Cevap: #14 Mehmet Topal

Arda'yi izlemedikleri ne maglum? veya Servet'i? veya David Villa'yi satacagiz diyerek Turkiye gol krali Milan Baros'u? Hade Topal icin geldiler diyelim. Alabildiler mi? Muzmin sakat Aquilani'ye 30m euro sayan Liverpool 15 verip Topal'i alamazmiydi sence? Olaylara biraz daha objektif bakalim.

Ya pek önemli değil de şunu söylemek isterim: Xabi Alonso'nun yerine aldılar Aquilani'yi, yani Topal tipinde oyuncu aramıyorlardı. Ayhan desen tamam.

Ya pek önemli değil de şunu söylemek isterim: Xabi Alonso'nun yerine aldılar Aquilani'yi, yani Topal tipinde oyuncu aramıyorlardı. Ayhan desen tamam.

Liverpool izlemis, isterse forvet oynasin. Ikiside orta sahanin ortasinda oynuyo diye bu örnegi verdim. 30 milyonu sayan kulup, 10 milyonu problemsiz sayar. Ayni mevkinin ayri stil oyunculari olsa bile. Topal 10 milyon etmez ama. Izledikleri varsada bu yuzden vaz gecmislerdir.

Liverpool izlemis, isterse forvet oynasin. Ikiside orta sahanin ortasinda oynuyo diye bu örnegi verdim. 30 milyonu sayan kulup, 10 milyonu problemsiz sayar. Ayni mevkinin ayri stil oyunculari olsa bile. Topal 10 milyon etmez ama. Izledikleri varsada bu yuzden vaz gecmislerdir.

Bilemiyorum onu.

Ama Topal iyi oyuncu bence. Öncelikle adamın fiziği, oynadığı pozisyona çok uygun. Hem kendi uzun, hem bacakları, sürati de fena değil, fizik gücü de keza fena değil.

Bayadır iyi oynamıyor, o ayrı; ama ben Topal'ın düzeleceğinden eminim. Top kontrolü, pas verme gibi konuların üzerinde durusa çok önemli bir oyuncu olabilir. Hayırlısı.

M.topal

Soyada aldanmayın sahada en çok o koşar.

Şu sıralar topallıyor diye üşüştü kargalar..

Yem etmeyeceğiz seni asla

Hade hoşçakal..

Bilemiyorum onu.

Ama Topal iyi oyuncu bence. Öncelikle adamın fiziği, oynadığı pozisyona çok uygun. Hem kendi uzun, hem bacakları, sürati de fena değil, fizik gücü de keza fena değil.

Bayadır iyi oynamıyor, o ayrı; ama ben Topal'ın düzeleceğinden eminim. Top kontrolü, pas verme gibi konuların üzerinde durusa çok önemli bir oyuncu olabilir. Hayırlısı.

Topal bencede iyi oyuncudur, ama bazilari bu adami Vieira yapiyor. Topal formsuz falan degil, Sarp onu bozuyor. Topal'in ilaci Baris'tir.

M.topal

Soyada aldanmayın sahada en çok o koşar.

Şu sıralar topallıyor diye üşüştü kargalar..

Yem etmeyeceğiz seni asla

Hade hoşçakal..

Topal'ın peşinde, Emir Satriani'nin izinde..

parali.jpg

:o

Bu pas stiliyle anadolu takımlarında bile zor oynar. Mesela sağ kanattan sol kanada bir uzun top atacak. Top önce yükseliyor, sonra çapraz gidiyor, tribünlerin etrafından falan dolanıyor, sonra havada bir süre asılı kalıyor, sonra geri dönüyor, derken tekrar yükselişe geçiyor, tam atacağı adamın ayağına gelmek üzereyken bir daha yükseliyor, havada salvo yapıyor, geri dönüyor, yavaşlıyor, duruyor, tekrar hareketleniyor...Top en sonunda attığı adamın ayağına doğru geliyor. Gelmesine geliyor ama geçen bir asırlık süre zarfında rakip adamımıza basmış oluyor.

Abarttım ama gerçekten Mehmet Topal'ın pasları bir acaip gidiyor. Mehmet'ten pas alan topçularımıza da yazık, adam sakatlayacak paslar atıyor çoğunlukla. Topçumuz topu almak için çabalamasa olmayacak, çabalasa sakatlık riski var. Profesyonel topçusun, artık öğren ayağa sert en uygun pası.

Sag ve solu aynı olcude iyi ama bir iki kere durtmeden pas atamıyor.Cok ilginc bir detay.Sut atmaya gelince bir hafta solla diger hafta sagla calısacak kadar iyi ayakları oysaki.

Sag ve solu aynı olcude iyi ama bir iki kere durtmeden pas atamıyor.Cok ilginc bir detay.Sut atmaya gelince bir hafta solla diger hafta sagla calısacak kadar iyi ayakları oysaki.

Zaten topu dürtmeden dikine pas vermeyi öğrenebilirse o iş tamam demektir. O zaman tamam sen oldun Mehmet diyecek herkes.

Bence her mac daha iyi oluyor, bekleyip görelim arkadaslar hazirlik dönemi gecirmedi her gün daha iyiye gidiyor.

10 metreden pas bile atamıyor. Sturm Graz maçının 20. dakikasında Arda'ya 10 metreden sert bir pas atıyor Arda kontrol edemiyor. Pas yavaş gelse Arda'nın önü açık gole gidiyordu.

Ne kısa ne uzun pas atıyor,ne top kesiyor.En sevdiğim birkaç oyuncudan biri ama bu kadar kötü top oynanmaz.

Şimdi özellikle şu maçın akabinde gelipte savunmayın lütfen Mehmet'i.

Bugün nasıl vasatüstü derecede oynadığını gördük.

Ayda 1 milyara oynuyorsa oynasın, fazla istiyorsa kapı orada !!!

Geri
Üst Alt