Cevap: #14 Mehmet Topal

ahmetin tüm dediklerine katılıyorum bazıları ernst demis o yılda kaç gol atmıs attırmıs acabaa m.topal kadar iyi adam değil ernst adam hem kesiyor topu 2 li mücadelelerin hepsini alıyor topu iyi sokuyor daha ne istiyorsunuz adamdann

Ernst dünyanın her takımında sırıtmadan oynar..

şaka yapıyorsun dimi arkadasım içmedin gece gece nasıl oynarmıs sırıtmadan bana bi sölesene kötü oynayan besiktasda bi o mücadele etmeye baslayınca ne oldu ernst süper adam oldu hadi ordan kötü bi takımda ii gözüküoo adam sırıtmadan oynarsa besiktasda ne işi var bu adamın eğer sırıtmadan oynıcak bi adam varsa oda topaldır;)

Mehmet Topal elestırılmemelı yahu.Adamın 2 ayagıda o kadar iyiki kavram kargasası yasıyor.Bu arada Mehmet Topal'ın hangi ayagını genelde kullanır bilen varmı ? Birde topcumuz cok iyi alan daraltıyor.

Mehmet Topal elestırılmemelı yahu.Adamın 2 ayagıda o kadar iyiki kavram kargasası yasıyor.Bu arada Mehmet Topal'ın hangi ayagını genelde kullanır bilen varmı ? Birde topcumuz cok iyi alan daraltıyor.

işte arkadasım yorum budur tebrik ediyorum valla bide şansal her GALATASARAYIMIZIN maçında mesela topal şut çekiyor ben hala bu adamın hangi ayak oldunu çözemedim fln diyor 2 ayağınıda fevkalade ii kullanıyor dio adam düşünün artık gerisini fb maçında oynasın yenmezsen namerdimm

14muiz4.jpg

Yarışma için eklenmiştir...

Bizim taraftarın yorumlarını okuyunca geleceğe dair ümitlerim de azalıyor. Kötü oyuncu kötü oyuncudur, siz ona iyi deyince iyi olmaz.

Mehmet Topal'ın şutu falan yok, kim böyle bir efsane uydurmuş bilemiyorum. Sadece sert vuruyordu, artık onu da beceremiyor.

Mehmet Topal iyi bir kesici de değil. Kesemediği toplar ve adamlar yüzünden yediğimiz gollerin haddi hesabı kayıp.

Mehmet Topal toplara kafa vuramıyor. Mecbur kalıp vurduklarında topa istediği yönü bile veremiyor. Misal, sağ çapraza atmak isterken bakmışsınız ki top sol çapraza gitmiş.

Mehmet Topal çalım atamıyor, adam geçemiyor.

Mehmet Topal pas atamıyor. Uzun pası geçtim yanındaki adama bile pas atamıyor.

Mehmet Topal'ın golcülük özelliği hiç yok, onu geçtim asist özelliği de yok. En son golü hezimete uğradığımız Kocaeli maçındaydı, en son asistini hatırlamıyorum. Daha doğrusu asist yaptığını hiç hatırlamıyorum. Önliberoların asistçilik ve golcülük özellikleri olur, olmaz demeyin. Neticede hücumda set halindeyken önliberolar genellikle yayın biraz gerisinde olurlar, ordan içeri derin pas yapamayacak adamlar hedefleri büyük olan takımlarda oynayamazlar.

Mehmet Topal'ı ben henüz kanatlarda görmedim. Kanatlara inmeyen ortasaha oyuncusu olmaz. Oyunu bizim ceza yayı ile rakip ceza yayı arasında düz bir hatta oynuyor.

Mehmet Topal'ın oyun zekası 10 üzerinden 1,5.

Mehmet Topal kendini geliştiren bir topçu da değil, sürekli gerilemektedir. Sahada ortasaha elemanı gibi değil, 3. stoper gibi oynamakta ısrar etmektedir.

En önemlisi de bu "önlibero" kavramının yanlış anlaşılmasıdır. önlibero diye bir şey yoktur, Mehmet Topal bizim takımda ortasaha oyuncusu olarak oynuyor. Bu açıdan bakınca pas, şut, oyun zekası gibi özelliklerinin yüksek olması gerekir.

Son olarak: Mehmet Topal gibi topçularla hedefleri büyük tutamayız.

Bizim taraftarın yorumlarını okuyunca geleceğe dair ümitlerim de azalıyor. Kötü oyuncu kötü oyuncudur, siz ona iyi deyince iyi olmaz.

Mehmet Topal'ın şutu falan yok, kim böyle bir efsane uydurmuş bilemiyorum. Sadece sert vuruyordu, artık onu da beceremiyor.

Mehmet Topal iyi bir kesici de değil. Kesemediği toplar ve adamlar yüzünden yediğimiz gollerin haddi hesabı kayıp.

Mehmet Topal toplara kafa vuramıyor. Mecbur kalıp vurduklarında topa istediği yönü bile veremiyor. Misal, sağ çapraza atmak isterken bakmışsınız ki top sol çapraza gitmiş.

