Ali Rıza DEMİR
10 Numara!
- 10 Mart 2011
- 10.651
- 2.436
- 1.468
Biz en son 2001-2002 de şampiyon olmuştuk. 3 senedir olamıyorduk. 90 ların sonunda 4 sene üst üste şampiyonluk ve sonunda avrupa kupası gören bir nesil için kabullenmesi zor bir durumdu. Gerçi hala öyleyiz çok şükürÇok hatırlamıyorum açıkçası bu mevzuları, anlatır mısın kısaca.
Fener ise 2000-2001 / 2003-2004 / 2004-2005 de şampiyon olmuş ve üst üste 3. şampiyonluğu kovalıyordu. Stadını yapmış, bomba transferleri bitirmiş başarılı bir dönem geçiriyordu.
Kadrosunda
Juventustan alınan orta saha appiah
Dönemin en iyi ön liberolarından aurellio, Canla başla oynayan tuncay
Defansta lucaino ki iyi stoperdi, gol de atardı
Alex
Anelka yahu Anelka vardı adamlarda
Nobre vardı Anelka’dan 9 gol fazla atmıştı
Nöbetçi golcü Semih bile çatır çutur atıyordu
Bizim kadroda
Kalede mondi
Defansta song ve tomas
Orhan Ak, genç Sabri, genç Uğur Uçar, genç Ferhat bek rotasyonu
İliç, Saidou, cihan, heinz, ayhan, volkan arslan, ergün, genç aydın yılmaz orta sahalar
Ofans hattında hakan, hasan, necati, karan, kabze
Kalite olarak düşüktük ama ofansımız çok etkiliydi
Bi de Allah o zamanlar da Gs’li. Toplamda 3 maç oynayan Aydın yılmaz mesela konya deplasmanında dk 90 da uzak köşeye bi koydu bizi ipten aldı.
Ara ara oynayan kabze bjk deplasmanında dk 90 da koymasa bitime bir hafta kala fener şampiyondu. Şampiyon olunca bu maçla ilgili Hakan Şükür şunu demişti. Allahım şampiyon olamıcaksak bu maçta puan kaybedelim ve fener olsun. Ama bu maçta puan kaybetmezsek noolur son maçta biz şampiyon olalım dedim. Ve bu maçı kazanınca şampiyon olacağımıza çok inanmıştım.
Gerets öyle bi oynatıyordu ki altı pastan çıkmıyorduk
Takımda aidiyet çok üst düzeydeydi
Şaş
Şükür
Necati
Karan
Ayhan
Ergün
Ama özellikle şaş ve kral hakan
Parasızlık cabası. Hiç unutmam stoper Yalçın ayhanın ayağı kırıldı. Takım hastaneye ziyarete gitti. Karan sonradan geldi ve çiçek getirmiş. Şaş espri yaptı, vaaay çiçeğe vercek paramız da var yani he, dedi
Yani parasızlık artık ayyuka çıkmış dillere dolanmış
Başkan rahmetli canaydındı. Allah var futbolcular çok severdi onu, paralarını düzenli alamamalarına rağmen
Klasik Gs işte. Birlik beraberlik konsantre aile ortamı vs.
Fener için büyük yıkım oldu. Son haftalarda kaybetme psikolojisinin ilk defa yaşandığı ve yerleşmeye başladığı yıl bu yıldır.
Aziz hemen daumu kovdu. İstifa da etti galiba sonra taraftara miting yaptırdı bizi bırakma dedirtti. Fener o zamanlar da boktu, değişen bişi yok yani.
Bak bu kadro bir sene sonra ligi 5. 6. Bitirdi fener şampiyon oldu. Tam herkes fener arayı açar artık diyecekken 2007-2008 de yine biz şampiyon olduk. Nonda lincoln hakan hasan karan. Stoperde emre güngörle şampiyon olduk yahu. Kalede aykut ve orkun dönüşümlü oynadı
Fenerde yine
kezman
Aurelio
alex
roberto carlos
Lugano
Edu
Vederson
Allah yine gs li. Bitime 3 hafta kala Fener osmanlıspor deplasmanında 1-2 öndeyken dk 80 lerde penaltı kazandı. Kezman alexe lütfen ben atayım dedi. kaçırdı. Sonra osmanlı dk 90 da bi koydu. 2-2
Kezmana istanbulda fener tesislerinde saldırdılar. Are you big player mevzusu. Youtube da vardır
Komik camia ya