Cevap: #14 Mehmet Topal

(Gençler maçı 2-1) Bülentin Topalı banko oynatmak için kesmeyi düşündüğü iki isim her nedense golleri attı. Kader Bülent hoca ile dalga geçiyor adeta. Ayrıca yediğimiz golü Mehmet Topal yüzünden yedik. Adam girişmiyor ki girişir gibi yapıyor ama basmıyor. Bir de Topalın gereksiz yere yaptırdığı (bu reflekste bir futbolcu olamaz) penaltıyı hakem vermedi. Orta sahada daha fazla kalsaydı kazanamazdık Avrupa ligi uzaklara giderdi. Ama şansımız varmışki Emre Güngor her zamanki gibi sakatlandı Kewell girdi Topal defansa gitti.

Arkadaşım sen mehmet topala düşman mısın? ayrıca topalı banko oynatmak için bülent hocanın kewellı kesmeyi düşündüğünü söylemen de çok komik. Kewell sol açık sağ açık veya forvet arkası oynar. Mehmet topalın bu mevkilerde oynaması mümkün mü ki kewell'ın alternatifi olsun. Ayrıca bi sakatlık falan olmadığ sürece ortada topalla barışı kullanıyor. Yani topal için barışı kestiği falan da yok. Topala girişir gibi yapıyor ama girişmiyor demişsin. Buna da katılmıyorum. Türkiye liginin en çok top çalan oyuncularından ve bunu da gattuso gibi adamlara dalmadan faul yapmadan yaptığı için sana öyle gelmiş bence...

Kimse şuraya gelip bugün için Mehmet Topal'ı savunmaya falan kalkmasın. Bakın bugün için diyorum. Bugün yenilen 2 golde de bariz hataları vardı.

1) Bobo'nun kafayla vurduğu ve dışarı giden topa ayakla müdahale etmiş olması. (Ani ve beklenmedik bir hareket olmuş olabilir, hak veriyorum)

2) Yusuf Şimşek'in Orkun Usak dahil Mehmet Topal'ı da çok garip bir pozisyonda çalımlayıp geçti ve golü attı. Ki zor bir pozisyonda attığını da kabul etmek lazım.

Benim sürekli savunduğum adam bu. Gelip aykırı laf edecek olan varsa da razıyım. Ancak herşey meydanda. Gayet açık ve net...

1 Gol 1 Asist.

Fena sayılmaz...

Hatalıdır, maçın kaderine etki edecek nitelikte pozisyonlara sebep olmustur ancak kimsenin Topal'ı eleştirmeye hakkı yoktur bu hatalarından dolayı.

Topal, Stoper değildir ki; Yusuf'un karşısında nasıl hamle yapacağını bilsin...

Neticesinde öyle bir hamle ile güzel bir asist yapar. Topal hata yapmıştır ancak, yerden yere vurulamaz.

Kendi kalesine attığı gol ise, tamamen şanssızlıktır. Başka birşey değildir.

Bugün için rezalet oynadı Topal. Kendi kalesine her futbolcu gol atabilir. .2 golde, Yusufu 6 pasa kadar soktu, sonra kaleciden dönen top ona çarptı, golü yedik. Maç içinde de pas hataları göze çarptı çok.

iste tam bunu demek istiyordum bir zamanlar mehmet bu oyunla GS de oynamamasi lazim topu al yanindakine ver sut yok bindirme yok daha iyi olmasi lazim

Ayak uzun olunca her yere girdi haliyle..1 gol 1 asistle oynadı.

Yine de suçlamıyorum.

Olur arada bole seler deger verilen oyuncularimizi bari bu kadar cabuk bitirmeyin gozunuzde.

Birkaç hafta önce Mehmet Topal son dakikada topu acemice kornere atıp bizi şampiyonluktan etti. Dün Beşiktaş maçında Mehmet Topal kendi kalesine amatörce bir gol atıp, bir de gol attırıp bizi şampiyonlar liginden etti. Mehmet Topal ne kadar hata yaparsa yapsın yeri garantidir. Tam doktora tezliği. Hemşosu Bülent varken Türkiyenin en iyi yabancı oyuncusu, asist kralı, kıskananların çatladığı futbol dehası kadro dışı kalır, ama o kazma hep oynar. Forumların güçlü Topal lobisi de vay senmisin onun futbolunu eleştiren diye basar küfürü.

Mehmet Topal defanstan başka bir yerde oynayamaz diye yazmıştım. Sözümü geri alıyorum. Eğer defansta boşluk varsa paf takımından genç futbolcu alınsın daha iyi olur.

Hızlı düşünen hızlı oynayan GS orta sahasında Mehmet Topal gibi yan pas yapmaktan başka bir iş yapmayan, pres nedir bilmeyen ağır çekim oyuncuların işi yok.

