Cevap: #14 Mehmet Topal

O pozisyonda bırak topu kornere atmayı kendi kalesine atsaydı golü kimsenin kızmaya hakkı yoktu zaten.

Şuan Galatasaray'ın yenilmesinin hatta şuan değil uzun zamandır saçma sapan top oynayıp puan kaybetmesinin sebebi Mehmet Topal'ın kadrodaki veya orta sahadaki yokluğundandır.

Galatasaray'da topu defanstan alıp forvete taşıyacak 3 futbolcu var. Ayhan, Lincoln ve Mehmet Topal.

Ayhan zaten top kaybetme uzmanı, çok güzel kazanıyor ama pas atamıyor öyle bir yeteneği yok. Ayhan sadece sol kanattan kale çizgisine inecek ve içeriye topu kesecek belki bir vuran olur.

Lincoln zaten adam eksiltme özelliği fazla olmayan bir futbolcu, teke tekte çok başarılı olduğunu söylemek güç. Ayrıca topu ileriye taşımıyor ilerideki topu forvete ulaştırıyor.

Kalan tek adam Mehmet Topal olduğuna göre ve o da ya sakat ya da defansta oynadığına göre sebep ortaya açıkça dökülüyor.

insanlar mehmet topalı bile tartışır oldu.

bu bülent korkmazın marifetidir.

efsane bir stoper olarak hangi oyuncunun defansif özelliklerinin olduğunu iyi bilmen lazım

stoper oynamak ortasahada oynamak gibi değildir.

ortasahada rakibe basar ayağından topu çalmaya uğraşırsınız.

Topal bu konuda çok meziyetli.

fakat stoperler rakibin ayağından top çalmazlar pozisyon alarak adamlarını marke ederler.

toplaın bu özelliğinin olmadığını ben biliyorumda

türk futbol tarihinin enbüyük defans oyuncusuu bilmiyormu anlamıyorum.

ayrıca her hafta defans kurgusundaki adamların adı değişiyor.

defans bloğu ile bukadar oynanırmı.

skibbeye kendisi canlı yayında 3 defans oynaması haata diye giydiriyodu.

neyse ya konu topal...

Kusura bakmayında laf eden arkadaşlar.İbb maçının en iyisi olan adamı,sahada tek mücadele edip takımı toplayan adamı sen tut en iyi oynadığı mevkiden al stopere çek bi sonraki maça,adam gene çok iyi oynadı napsın 90 dakka adamlar okadar enerji harcıyo yaptığı orada hata değil.Koca Galatasaray takımı kendi evinde Ankaraspora 70 dakka 1-0 lık skoru koruyor ve siz Mehmet Topalı tartışıyorsunuz.Bence tartışılacak başka şeyler var bize bu rezil oyunu oynatan takımda geldiği günden beri huzursuzluk çıkaran birisi.Baros - Kewell da küserse hiç şaşmam yavaş yavaş zemin hazırlanıyor....

Bu takımda Mehme topal'ı stoper oynatmak takıma ihanettir. Murat Akça iyileşmiş onu oynatsana hayır olmaz Bülent Korkmaz herşeyden korkuyor ve onun için bütün korkaklarda olduğu gib i gidecek. Biz de Mehmet Topal'a haksızlık yapmış olacağız. Kendi yerinde Türkye'nin en iyi oyuncusu

Türkiye'nin tartışmasız en iyi Defansif Orta Saha oyuncusu ve TÜRK !