Mehmet Topal'ın golcülük özelliği hiç yok, onu geçtim asist özelliği de yok. En son golü hezimete uğradığımız Kocaeli maçındaydı, en son asistini hatırlamıyorum. Daha doğrusu asist yaptığını hiç hatırlamıyorum. Önliberoların asistçilik ve golcülük özellikleri olur, olmaz demeyin. Neticede hücumda set halindeyken önliberolar genellikle yayın biraz gerisinde olurlar, ordan içeri derin pas yapamayacak adamlar hedefleri büyük olan takımlarda oynayamazlar.

Mehmet Topal'ı ben henüz kanatlarda görmedim. Kanatlara inmeyen ortasaha oyuncusu olmaz. Oyunu bizim ceza yayı ile rakip ceza yayı arasında düz bir hatta oynuyor.

Mehmet Topal kendini geliştiren bir topçu da değil, sürekli gerilemektedir. Sahada ortasaha elemanı gibi değil, 3. stoper gibi oynamakta ısrar etmektedir.

En önemlisi de bu "önlibero" kavramının yanlış anlaşılmasıdır. önlibero diye bir şey yoktur, Mehmet Topal bizim takımda ortasaha oyuncusu olarak oynuyor. Bu açıdan bakınca pas, şut, oyun zekası gibi özelliklerinin yüksek olması gerekir.

Bu dedıklerınden buyuk bir yalan yok.

ya harbi içtinizmi gece gece bu adam ozamn nasıl GS DE oynuyor hemde 4 senedir oynadığına göre demekki iyi adammıs şutu diyeni allah çarpar onun olmadığı maçlarda ortasahayı ne kadar rahat geçtiklerini gözlerinle görmüyorsun heralde adam süper alan kapatıyor süper top kesiyor oyun zekasıda ayrıca bayaa bi yüksek ayrıca m.topal gbi adamları kulüpten ayırarak bi başarı gelmez aslında böyle bir oyuncuyu kaptırmamız lazım adam süperr yeter artık bu adama laf solemeynn

Orhan Ak, Cihan Haspolatlı gibiler de bizde 4 sene oynadı, bu onların iyi topçu olduğu anlamına gelmez. Topal Gerets döneminde geldi, ilk defa süper ligde forma giydi, fena da değildi bir çaylağa göre. Sonraki sezon kalli'den formayı kaptı, şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. buraya kadar her şey normal, 21 yaşındaki oyuncunu her sezon üstüne koya koya gitmesini beklersiniz. Mehmet Topal oyunu ilerde oynuyor, adam geçiyor, şut çekiyor (sabırla şutlarının kalyi bulacağı günleri bekledik hep), ölümüne mücadele ediyor, iyi pas atıyor, oyunu açıyor falan. Euro 2008 sonrası (son almanya maçında stoper oynamasına sebep mi bilmem) düşüşe geçti, sürekli geriledi, oyun içinde de geriledi, önden gerilere geldi, 90 dakikanın 80'inin stoperlerin arasında geçirmeye başladı. Türk futbolunda stoperler topla buluşunca ya yanındaki adama verir ya da ileri şişirir. Topal da kendini stoper sandığı için her topla buluşmasında ya ileri şişirdi ya da en yakınında adama pas attı. Bu alışkanlık edindi, bu seneye de öyle başladı ve öyle devam ediyor. Eğer ortasahaya stoper koyacaksak Topal'a gerek yok, orjinal stoperlerden birini koyalım, zaten Türk stoperlerin tek bildiği şey kesiciliktir, onu da Topal'dan iyi yaparlar. Top yapamayan adam dünyanın en iyi kesicisi bile olsa ortashada oynayamaz, Mehmet Topal çoğunlukla rakibe verdiği topları kesmektedir, bunun da gözümde zerre önemi yok.

Savunanlar futboldan ne kadar anladıklarını gözden geçirsin. Eğer "Topal kaliteli oyuncu, skibbe ve Rijkaard'ın oyun anlayışına bağlı olarak stoperlerin arasında oynuyor ve 1 yıldır da biraz formsuz, hatta biraz dinlendirilse kendisi için de takım için de daha hayırlı olur" tarzı laflar etseler anlarım. Ama şu andaki Mehmet Topal'a iyi oyuncu demek Emre belözoğlu'na, Baroni'ye, Ernst'e, Fink'e, Saido'ya, Murat Ceylan'a falan hakarettir.

