Cevap: #14 Mehmet Topal

Kabiliyetsiz, teknik yoksunu Barıs'mı yoksa Türk Vieira Mehmet mi?

Adamın canı çıktı yahu siz neden bahsediyosunuz 70 dakikaya kadar dayanabildi kimse yardıma gelmedi..

Adamın canı çıktı yahu siz neden bahsediyosunuz 70 dakikaya kadar dayanabildi kimse yardıma gelmedi..

Dayanamıyosa cıkmasın sahaya. Bugün Strumgraz, yarın Barcelona. 70dk'dan önce de rakip'ten top kapıp o topları yine rakibe vermekten baska birsey yapmadı zira.

Dayanamıyosa cıkmasın sahaya. Bugün Strumgraz, yarın Barcelona. 70dk'dan önce de rakip'ten top kapıp o topları yine rakibe vermekten baska birsey yapmadı zira.

Topal takımdaki en dayanıklı oyunculardan biridir..

Ama dünkü orta sahada tek başına kimse dayanamaz..

Top kayıpları ve hatalı pas şampiyonu..Yerine Mustafa Sarpın oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Topal çift ön libero ile oynayamıyor,bu kadar net.Tek kalınca daha rahat oynuyor.Bence bu adamı stoperde oynatmaya baslamak lazım.

Maçta kafamdaki saçları çeke çeke bir hal oldum. Sinir etti beni Mehmet. Tüm topları rakibe verdi. Umarım düzelir, son zamanlarda gördüğüm en kötü performansıydı.

bence bu sezon oldugu gibi başarısız ve kötü bir performansı var, topla güven vermiyor

Geleceği parlak olması düşünülüyo fakat kendini geliştirmiyo tipik türk o nedenle beklentimin cok olmasına ragmen türk oldugunu gösteriyo.Calısmadan kazanmaya calısanlardan:)

Kesiciliği konusunda kimse tartışmıyor.Elinden geldiğincede koşuyor çabalıyor.Ama bir ön libero olarak eklemesi gereken şeyler var.Mesela Mustafa'daki boşa çıkma özelliği Mehmet'te yok.Mehmet özellikle orta sahada takım pas yaparak çıkarken devamlı boşa çıkmalı.Tüm arkadaşları o anda Mehmet'i görebilmeli.Ayrıca stoperin içine çok fazla giriyor.Sezon başındaki 35-40 metrelik baskıyı dün 55mde falan yaptık.

Mehmet gibi hücuma katkısı 0 olan futbolcuları bize karşı atak yapabilecek takımlara karı kullanmalıyız.

11 kişi kendi sahasında bekleyen sturma karşı mehmet topal bir işe yaramaz

size gol atmak isteyen hücum eden fenere karşı ya da Panathinaikos, Valencia, Lazio

gibi takımlara karşı oynarken kullanılmalı...

Tam bir el freni,1000 kere Mustafa Sarp!

Ben Mehmet Topal'a inanamıyorum gerçekten bu kadar beğendiğim bir oyuncu,ancak bu kadar kötü oynayabilir,nerede o övdüğümüz adam,diyeceksiniz ki maç eksiği var kaç maçtır oynuyor her maç sahanın en kötüsü,bence Sarp alternatifsiz keşke ön libero transferi yapsaydık Ocak ayında bir transfer bekliyorum.

Merhaba Melih abi,

Maçta M.Topal’ın havadan gereksiz uzun ara pas denemeleri vardı. Devre arasında FR’nin onu uyaracağını düşündüm ama sanırım yanlış düşünmüşüm. Bu tür paslar Elano’nun yapacağı işler bence.

Ayrıca Elano’nun orta alanda topu ayağında çok tutarak oyunu yavaşlattığını düşünüyordum ama yorumunuzdan sonra bunun Elano’nun ilgiyle değilde S.Graz’ın pas atılacak boş alanları daraltmasının doğal sonucu olduğunu söyleyebiliriz sanırım.

Selamlar.

(Selamlar Ersin. Bir konuda Galatasaraylılar olarak önemli bir karar vermemiz lazım. O da şu. Biz futbolcularımızın gelişmesini mi istiyoruz, yoksa sadece iyi bildikleri şeyleri yapmalarını mı? Hollanda futbolu her şeyden önce dünyanın en pedogojik ekolüdür, futbolcuların eksikliklerini geliştirmeye eğilimli olduğu için. Bu anlamda ben Rijkaard’ın tam tersine Mehmet Topal’ı özendireceğini düşünüyorum, uzun pas atmak konusunda. Eğer uyarırsa bu da bir tür öğrenilmiş acizlik olar ve de bir yıl sonra, “ne yapalım futbolun sadece defansif yönünü oynayabiliyor, ofansif manada bir pas bile atamıyor” diyerek Topal’ı göndeririz. Bu da bizim hatamız olur, Topal’ın değil. Futbol öğrenmeye dayalı deneysel bir oyun. Şematik ve kategorik hiç değil. Ben deneysel olandan yanayım ve gelişime açıklıktan. Sevgilerimle. Melih)

Merhaba Melih abi,

Maçta M.Topal’ın havadan gereksiz uzun ara pas denemeleri vardı. Devre arasında FR’nin onu uyaracağını düşündüm ama sanırım yanlış düşünmüşüm. Bu tür paslar Elano’nun yapacağı işler bence.

Ayrıca Elano’nun orta alanda topu ayağında çok tutarak oyunu yavaşlattığını düşünüyordum ama yorumunuzdan sonra bunun Elano’nun ilgiyle değilde S.Graz’ın pas atılacak boş alanları daraltmasının doğal sonucu olduğunu söyleyebiliriz sanırım.

Selamlar.

(Selamlar Ersin. Bir konuda Galatasaraylılar olarak önemli bir karar vermemiz lazım. O da şu. Biz futbolcularımızın gelişmesini mi istiyoruz, yoksa sadece iyi bildikleri şeyleri yapmalarını mı? Hollanda futbolu her şeyden önce dünyanın en pedogojik ekolüdür, futbolcuların eksikliklerini geliştirmeye eğilimli olduğu için. Bu anlamda ben Rijkaard’ın tam tersine Mehmet Topal’ı özendireceğini düşünüyorum, uzun pas atmak konusunda. Eğer uyarırsa bu da bir tür öğrenilmiş acizlik olar ve de bir yıl sonra, “ne yapalım futbolun sadece defansif yönünü oynayabiliyor, ofansif manada bir pas bile atamıyor” diyerek Topal’ı göndeririz. Bu da bizim hatamız olur, Topal’ın değil. Futbol öğrenmeye dayalı deneysel bir oyun. Şematik ve kategorik hiç değil. Ben deneysel olandan yanayım ve gelişime açıklıktan. Sevgilerimle. Melih)

Bu adam cok hayalperest ve optimist bir adam.

Mehmet Topal hala sakatlıktan sonra tam formunu bulamadı. Mehmet Graz maçında çıkıp yerine Mustafa girince bence öneminin anlaşılması lazımdı. Mustafa Mehmet gibi basamadığı için rakip daha fazla topla oynamaya başladı. İki Mustafa topu alınca topu ne yapacağı şaşırdı.Çünkü rakip çok iyi basıyordu. Mehmet de o konuda çok zorlandı ama Mustafa'ya göre daha iyiydi.

Geri
Üst Alt