üzerinde tartışmaya gerek olmayan bir kaç oyuncumuzdan biri mehmet...adam doğru dürüst kendi mevkisinde oynamadı..milli takımda da stoper yokluğundan defansa geçmişti son maçlarda da ama yine de kalitesini konuşturdu...inanılmaz çok seviyorum mehmet topal'ı...konusunun ikinci sayfaya düşmesine dayanamadığım için yazdım bişiler:D

Ben acikcasi cok ust duzey bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum. Turkiye gibi futbolun neredeyse yuruyerek oynandigi bir ligde kendini gosterir ancak. Avrupa'nin ust duzey liglerinde Topal belini dondurene kadar, uc kisi basar ona. Talibi varsa mutlaka satilmali bu yaz.

mehmet'i elestirmek istemiyorum ama eger yildiz oyuncu olmak isterse bu daha fazla isler yapmali futbol zadece top çalmadan ibaret degil bunu mehmet'te bilmeli biraz daha calisarak kendini gelistirmeli

mehmet'i elestirmek istemiyorum ama eger yildiz oyuncu olmak isterse bu daha fazla isler yapmali futbol zadece top çalmadan ibaret degil bunu mehmet'te bilmeli biraz daha calisarak kendini gelistirmeli

Bravo valla.Hiç eleştirmemişsin!!!Daha ne yapsın uçsun mu?Eğer bu kadar top kesebiliyor ve Lincoln kadarda iyi paslar atabilse bizde ne işi var adam barcada oynardı gerçi orda da öyle oyuncu yok ama neyse.Takımda asla eleştirmeyeceğim futbolcuların başındadır.Onun Galatasarayda oynaması bir şanstır.Bari onu tartışmayalım.Ayıp oluyor beyler.

mehmet i beğenmeyenlere sadece gülüyorum ya:rolleyes: uzay takımını kurmuş takımın taraftarı için mehmet çok sıradan bir oyuncu di mi afferin!;):eek:

Bravo valla.Hiç eleştirmemişsin!!!Daha ne yapsın uçsun mu?Eğer bu kadar top kesebiliyor ve Lincoln kadarda iyi paslar atabilse bizde ne işi var adam barcada oynardı gerçi orda da öyle oyuncu yok ama neyse.Takımda asla eleştirmeyeceğim futbolcuların başındadır.Onun Galatasarayda oynaması bir şanstır.Bari onu tartışmayalım.Ayıp oluyor beyler.

bir oyuncuyu elestirirsem gorurusun nasil yaptigimi renkdas mehmet'in yeteneginin farkindayim mehmeti orta acarken gormedim kanatlardan, iyi sut çeker ama 1 yilda 1 gol tekmi gorecegiz ondan

bir oyuncuyu elestirirsem gorurusun nasil yaptigimi renkdas mehmet'in yeteneginin farkindayim mehmeti orta acarken gormedim kanatlardan, iyi sut çeker ama 1 yilda 1 gol tekmi gorecegiz ondan

Mehmet Topal'ın görevi orta açmak ve gol atmak değil onlar ekstradan yapacağı işler. Mehmet Topal'ın görevi orta sahada pres yapmak ve oyunu kurmaya yardımcı olmak.

ben mehmet topalin oyununu seviyorum onun kumasi iyi madem yildiz oyuncu daha fazlasini yapabilmeli GS formasi kolay degil onu demek istiyorum