Bulent hoca gordunmu gene naptin bu adami da taraftara dusman ediyon yavas yavas bu adami dmc oynat artik.

Tüm fütboldan anladığını zanneden kişiler toplanmış.Futboldan İngilizler İspanyollar anlamıyo ondan şuana kadar GS klübüne gelen en ciddi transfer teklifleri M.Topala...

Adam zorunluluktan stoper oynuyor Servet in yaptıklarını bekliyosunuz heralde

M.Topaldan.

Dünkü maç için savunulacak bir yeri yok ama Milli takım ve Lig performansını düşündüğünüz zaman konuşulacak en son oyunculardan biridir.

Hızlı düşünen hızlı oynayan GS orta sahasında Mehmet Topal gibi yan pas yapmaktan başka bir iş yapmayan, pres nedir bilmeyen ağır çekim oyuncuların işi yok.

Hemen başlayın fenerbahçelileşmeye hiç durmayın..:mad:

Galatasarayda hızlı pas yapan oyuncu zaten yok ayhan ve barış baskı altında kaldıkları zaman hep pas hatası yapıyorlar..

Tamamen düşüncesizlikle uzattı o ayağını,refleksiv bir hareket değildi.Top öne doğru seker diye düşündü,olmadı.

2.gol'de kararsız kaldı.Yusuf'un üstüne gitse Holosko açıkta kalacak,Holosko'yu marke etmes Yusuf'un önü boş.O da ikisini kontrollü bir biçimde tuttu,ama bu nedenle Yusuf'u 6 pasa kadar soktu.

2.gol de suçlamıyorum,2.golün tüm suçu o tecrübeye rağmen topu acemice uzaklaştırmaya çalışan Emre Aşık'ındır.

Tamamen düşüncesizlikle uzattı o ayağını,refleksiv bir hareket değildi.Top öne doğru seker diye düşündü,olmadı.

2.gol'de kararsız kaldı.Yusuf'un üstüne gitse Holosko açıkta kalacak,Holosko'yu marke etmes Yusuf'un önü boş.O da ikisini kontrollü bir biçimde tuttu,ama bu nedenle Yusuf'u 6 pasa kadar soktu.

2.gol de suçlamıyorum,2.golün tüm suçu o tecrübeye rağmen topu acemice uzaklaştırmaya çalışan Emre Aşık'ındır.

Evet ya,futbolu bazen basit oynamak gerekir.Vur taca gitsin.Ne olacak yaa.

Bulent hoca gordunmu gene naptin bu adami da taraftara dusman ediyon yavas yavas bu adami dmc oynat artik.

Allah aşkına Mehmet orda oynamasa dün başka oynayacak adam var mıydı? Bülent Hoca çok mu istiyor onu orada oynatmayı.Yok yere de eleştirmek bir şeye yaramıyor.

"Özür diliyorum"

Mehmet Topal maç sonrası "İlk golde yapabileceğim bir şey yoktu. Bobo, yakın mesafeden vurdu, bana çarptı. Takımı ben mağlup duruma düşürdüysem, özür dilerim" dedi.

Sakatlıklar nedeniyle stoperde görev yapan Mehmet Topal, Beşiktaş'ın ilk golünde Bobo'nun kafasını tamamladı; 2. golünde ise yanındaki Yusuf'u izledi Zorunluluktan stoper oynayan Mehmet Topal, Beşiktaş'ın ilk golünde Bobo'nun kafasını kalesine sektirdi; ikinci golünde ise yanındaki Yusuf'u adeta izledi.

Defans oyuncularının sakatlığı nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz'ın stoperde görev verdiği Mehmet Topal 90 dakika boyunca adeta rakip Beşiktaş'a çalıştı. Galatasaray için Avrupa yolunda büyük önem taşıyan mücadelede siyah-beyazlı takımda ilk yarının son dakikalarında Bobo'nun kafa vuruşu Mehmet Topal'ın ayağına çarpıp ağlarla buluştu. Alışık olmadığı mevkide uyum sorunu yaşadığı her halinden belli olan sarı-kırmızılı oyuncu, Beşiktaş'ın ikinci golünü de izlemekle yetindi. Topla birlikte kaleye giden Yusuf Şimşek'in önüne geçmek yerine yanından takip eden Topal, vuruş sonrası ayağına çarpan topu da uzaklaştıramayarak rakibine asist yaptı.

Bu hataları sonrası hakkında "Bir gol attı, bir de attırdı ama Beşiktaş'a!" yorumları yapılan Topal, stoperde başarılı olamadığını çok net gösterdi. Topal maç sonrası ise, "İlk golde yapabileceğim bir şey yoktu. Bobo, yakın mesafeden vurdu, bana çarptı. Takımı ben mağlup duruma düşürdüysem, özür dilerim" dedi.

Kaynak: Sabah

Geri
Üst Alt