Cevap: #14 Mehmet Topal
Yarışma için eklenmiştir...
Bizim taraftarın yorumlarını okuyunca geleceğe dair ümitlerim de azalıyor. Kötü oyuncu kötü oyuncudur, siz ona iyi deyince iyi olmaz.
Mehmet Topal'ın şutu falan yok, kim böyle bir efsane uydurmuş bilemiyorum. Sadece sert vuruyordu, artık onu da beceremiyor.
Mehmet Topal iyi bir kesici de değil. Kesemediği toplar ve adamlar yüzünden yediğimiz gollerin haddi hesabı kayıp.
Mehmet Topal toplara kafa vuramıyor. Mecbur kalıp vurduklarında topa istediği yönü bile veremiyor. Misal, sağ çapraza atmak isterken bakmışsınız ki top sol çapraza gitmiş.
Mehmet Topal çalım atamıyor, adam geçemiyor.
Mehmet Topal pas atamıyor. Uzun pası geçtim yanındaki adama bile pas atamıyor.
Mehmet Topal'ın golcülük özelliği hiç yok, onu geçtim asist özelliği de yok. En son golü hezimete uğradığımız Kocaeli maçındaydı, en son asistini hatırlamıyorum. Daha doğrusu asist yaptığını hiç hatırlamıyorum. Önliberoların asistçilik ve golcülük özellikleri olur, olmaz demeyin. Neticede hücumda set halindeyken önliberolar genellikle yayın biraz gerisinde olurlar, ordan içeri derin pas yapamayacak adamlar hedefleri büyük olan takımlarda oynayamazlar.
Mehmet Topal'ı ben henüz kanatlarda görmedim. Kanatlara inmeyen ortasaha oyuncusu olmaz. Oyunu bizim ceza yayı ile rakip ceza yayı arasında düz bir hatta oynuyor.
Mehmet Topal'ın oyun zekası 10 üzerinden 1,5.
Mehmet Topal kendini geliştiren bir topçu da değil, sürekli gerilemektedir. Sahada ortasaha elemanı gibi değil, 3. stoper gibi oynamakta ısrar etmektedir.
En önemlisi de bu "önlibero" kavramının yanlış anlaşılmasıdır. önlibero diye bir şey yoktur, Mehmet Topal bizim takımda ortasaha oyuncusu olarak oynuyor. Bu açıdan bakınca pas, şut, oyun zekası gibi özelliklerinin yüksek olması gerekir.
Son olarak: Mehmet Topal gibi topçularla hedefleri büyük tutamayız.