#14 José Rodriguez Martinez

Alayi ezik,kiro ve de mankafa.Bircogu da irkci.Genelde ezik ve de bilgisiz Türk futbol programlarını pek takip etmem ama Oktay'i izliyom su an.Denyo Jem Paul'u övüp Poldi'yi gömüyor.İgrenc herifler.Hemen degistim kanalı.

Ne yazik ki dedigim gibi neredeyse hepsinin zihniyeti bu yönde. Bu eziklik öyle bir islemis ki hepsine nesilden nesile inanilir gibi degil.

Her zaman bir yerlileri övmek ve yabancilari gömmek cabasi görüyoruz hepsinde. Objektif olmayi basarabilen cok nadir adam var medyada ne yazik ki. Ak'a ak, kara'ya kara diyebilecek adam yok denecek kadar az.. Iste bu yüzden de gelismiyor ülke futbolu, zihniyet yanlis mentalite yanlis.

Resmen yerin dibine sokuluyor adam. Ozan Tufan şu topu oynasa yere göğe sığdırılamaz. Türk basını yerli fetişizmiyle mide bulandırıyor.

Arbeloa var ama bu sezon 11 de şans bulamıyor,geçmişte Guti ve Raul.

Yanilmiyorsam bir sakatlik gecirdi gecen sezon sonu Arbeloa, yoksa düzenli sekilde sans bulan biriydi Real de. Düzenli derken iste oynuyordu herif ara sira ya da oyuna falan giriyordu.

ne diyon sen birader

uzun zamandir böyle buram buram fussball cahili kokan bir yorum görmemistim

Senin algılarda problem varsa bilemem ama düzeltebilirim. Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum bak. Jose daha önceden de bildiğim ve takiplediğim bir oyuncu ve bu oyuncu Bizde ki Selçuk İnan'ın pozisyonunda oynar. Çokta iyi oynar. iki yönlü orta saha değil, (işin hem ofans hem defans kısmını yapabilecek seviye de değil ve olamaz da.) kesici özelliği yok. (Yani atak kesme özelliği yok) ikili mücadelelerde yumuşak kalıyor, Hava topları zayıf. Yanına tamamlayıcı biri lazım diyorum. Alex Song mesela. Ya da Sandro.

Rıdvan bile çocuğu övüyor....

Ama bazı kanallardaki kodumun şerefsizleri bok atıyor...

Bu ülkeye futbol fazla...

Senin algılarda problem varsa bilemem ama düzeltebilirim. Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum bak. Jose daha önceden de bildiğim ve takiplediğim bir oyuncu ve bu oyuncu Bizde ki Selçuk İnan'ın pozisyonunda oynar. Çokta iyi oynar. iki yönlü orta saha değil, (işin hem ofans hem defans kısmını yapabilecek seviye de değil ve olamaz da.) kesici özelliği yok. (Yani atak kesme özelliği yok) ikili mücadelelerde yumuşak kalıyor, Hava topları zayıf. Yanına tamamlayıcı biri lazım diyorum. Alex Song mesela. Ya da Sandro.
Tam tersi kesici özelliği var. Ama bu özelliği defansın önünde çakılı olmasını gerektirmiyor. Günümüz futbolunda 3 lü oynamiyorsan 2 tane Jose tipi adamla oynayabilirsin ama bizim takım savunmasına yetemeyecek kadar kötü bir fizik kaliteye sahip takımımız var ve bu yüzden Jose defansif anlamda yetersiz kalabiliyor zaman zaman. Ama bu biraz da Bilal yüzünden. 3 lu orta sahaya dönüp bu durumu dengelemeyi akil edebilirse Hamza bazı maçları çok daha rahat koparabiliriz. Jem bir şekilde hazır tutulmalı. Elimizdeki tek defansif orta saha o çünkü.

