14 Mayıs 2006 Denizli Zaferi

Şöyle yorumluyorum kendi adıma şu dönem fbli olan çocuklardan belki daha çok kupa gördük çocukken ama kendi dünyamda onlara hep böyle işte Ortega, Anelka vs klasmanı adamlar geliyor, biz Inamoto, Carrusca, Heinz bilmem ne bla bla topçularla mücadele ediyorduk. Sonuçta çocuksun sokağa çıkıp, topa vururken Inamoto filan diye triplenmezsin ama Ortega, Anelka vs işte hatırlamıyorum belki Hoijdonk kimse işte star tipler onlar da biz de ekmekspor hesabı hissediyordum.

Bu dönemin fbli çocukları işte yıldız sayarsan yine dzeko mzeko ile bu açıdan ezilmiyordur ama onlar da 0 başarı görüyor yine de kötü günlerdi çocukluğumda onlar böyle zengin biz fakiriz durumunu kabul etmiştim küçükken hala pek değişen bir şey yok ama biz de artık varız masada haliyle o para dengesinde biraz yaklaştığımızda veya önlerine geçtiğimizde sahada geri kalmamız olası değil. Bu maçla ne alaka derseniz o günleri hatırlattı ve o günler benim için öyleydi.

Şöyle yorumluyorum kendi adıma şu dönem fbli olan çocuklardan belki daha çok kupa gördük çocukken ama kendi dünyamda onlara hep böyle işte Ortega, Anelka vs klasmanı adamlar geliyor, biz Inamoto, Carrusca, Heinz bilmem ne bla bla topçularla mücadele ediyorduk. Sonuçta çocuksun sokağa çıkıp, topa vururken Inamoto filan diye triplenmezsin ama Ortega, Anelka vs işte hatırlamıyorum belki Hoijdonk kimse işte star tipler onlar da biz de ekmekspor hesabı hissediyordum.

Bu dönemin fbli çocukları işte yıldız sayarsan yine dzeko mzeko ile bu açıdan ezilmiyordur ama onlar da 0 başarı görüyor yine de kötü günlerdi çocukluğumda onlar böyle zengin biz fakiriz durumunu kabul etmiştim küçükken hala pek değişen bir şey yok ama biz de artık varız masada haliyle o para dengesinde biraz yaklaştığımızda veya önlerine geçtiğimizde sahada geri kalmamız olası değil. Bu maçla ne alaka derseniz o günleri hatırlattı ve o günler benim için öyleydi.
Fenerliler bizimle fakir siniz oğlum siz diye dalga geçiyorlardı.

Çok uzun anlatmışsın renktas. Onların kadro bizim bugunki kadromuz gibiydi ya da yakindi, biz de Trabzon ve Beşiktaş karması gibi oynuyorduk. Ama rafa, immobile falan yoktu. Dahası stadları yeni yapulmis Türkiye'de olmayan bir lukse sahipti. Bakma şimdi alıştık da Kadıköy stadi tiriviri geliyor. Harbiden her Kadıköy maçında dislerim zangir zangir izlerdim. Bizim stad da eski İnönü ve Avni Aker ayarindaydi. O sezonlar öyle geçti.

Ben o nedenle 2006 ve 2008 sampiyonluklarini ayrı bir değerli görüyorum. Çünkü sen yildizsiz Trabzon ve bjk karması ile eski İnönü stadinda oynuyorsun, karşında arena gibi stadda anelkalarla Alex ve carloslarla oynayan bir rakip var. Çok hayal edip sükut-u hayale uğradık.o iki şampiyonluk mucize gibiydi.

fbliler ilk katta masa sandalye fırlatıp bağırıyor, bizimkiler 2. katta sigara dumanından ekranın zor görüldüğü ortamda nefesi tutmuş çıt çıkarmıyordu.

uzatmalarda çıkıp kahvenin önünde kaldırımda oturup 16 dakika boyunca bildiğim üç beş duayı sürekli okuyup durmuştum.

bitiş düdüğüyle dünya benimdi.

o gün kaldığım evden yurda gitmiştim fanatik fenerli arkadaşa takılayım diye. üstüne yorganı çekmiş kimseyle konuşmuyordu çok iyidi ya.

Denizli'den gol haberi geldiğinde hoplaya zıplaya kendimizden geçerek sevindikten ve 16 dakikayı da atlattıktan sonra arkadaşımın da benim de telefonlarımızın cepte olmadığını anladık. Halk kahramanı, çağ açıp kapatan Mustafa Keçeli'nin gol haberine sevinirken telefonlar ceplerden fırlamış. Güle oynaya ön kapak, arka kapak ve bataryalarımızı toplamıştık yerlerden. (Fakülte kantini)

Biz yüzümüzde keyif sırıtışıyla parçalanan telefonlarımızı toplarken fbli arkadaş ağlayarak yurda gidiyordu.

O sene bütün maçların gollerini izledim uzaklardan fazla gol atmışız yerli kalitemiz çok iyidi vasat olsaydı şampiyon olamazdık, Denizli gol attıktan sonra stad dan gelen ambiyans ses rekoru kırıldı belkide

Fenerliler bizimle fakir siniz oğlum siz diye dalga geçiyorlardı.
Doğru valla ki doğruydu da fakir ama gururluyduk :d

Çocukluk hafızamda kalan nadir şeylerden biri ana haberden önce mi sonra mı ne spor haberleri olurdu kısa kısa ya orada hızlıca geçerken FB antrenmaninda yağmur var hepsi böyle yağmurluk giymiş koşuyor, mutlular vs bizimkiler de yağmurluk yoktu belki yağmur da yağmamıstır o gün ama ben çocuk aklımla ulan ne kadar fakiriz bizimkilerin üstünde yağmurluk yok gibi dramlar yaşıyorum kafamda ahahah işte biraz önce de uzattım ama çocuk dünyasında bu kafalardaydim o dönem öyle bir dönemde geldi şampiyonluk

Geri
Üst Alt