Bu sene 4lü defans önlerinden 2 göbek oyuncusu (fm dilinde cm veya dmc diye tabir edilen) onların önünde savunmaları pek olmayan lincoln, kewell, arda (arda diğerlerine göre savunmaya daha çok yardım etti onu söylemek lazım) ve forvette barosla oynadık. ortadaki ideal ikilimiz ayhan ve mehmet topaldı. Mehmet'i sakatlığında dolayı uzun süre kullanamadık. Düzeldiğinde ise stoperdeki sakatlıklarımızdan dolayı stoper oynatmak zorunda kaldık. Yani kendi bölgesinde çok az oynadı. Bunların yanısıra söylediğim gibi ilerdeki 4 oyuncumuzu savunması fazla kuvvetli olmadığından ortadaki ikimilimizden bir tanesi daha çok savunmaya yönelik oynamak zorunda kaldı bu da mehmet topal oldu. (yani topalı bu sene dmc olarak kullandık)Hücuma daha çok ayhan katıldı. Bu muhtemelen teknik kadronun seçimiydi. O yüzden Topal'ı hücuma fazla katılmıyor sadece top çalıyor, oyun kurmuyor şeklinde eleştirmek yanlış olur diye düşünüyorum. Çünkü hücumda topu kullanan 3 tane oyuncumuz vardı zaten (arda, kewell, lincoln). Bence de hücumda daha çok topla buluşmalı daha çok şut çekmeli. Uzaktan her sene 6-7 gol atabilecek kapasitesi var ama bu sene taktik gereği daha çok geride kalmak zorunda kaldı diye düşünüyorum. Bir de şu var: 30-35 metreden bir frikik kazanıyoruz diyorumki bu sefer topu mehmetin önüne açarlar o vurur ama bir bakıyorum lincoln beyefendi geçmiş yine topun başına 35 metreden kesme bir vuruşla gol atacak paşamız. top kaleyi bulmuyor tabiki. Mehmet de sabri'nin lincoln gelmeden önce her frikikte yaptığı gibi, bu sene de lincolnün yaptığı gibi her frikikte topun başına geçse 3-5 gol kesin atardı diye düşünüyorum. O yüzden Mehmet Topal'ı bazı konularda eleştirirken takımın genel durumunu, oyun düzenimizi, sakatlıları, bazı oyunucuların bencillliklerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bence Topal'ın ciddi oarak eleştirilecek bir yönü yok. Hatta mümkünse biraz daha bencil olsun frikiklerde gitsin lincolnden önce vursun topa :)

Mehmet'in eleştirilcek hiçbir yanını görmüyorum.Nerde görev verilirse elinden geleni yapar.Elbet hataları vardır ama takımda bu kadar ruhsuz adam varken Mehmet güzel sözleri hakediyor.

Mehmet Topal pas alıp vermekten başka bir iş yapmıyor. Takım resmen 10 kişi oynuyor. Barış gibi rakibe basan bir oyuncu da değil. Her nedense dokunulamaz laf edilemez ve her zaman 'yeteneklerinden' bahsedilmesi gerekilen bir futbolcu.

Gelde şimdi zamanında Galatasarayı adeta 12 kişi oynatan Suat Kaya'yı anma.

Mehmet Topal pas alıp vermekten başka bir iş yapmıyor. Takım resmen 10 kişi oynuyor. Barış gibi rakibe basan bir oyuncu da değil. Her nedense dokunulamaz laf edilemez ve her zaman 'yeteneklerinden' bahsedilmesi gerekilen bir futbolcu.

Gelde şimdi zamanında Galatasarayı adeta 12 kişi oynatan Suat Kaya'yı anma.

İyi de 2 oyuncu aynı bölgede oynuyor diye aynı tarzda top oynamayabilir.Kimi orta sahalar çok koşar pres yapar rakibi bozar,kimi de kesici ve dağıtıcıdır.Örnek aldığı Vieira da öyle bir adam değil ama nerelerde oynadı.Mehmet'in kestiği topu 5 yılda takımca kesemedik malesef. :)

(Gençler maçı 2-1) Bülentin Topalı banko oynatmak için kesmeyi düşündüğü iki isim her nedense golleri attı. Kader Bülent hoca ile dalga geçiyor adeta. Ayrıca yediğimiz golü Mehmet Topal yüzünden yedik. Adam girişmiyor ki girişir gibi yapıyor ama basmıyor. Bir de Topalın gereksiz yere yaptırdığı (bu reflekste bir futbolcu olamaz) penaltıyı hakem vermedi. Orta sahada daha fazla kalsaydı kazanamazdık Avrupa ligi uzaklara giderdi. Ama şansımız varmışki Emre Güngor her zamanki gibi sakatlandı Kewell girdi Topal defansa gitti.

Geri
Üst Alt