilyalilar listesini istedigimiz kadar uzatabiliriz. Chelsea'li Oscar (ilk 4 ay. iyi gerisi vasatdi)ve PSG'li Moura'yi da bu listeye dahil edebilirz.

Alex bile yuhalanmisti.

Artik kulturden midir yoksa futbol tarzindan midir cozemedim pek fakat yetenekli genc Brezilya'lilarin ayak uydurmasi uzun suruyor gibime geldi.

Bu sene eger 10-15 mac birseyler gostermezse isi zor Telles'in. Seneye kadar sabredebilecegim, beni umutlandiracak performansi gostermesi lazim. Duzenli olmasa da, iste bu! diyebilecegimiz maclarin olmasi sart.

Evimizde oynadigimiz Chelsea macindaki performansi kistas alabilecegim Telles performansini sezonun 2. yarisinda sik sik gormek istiyorum..

Takım hızlı oynarsa, boş alan olursa Telles yardırır . Ama statik oynarsak önünde 3 kişi varken Tellese atıyor.Telles napıcak? şişiriyor.

Takım hızlı oynarsa, boş alan olursa Telles yardırır . Ama statik oynarsak önünde 3 kişi varken Tellese atıyor.Telles napıcak? şişiriyor.

Iyi bir takim oyununun eksikligi de performansini etkiliyor fakat bireysel olarak yaptigi hatalar cok fazla one cikiyor.

Yetenekli mi? Bence fazlasiyla. Kafa yapisini degistirmeli biraz. Caner'de oldugu gibi en iyisi olmak istiyoruma odaklanmali Telles. Eksik yonlerini en iyi o biliyor, ona gore calismasi lazim.

Geleli 6 ay oldu. Sivrildigi 5 mactan fazlasini hatirlamiyorum, fakat sivrildigi o maclarda beni umutlandirdi. O maclardaki Tellesi duzenli olarak ligin 2.yarisinds gormemiz lazim. 10-15 mac Telles'den bahsedebilmeliyiz ki seneye eksik yanlarini gelistirip istedigimiz oyuncuya evrilebilsin.

İki sene sonra 15 milyon euroya satarız.Tek eksiği defansif yönü buda rahatlıkla geliştirilebilir.burada ki eleştiriler fazla ağır.20-21 yaşlarında olan Bruma vr Tellesi bu kadar sert eleştirmek komik.Sabır etmek gerek.Şu var ki bizim taraftar sabırsız kardeşim hazır topcu getireceksin hele hele yabancı sınırı varken risk en düşük olmalı!! Çoluk çocuğu senelerce gelişecek diye beklemek saçmalık..

Etmeyin eylemeyin ya.Bu yorumlar ne böyle.

Harcamayın çocuğu,olacak bu çocuk.

Geçen sezon elimizde kanat yoktu, bunu denemedik. Sol açik özellikleri tasiyor. Defansi iyi degil ama hücumda iyi. Bruma sakatlanirsa alex iyi bir alternatif olur.

Olan paramıza oldu yine

Formayı kapar diyenler.

Kimden kapacak bu telles ilk 11 deki diğer 5 yabancıdan formayı türkiyedeki 5+3 systeminde?

Tarıkı biz boşuna bukadar para saymadık. Veysel kötü diye alınmadı bu çocuk.

Kupada ve şampionlar liginde oynar belki sadece.

Melo,Muslera, dzemaili, pandev, sneijder, bruma

+

Chedjou

Telles bunların hepsinin gerisinde şu an.

telles artık mümkünatı yokki oynayamaz CL ile kupa maçlarını beklesin

Ben hala güveniyorum ama katkısı kesin olmayan genç yabancı transferi bu şartlarda aşırı lüks. Keşke direk beklenen katkıyı verebilseydi. Yine de tamamiyle silmek için çok erken olduğuna inanmak istiyorum.

alexelles.jpg

3 günlük izinde Roma'ya kaçmış sevgilisiyle.

Parasını veriyorlardır umarım.

Bu da Hajrovic gibi kaçıp dönmezse, bu sefer kulüp binasını yıkarlar.

Daha çalışkan olması lazım. Hem saha içinde hem de antrenmanlarda.

Tempo yapabilecek, hucum beki performansı verebilecek bir isim ama Chelsea maçından beri ikisini de hakkıyla yapmadı.

Chedjou'ya da çok laf ettim, ettik. 2 maçtır öyle oynuyor ki, haksız çıkarıyor beni, ve takımım adına da hayırlısı bu zaten.

Telles de umarım hakkında ki negatif algımı, oyunu ile haksız çıkarır.

Geri
Üst Alt