Tam tersi kesici özelliği var. Ama bu özelliği defansın önünde çakılı olmasını gerektirmiyor. Günümüz futbolunda 3 lü oynamiyorsan 2 tane Jose tipi adamla oynayabilirsin ama bizim takım savunmasına yetemeyecek kadar kötü bir fizik kaliteye sahip takımımız var ve bu yüzden Jose defansif anlamda yetersiz kalabiliyor zaman zaman. Ama bu biraz da Bilal yüzünden. 3 lu orta sahaya dönüp bu durumu dengelemeyi akil edebilirse Hamza bazı maçları çok daha rahat koparabiliriz. Jem bir şekilde hazır tutulmalı. Elimizdeki tek defansif orta saha o çünkü.

Bir kaç hafta sonra aynı düşünceye geliriz o yüzden sorun yok.

Sorunun çözümü 3lü orta saha değil, iki oyuncunun tamamlayıcı olmaması. 3 yıl önceki Melo Selçuk omurgası gibi. Şimdi Selçuk'tan daha iyi birini bulduk. Yanına tamamlayıcı oyuncu lazım.

Bu arada öndeki 4lü neredeyse sıfır savunmayla oynadılar.

Bir kaç hafta sonra aynı düşünceye geliriz o yüzden sorun yok.

Sorunun çözümü 3lü orta saha değil, iki oyuncunun tamamlayıcı olmaması. 3 yıl önceki Melo Selçuk omurgası gibi. Şimdi Selçuk'tan daha iyi birini bulduk. Yanına tamamlayıcı oyuncu lazım.

Bu arada öndeki 4lü neredeyse sıfır savunmayla oynadılar.
Senin dediğin ancak gross sağda oynarsa olur. O zaman emre ve engin oynuyordu ileri geri.

senijder varken 433 oynayamiz kac kere italyanlar denedi olmadi
4312 oynasak diyoruz öylede olmuyor kanatlari kapatramiyoruz

yani snijder oldugu surece 4231 yada 4411 bizim sistemdir olmuyor baska

defansif olaya geleceksekde

melo gibi onlibero varken bile poz veriyorduk hatta gecen sene daha cok veriyorduk

bunun tum takimla alakasi var bugun misal daha az verdik cunki burak denen pingpong masasi yoktu oyunda

ayriyeten gross sagbeke gecince yada bir sagbek aldiklarinda kisin ched-denayer ikilisi daha saglam durmamizi saglar

herifte ne teknik var be
uzun yıllardır bunun kadar rahat ince pas veren adam görmemiştim takımda.

senijder varken 433 oynayamiz kac kere italyanlar denedi olmadi
4312 oynasak diyoruz öylede olmuyor kanatlari kapatramiyoruz

yani snijder oldugu surece 4231 yada 4411 bizim sistemdir olmuyor baska

defansif olaya geleceksekde

melo gibi onlibero varken bile poz veriyorduk hatta gecen sene daha cok veriyorduk

bunun tum takimla alakasi var bugun misal daha az verdik cunki burak denen pingpong masasi yoktu oyunda

ayriyeten gross sagbeke gecince yada bir sagbek aldiklarinda kisin ched-denayer ikilisi daha saglam durmamizi saglar
Benim 2. devre favori kadrom bu 18 isimle şudur ki;

Denayer - Chedjou - Hakan - Carole
.............Gross - Jose - Bilal
..........................Sneijder
.....................Sinan......Poldi

Kanat özellikli 2 hucum oyuncusuyla kanat problemi cekecegimizi sanmıyorum. Drogba- Burak ikilisiyle bunu oynayamadık evet ama Sinan ve Podolski bu roller için biçilmiş kaftan.

Afedersiniz ama kendisi ''AT''tır.

Edit: Denayer için yazmıştım denadim olmadı.

Son düzenleme:
Bence gayet iyi oyuncu, sıkıştığı zaman bile topu iyi yere gönderiyor.
Defansif anlamda bilemiyorum ma ne kadar yeterli şu an.
Yanında mücadeleci ve yine ayağı iyi biri lazım ama Selçuk bence onun için yetersiz.

Oynatmak lazım sürekli ortalama ne yaptığını bilen havası var. Yıldız olur mu söylemek zor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt