Cevap: #14 Mehmet Topal

Yav merak etmeyin arkadaşlar,böyle önemli bir maçta Carrick gibi oynayacaktır bakın görün.

3 stoper gibi oynuyoruz maçta ama gol yiyoruz neden Topal defansın arasına çok giriyor orta saha boş kalıyor dönen topları alamıyoruz defansın dengesi kayboluyor.Bence kesinlikle bu performansıyla yedek kalması gerekir.

Mehmet Topal çok iyi oyuncu. Orta sahanın en az sorumluluk alacak adamına, bütün takımın sorumluluğu verilmemeli. Bugün 4-3-3 oynayan takımlara bakın isterseniz. Ön libero oynayan adam ara pası falan atmakla mükellef değildir. Zaten ön liberonun önünde çok iyi top yapan adamlar oynar normalde. Porto, Lyon, Arsenal falan izleyin bakın. Arsenal mesela. Song var ön libero. önünde de Fabregas oynar, Denilson oynar, Rosicky oynar, Rmasey oynar.

3 stoper gibi oynuyoruz maçta ama gol yiyoruz neden Topal defansın arasına çok giriyor orta saha boş kalıyor dönen topları alamıyoruz defansın dengesi kayboluyor.Bence kesinlikle bu performansıyla yedek kalması gerekir.

Olması gereken bu zaten. Mehmet Topal 3. stoper gibi oynar. Ama 5 metre falan daha önde olur. Mehmet Topal da aynen böyleydi maçta. Dikkatli izledim. Yani senin beğenmediğin özellikler, olması gereken özellikler. ;)

Mehmet Topal çok iyi oyuncu. Orta sahanın en az sorumluluk alacak adamına, bütün takımın sorumluluğu verilmemeli. Bugün 4-3-3 oynayan takımlara bakın isterseniz. Ön libero oynayan adam ara pası falan atmakla mükellef değildir. Zaten ön liberonun önünde çok iyi top yapan adamlar oynar normalde. Porto, Lyon, Arsenal falan izleyin bakın. Arsenal mesela. Song var ön libero. önünde de Fabregas oynar, Denilson oynar, Rosicky oynar, Rmasey oynar.

Ama o adamlar topu aldımı elli kere ayağıyla dürtmez bizim topal topu ayağından çıkarana kadar 1 dk geçiyor.Top rakipteyken de çok defansımızın arasına gömülüyor.O saydığın oyuncular nerede duracağını biliyor.

Ama o adamlar topu aldımı elli kere ayağıyla dürtmez bizim topal topu ayağından çıkarana kadar 1 dk geçiyor.Top rakipteyken de çok defansımızın arasına gömülüyor.O saydığın oyuncular nerede duracağını biliyor.

Mehmet Topal topu ayağından çıkaramıyor çünkü boşta adam yok hiç. Song'u getir bizim takıma aynı duruma düşer. Arsenal'da önünde Fabregas'la, Rosicky'le, Denilson'la oynamak kolay. Evet o saydıklarım nerede duracağını biliyor. Mehmet Topal da biliyor. Ama diğer orta sahalarımızı nerede duracağını bilmiyor. Bu sebeple 3 tane orta sahaya ihtiyacımız var.

Misyonunu doldurdu, isteyen varsa gönderilmeli... Katkı vermiyor.

2-3 ay önce ben "bu adam istenilen Galatasaray'ın oyuncusu değil, sağından soluna dönene kadar Üsküdar'da sabah oluyor, Yaya Toure ile kıyaslamayın komik oluyorsunuz" dediğimde tepki alıyordum!

ben de pas yapamiyor diye tepki almistim.. simdi ne kadar hakli oldugumu gördüm kesinlikle Mehmet Topal kötü futbolcu degil.. bizim takimda oynayabilecek bir futbolcu ama Mustafa Sarp Baris ve Mehmet Topal ayni anda oynarsa OLMAZ! Mehmet Topal tek önliberoda daha basarili bana göre yaninda pas yapabilen oyuncular olmasi lazim Elano kesinlikle artik oynamasi lazim yaninda Linderoth yada iyi bir Ayhan ( Yeni transfer ) Mustafa Sarp ve Mehmet Topal sürekli rotasyon icinde oynamasi lazim.. Arasira Baris oynamasi lazim Elano oynamadigi zaman.. Linderoth tamamen iyilesirse iyi olur

Olması gereken bu zaten. Mehmet Topal 3. stoper gibi oynar. Ama 5 metre falan daha önde olur. Mehmet Topal da aynen böyleydi maçta. Dikkatli izledim. Yani senin beğenmediğin özellikler, olması gereken özellikler. ;)

Peki büyük takımın ön liberosu bu kadar geriye yaslanır mı? Mehmet kaç tane 2.top almış?

M.Topal inişli çıkışlı şu sıralar ama ben onada hak veriyorum kimse yanaşmıyor top almak için Topaldan. Bu arada son bursa maçında forvet - ortasaha - defans normalde 65 70 metrede oynamamız lazımken 100 metrelere çıktı alan bu da otomatik olarak Defansif ön liberoyu geriye çok yaslandırır..

M.Topal inişli çıkışlı şu sıralar ama ben onada hak veriyorum kimse yanaşmıyor top almak için Topaldan. Bu arada son bursa maçında forvet - ortasaha - defans normalde 65 70 metrede oynamamız lazımken 100 metrelere çıktı alan bu da otomatik olarak Defansif ön liberoyu geriye çok yaslandırır..

Hocam futbolda 2.top çok önemlidir,bunun önemini anlatmama gerek yok,ben istiyorum ki ön liberon ileri de dursun ki pres yapsın,şimdi M.Topal o kadar yaslanıyor ki bu sınırı geçince,orta sahada eleman sayısı (pres yapan) 2 ye düşüyor,2'ye düşünce karşı tarafın adamları günündeyse o bölgeyi çok basit geçiyorlar,hücum esnasında bile kaç kere 2.top almış Mehmet Topal,ben bunlara bakıyorum,senin ön liberon bu kadar geriye yaslanırsa sen oyunu rakip sahaya YI-KA-MAZ-SIN,madem 4-3-3 oynuyoruz madem atak oynuyoruz,bu kadar defans olmaz arkadaş.

Hocam futbolda 2.top çok önemlidir,bunun önemini anlatmama gerek yok,ben istiyorum ki ön liberon ileri de dursun ki pres yapsın,şimdi M.Topal o kadar yaslanıyor ki bu sınırı geçince,orta sahada eleman sayısı (pres yapan) 2 ye düşüyor,2'ye düşünce karşı tarafın adamları günündeyse o bölgeyi çok basit geçiyorlar,hücum esnasında bile kaç kere 2.top almış Mehmet Topal,ben bunlara bakıyorum,senin ön liberon bu kadar geriye yaslanırsa sen oyunu rakip sahaya YI-KA-MAZ-SIN,madem 4-3-3 oynuyoruz madem atak oynuyoruz,bu kadar defans olmaz arkadaş.

100 metrede top oynuyoruz bloklar arası 100 metrede bu futbol için kötüdür....

ikinci top konusunda haklısın ama hücumdada düşen ikinci topları alamıyoruz fark ettiysen..

100 metrede top oynuyoruz bloklar arası 100 metrede bu futbol için kötüdür....

ikinci top konusunda haklısın ama hücumdada düşen ikinci topları alamıyoruz fark ettiysen..

Ben hücum 2.topundan bahsediyorum,nerde 2-3 sene önce ki rakibi boğan tek kale top oynayan G.Saray,daha kaliteli isimler diyoruz sonuç ortada!

Ön liberodayken her topu Mehmet topladı nerdeyse. Sezgileri çok yüksek. Oynadıkça pas konusuda ilerliyor. Faul yapmadan topu alabiliyor.Önünde iki hareketli fıtbolcuyla çok daha iyi oynar.

Mehmet Topal yanındaki adamlar iyi olmadığından bize kötü gözüküyor. Pres konusunda iyi ama topu iyi kullanma konusunda çok çalışması gerekli.

çok kritik müdahaleler yaptı bugün. G.Zan sakatlandı onun yokluğunda stoper oynayacak galiba.

Haftaya stoper başlamaz umarım. Orta sahada kesici kimse kalmıyor. Faul ile durdurmaktan başka bir şey yapmıyoruz, M.Topal dışında.

Stoperde kendini geliştirmesi lazım. İlk hamleleri çok iyi. Oyun kurucu defans görevini üstlenebilir belki takımda..

Ne berbatlıgını gördün Sinan berbat futbolcu istiyorsan defansın sol tarafında durupta her topu taca kornere atan adam kacıran topcuya bak

Geri
Üst Alt