#13 Alex Telles

Dun niye cikti anlamis degilim, ilk yari gayet iyi is cikardi (digerlerine gore), zaten bi o one dogru cikabiliyordu.

Son düzenleme:
Şükrücüm görüşlerinin çoğuna katılılıyorum lakin ben iyi olmadığını düşünüyorum. bir tane kontraya çıktığı pozisyon dışında hatırlamıyorum bile. sence neresi iyiydi ?
Telles'den iyi sol bek olur Isa, çocuk defansif anlamda kendisini çok gelistirdigini düsünüyorum. Yeterli mi? Henüz degil ama belirli bir zaman sonra istedigimiz seviyeye ulasicagini düsünüyorum.

Fener'de ki Andre Santos'u hatırlıyorum da adam bekte de oynasa, sol önde de oynasa yardıra yardıra gidiyordu, acayip klas hareketleri ve golleri vardı. Tek sıkıntısı vardı savunması zayıftı. Telles'e bakıyorum ne adam gibi hücumu var ne de savunması. Hele estetik olarak koca bir sıfır. Ha gene de savunması son dönemde biraz daha iyi neyse ki. Ama cidden insan daha iyisini bekliyor, oraya 6-7 milyon verip bir sol beki getirmişsen fark yaratmasını beklemek herkesin hakkıdır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bizim taraftarda her yabanci oyuncuyu direk world class etkisini yapacagini zannediyor. Çocuk 22 yasinda, Kulüpteki 2. sezon, Brezilya liginden geliyor.

ilk yarı da sahanın en iyilerinden biri. Oyundan niye çıktı anlamadım :D

Alex Tellesin ortalari iyi olsa elimizde en iyi bek olur.Telles zamanla defansini da gelistiyor.Ortalarini gelistirse 10 numara bekimiz olur.Hala defansi iyi degilse dun ilk yari kac kafa topu kapti telles.Birde Olcana bakalim Olcan kac kafa topu alabildi bekte.

hücumda fazla etkili olmasa da sorun değil.telles solbeke tekrar geçmeli.

Telles-Yasin-Sneijder ile sol kanat işlerlik kazanmışken ve Telles'de (özellikle savunma anlamında) gözle görülür bir ilerleme varken kesilmesi de ayrıca takdir edilesi(!)

Savunması olcandan fark yaratacak kadar iyi değil
olcan orta yapabiliyor telles yapamıyor.

orta yapamayan bek çekilmiyor başka sorusu olan?

Savunması olcandan fark yaratacak kadar iyi değil
olcan orta yapabiliyor telles yapamıyor.

orta yapamayan bek çekilmiyor başka sorusu olan?

Olcan savunma yapmıyor ki Telles ile kıyaslayalım. Olcan ile Telles arasında savunma farkı görmemek için maçların sol tarafını kapatmak gerek. olcan orta yapabiliyor dediğimiz de 1 asist. Yedirdiği goller verdiği pozisyonlar çuvalla.

Olcan'a kızmıyorum yanlış anlaşılmasın. Olcan sol bek olarak Telles'i kesemez hayatta. Telles mükemmel değil zaten ama daha iyi sol bek olduğu açık. Üstelik sürekli ilerleme halindeydi. Fener maçında da çıkana kadar o kanadı hem savunma hem hücum anlamında domine ediyordu. Ne zamanki o çıktı Kuyt ve Emenike dönüşümlü dümdüz ettiler orayı. Gol dışında bütün atakları sol taraftandı. Dün de Olcan daha 20. saniyeden maçın 94. dakikasına akdar pozisyon verdirdi. Adam oynmayı bilmediği için ve özellikle yüksek ters toplarda sürekli rakibe vurdurduğu için rakibin en az 15-20 metre gerisinde durarak bu açığı telafi etmeye çalışıyor. bu da rakibe sağ kanada rahatça uzun top atma imkanı veriyor. Maçı geniş açıdan ve topa odaklanmadan izlerseniz bu detayları da görebilirsiniz.

Olcan savunma yapmıyor ki Telles ile kıyaslayalım. Olcan ile Telles arasında savunma farkı görmemek için maçların sol tarafını kapatmak gerek. olcan orta yapabiliyor dediğimiz de 1 asist. Yedirdiği goller verdiği pozisyonlar çuvalla.

Olcan'a kızmıyorum yanlış anlaşılmasın. Olcan sol bek olarak Telles'i kesemez hayatta. Telles mükemmel değil zaten ama daha iyi sol bek olduğu açık. Üstelik sürekli ilerleme halindeydi. Fener maçında da çıkana kadar o kanadı hem savunma hem hücum anlamında domine ediyordu. Ne zamanki o çıktı Kuyt ve Emenike dönüşümlü dümdüz ettiler orayı. Gol dışında bütün atakları sol taraftandı. Dün de Olcan daha 20. saniyeden maçın 94. dakikasına akdar pozisyon verdirdi. Adam oynmayı bilmediği için ve özellikle yüksek ters toplarda sürekli rakibe vurdurduğu için rakibin en az 15-20 metre gerisinde durarak bu açığı telafi etmeye çalışıyor. bu da rakibe sağ kanada rahatça uzun top atma imkanı veriyor. Maçı geniş açıdan ve topa odaklanmadan izlerseniz bu detayları da görebilirsiniz.

Tellesi tekrar solbekte izleyince dediğimi anlayacaksınız.
Hızlı değil fiziği olcandan kötü ortaları berbat

ayrıca olcanın 2 asisti var sanırım tellesin sezon boyu yaptığı isabetli orta sayısı 2.

dediğim gibi tellesi izleyince tekrar hatırlayacağız.

Tellesi tekrar solbekte izleyince dediğimi anlayacaksınız.
Hızlı değil fiziği olcandan kötü ortaları berbat

ayrıca olcanın 2 asisti var sanırım tellesin sezon boyu yaptığı isabetli orta sayısı 2.

dediğim gibi tellesi izleyince tekrar hatırlayacağız.

Hersey ofansif ile çözülmez

Telles defansif anlamda Olcandan daha iyi oldugu belli

Şikecilere karşı iyi oynayan ender oyunculardan olan Telles'in ne suçu varda oyuna girmez. Yasin çıkıp Telles girse kimse birşey demez.

Hersey ofansif ile çözülmez

Telles defansif anlamda Olcandan daha iyi oldugu belli
pas veremeyen orta açamayan futbolcuları kabullenemiyorum Şükrü reyiz
pas oyunu gayet iyide ortalara ve kademeye biraz daha çalışması lazım :)

yoksa Telleste olcanda derbiler hariç çok sırıtmaz ama Clde defansta ofansta çok çok önemli

Telles hem ofansif hem defansif Olcan'dan kötü. Olcan ve Sabri'nin hücumlarda pas opsiyonu olabilmeleri çok önemli. Telles, Tarık, Balta vs. bunları yapamıyor.

Geri
Üst Alt