#14 Izet Hajrović

qz8e.png

Sabri niye yok :)

Zeki topçuyu severim, hızlı topçuyu sevdiğim kadar :ka21:

Sneijder olmadığı maçlar çok üzülüyordum. WS'10 olmayınca maçlar biraz tatsız oluyor benim için açıkçası. Artık bu adama da gözlerimin pasını silecek bir oyuncunun olduğu bilinciyle bakıyorum artık. İnşallah performansı artarak devam eder:005:.

Zamanla çok daha iyi olacağına inanıyorum.Yaptığı asist çok güzeldi,top ayağına yakışıyor,oyun zekası iyi.Zamanla maç temposu kazanıp defansif yönünüde kuvvetlendirirse tadından yenmez.

ben daha cok Harry Kewell'a benzetiyorum stilini

akilli oyuncu her zaman iyidir :encouragement:

Gerçekten harika, kafasını kullanan bir adamın varlığı da bir başka oluyor. Tek problemi topa istediği gibi vuramıyor ve bu da onu stresli yapıyor, o malum pozisyonda şut çekeceğine pas tercihinde bulunması bunu gösteriyor.

Güç problemi var sanırım, zamanla aşacaktır bunları.

1. Antonio Valencia (Manchester United) 35.1 km/h

2.- Gareth Bale (Real Madrid) 34.7 km/h

3.- Aaron Lennon (Tottenham) 33.8 km/h

4.- Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 33.6 km/h

5.- Theo Walcott (Arsenal) 32.7 km/h

6.- Lionel Messi (Barcelona) 32.5 km/h

7.- Wayne Rooney (Manchester United) 31.2 km/h

8.- Franck Ribèry (Bayern Münich) 30.7 km/h

9.- Arjen Robben (Bayern Münich) 30.4 km/h

10.- Alexis Sánchez (Barcelona) 30.1 km/h

Hangisi doğru bunların ? Kopyaladığım liste internette her tarafta mevcut.

Hajrovic Wallcot'dan hızlı mı şimdi ? Lig TV nasıl hesaplamış bunu ?

Edit: Bu FİFA tarafından hesaplanmış bir liste ve top ile birlikte maksimum hızlar mış.

Edit: Bu FİFA tarafından hesaplanmış bir liste ve top ile birlikte maksimum hızlar mış.

Topsuz hesaplamıştır LigTV

Bence bu yaz Dünya Kupasında Edin Dzeko'dan sonra Bosna Hersek'in en etkili silahı olur Hajrovic

Helal olsun çocuğa bence çok iyi oyuncu

Pozisyonu izlerseniz, ileriye atılan bir topu yakalamak için koştuğunu görürsünüz. Eğer bu liste topla birlikte koşanlar listesiyse, dediğiniz gibidir. Yok eğer bunlar da topsuz koştuysa, evet; Hajrovic Walcott'tan hızlı demektir :) Hatta Messi'den, Rooney'den, Ribery'den, Robben'den, Alexis'ten..

Hajrovic´i özelliklerini bilerek ve isteyerek transfer ettigini düsünüyorum Mancini´nin.

Modern, klas bir tarzi var, ayrica cok genc. Mancini´nin sisteminde önemli rol oynayacak bence.

Zamanla daha da iyi olacaktir. Yani "belki Türk olur" transferi degil bana göre Hajrovic.

Evet başka bir açıklaması olamaz. Ayrıca Valencia'nın top ile birlikte şu koşuşuna bak. Belki daha önce izlemişsindir [media]https://www.youtube.com/watch?v=eoMrxOm5B5A[/media]

Görmüş olabilirim emin değilim ama :D Bi de LigTV kısa mesafe koşularını o değerlendirmeye aldıysa yüksek sayılara öyle de bi açıklama getirebiliriz sanki.

Topla hızlı gidebilmek cidden büyük marifet isteyen iş, bunu doğru şekilde yapan topçu çok az. Ama Hayrovic LigTV'nin dediği kadar hızlıysa umarım topla da yapabilir bunu. Önemli bi silah olur özellikle kontratak oynadığımız maçlarda.

Muslera'dan sonra en az koşan oyuncumuz.... Topsuz oyunda yok .... Sneijder bile 2 km daha fazla koşmuş..

Bu devran böyle gitmez....

Oyundan düsdü, temposuz diyorsunuz´da ikinci yarida baya bi geriye cekildik, ataga zaaten ciktigimizda hep Izet Hajrovic yaratiyordu posisyonlari. Yani diger oyuncular sanki cok iyi oynadilar hatta sürekli oyunun icindediler.

Arkasinda bugün cok bos isler yapan Sabri Sarioglu oynadigini´da unutmayalim. Sabri Sarioglu baya bi öne geliyor ama toplari ya kötü bi sekilde durdugu yerden ortaliyor ya da geriye oynuyor. Mesela Emmanuel Eboue oynasaydi bugün cok daha aktif oynardi Izet Hajrovic.

Hizli olmak futbol´un en gereksiz özelligidir. Hizli hareket etmek önemlidir. Neymar mesela bu konuda inanilmaz bi oyuncudur. Bilekleri o kadar hizli ki rakibin basi dönüyor. Lionel Messi zaaten bu konuda artik herseyi gecti. Cristiano Ronaldo´un da hareketleri hizli olsada bu iki oyuncu´ya yetisemiyor ( ama onunda baska özellikleri var ).

Mesela bi posisyon vardi köse bayragin orada topu tuttu calim atacak gibi hareket cekti, Özgür Cek tam hamle yapmak isterken o hareketi yari yolda birakip birine pas´i atti. Bi de Servet Cetin´i maymun ettigi posisyon´da cok hizli bi sekilde yön degistirip Ruud Boffin´in önünde buldu kendisini.

Hani Orduspor macinda bi kale arkasi cekim var. Top Wesley Sneijder´e geliyor ve maci Tv´de izledigimizde sanki top ayagina dolasmis gibi gözükiyordu, oysa ki o kadar hizli bi hareket cekti ki rakibi yaniltmak icin, gözlerle görünmedi ilk basda.

Nordin Amrabat füze gibi kosabilir ama hareketleri cok agir.

Onlar koşu mesafesi değil katetme mesafesi. Koşu içine dahil.

Geri
Üst Alt