Formsuzlukla kazmalığı birbirine karıştıran üyeler sallamaya başlamış yine Mehmet Topal'a. Euro 2008'de Avrupa klüplerinin ilgisini çekebilen adamda potansiyel var demektir. Formsuzluk geçicidir. Eski performansına dönecek, nasıl ki Linderoth ilk sakatlığında formayı kaptığı gibi hatasız oynamaya başladı. Yakında gerçek oyununu oynayacaktır. Şut çekemez diyenlere de bir lafım hem sağ hem sol ayakla attığı golleri internetten rahatlıkla bulup izleyebilirler. Sabri gibi çektiği 10 şutun 9 u tribüne gideceğine Mehmet Topal'ın çektiği 10 şutun rahatlıkla en az 5-6 tanesi kaleyi bulur. Top kapma ve kademeye girme konusunda zaten çok iyi. Dediğim gibi performansı yükselecektir. Çok beklediğiniz Ayhan'ında nasıl rezalet oynadığını görüyoruz. En azından Mehmet Ankaragücü maçında oyuna girince orta sahaya direnç getirdi, ondan önce Ayhan sağolsun, her Ankaragücülü oyuncu rahat rahat güvenli bir şekilde orta sahayı zorlanmadan geçiyordu.

Ulan siz Arda 3 maç kötü oynasın neler neler dersiniz onada:mad::ka10:

Abi saçmalama.Mehmet Topal formda olduğunda Ernst'i top diye oynar -kafada müsait zaten.-Abartmayın o kadar Ernst falan.Beşiktaş'ın orta sahası bitikti zaten.Ernst geldi.Bizim sezon başındaki Mustafa Sarp kadar iş yaptı.Müthiş iş yapmış gibi göründü.Linderoth Ernst'in 4-5 gömlek üstü oyuncudur.

isiniz gucunuz elestirmek

destek cikalim hic yok sizde

Mehmet Topal hakkında bu sezona kadar kaç sayfa yazılmıştı, bu sezona biraz kötü başladı kaç sayfa yazıldı. Son 3 sezon hakkında yazılan mesaj kadar mesaj neredeyse bu sezonun ilk 8 haftasında yazıldı. Tabi zihniyet birileri biraz sendelesin de hemen eleştirelim olduğu için normal bu yazılanlar. Hatta son 2-3 hafta içerisinde Arda Turan hakkında yazılanları bile gördükten sonra Topal için bunların yazılmasını normal karşılamak lazım.

Topal sezon öncesi hazırlık kampını kaçırmasından dolayı henüz kendini bulamadı hepsi bu. Teknik detaylara girmek istemiyorum ama Topal için uzun pas atamıyor diyenler de başka maçları izliyor galiba...

Bu kadar kolay mı acaba 3 sezon mükemmel oynamış, futboluyla ve kişiliğiyle herkesin takdirini kazanmış bir futbolcuyu bu şekilde eleştirmek, hatta bu adamlarla büyük hedefleri yakalayamayız, bu adam Galatasarayımızın futbolcusu olacak kapasitede değil demek. Özellikle de 21-22 yaşındaki bi oyuncumuz için.

Böyle dersek, futbolcularımızı özellikle de genç oyuncularımızı böyle bir çırpıda silip atarsak fener taraftarından ne farkımız kalır.

Hala böyle düşünen varsa bağışlasın 200 milyon euro o zaman biz de Steven Gerard'ı alalım Topal'ın yerine...

Mehmet Ankaragücü maçında oyuna girince orta sahaya direnç getirdi, ondan önce Ayhan sağolsun, her Ankaragücülü oyuncu rahat rahat güvenli bir şekilde orta sahayı zorlanmadan geçiyordu.

Mehmet girdiğinde 0-0'dı, girdikten sonra 0-3 oldu, bu nasıl bir direnç ben anlamadım. 1. golde dirençsizliği yüzünden golü yedik, 3.de de önemli bir hatası vardı. Keşke oyuna hiç girmeseydi, en fazla 0-5 olurdu.

Böyle dersek, futbolcularımızı özellikle de genç oyuncularımızı böyle bir çırpıda silip atarsak fener taraftarından ne farkımız kalır.

Hocam malesef fener taraftarı bu konuda bizden iyi. Eğer Maldonado ve Josico bizde olsaydı bu sene hala onları izliyor olurduk. Geçen sezon ikisini de yuhalayıp gönderdiler. Eğer her maça 100 lira verip yağmur çamur demeden gidiyorsan güzel futbol izlemek istersin. Güzel futbol da iyi futbolcularla oynanır.

Ulan siz Arda 3 maç kötü oynasın neler neler dersiniz onada:mad::ka10:

"Ulan" kelimesi yakışmadı ve sanırsam da kurallara aykırı. Alıntı yaptığın için üzerime alındım, ortaya salladığın bir laf gibi de gözükmüyor. Düzeltir misiniz veya modlar düzeltebilir mi?

Hocam malesef fener taraftarı bu konuda bizden iyi. Eğer Maldonado ve Josico bizde olsaydı bu sene hala onları izliyor olurduk. Geçen sezon ikisini de yuhalayıp gönderdiler. Eğer her maça 100 lira verip yağmur çamur demeden gidiyorsan güzel futbol izlemek istersin. Güzel futbol da iyi futbolcularla oynanır.

Bizde mi yuhlayalım önerin bu mu?

Yusuf KARALama takımı. Maraton yada Telsim tribününe git sen.

Geri
Üst Alt