Cevap: #14 Mehmet Topal

Mehmet Topal'ı orta sahada oynatmak varken, stopere koymak Rijkaard'ın yapabileceği türden bir hata. Elinde adam olmaz, Kewell mı-Mehmet Topal mı ikilemine gelir stoper mevki seçimi; o zaman koyarsın. Emre Aşık var yedeğinde ama oynatmıyorsun. Pana maçının 11'i oynamayı haketmişmiş. Rijkaard bana masal anlatmasın. Ne zaman dediğime gelecek, o zaman doğru düzgün oynayacağız.

Emre Aşık oynasa ve bir hata yapsa neden hazır olan Topal stopere çekilmedi bla bla.

Hep aynı şarkıları başa sarıp dinliyoruz. "Halamın bıyığı olsaydı amcam olurdu" misali.

Zan'a büyük haksızlık yapılıyor bence,

takımdaki en iyi stoperdir kanımca. Topal'da her ne kadar yeterli performans sergilese de o bölge için yeterli düzeyde yer tutamadığını düşünüyorum.

Gökhan Zan konusunda yurtdışında Türkiye'den farklı bir anlayış var, Servet'den vs. daha çok beğenilir Zan onu da söyleyeyim.

Zan'a büyük haksızlık yapılıyor bence,

takımdaki en iyi stoperdir kanımca. Topal'da her ne kadar yeterli performans sergilese de o bölge için yeterli düzeyde yer tutamadığını düşünüyorum.

Gökhan Zan konusunda yurtdışında Türkiye'den farklı bir anlayış var, Servet'den vs. daha çok beğenilir Zan onu da söyleyeyim.

Gökhan Zan bu takıma savunma adına hiçbirşey vermiyor, veremiyor. Çünkü açık futbol oynanan sistemin stoperi değil.

Gökhan Zan bu takıma savunma adına hiçbirşey vermiyor, veremiyor. Çünkü açık futbol oynanan sistemin stoperi değil.

Benim gördüğüm diğerlerinden tek eksisi yavaş olması, ama yer tutmak ve topu oyuna sokmak konusunda kat kat iyidir bence diğer stoperlerden. Şu ana kadar defanstan çıkardığı toplara dikkat edelim bence. Uzun mesafede isabet oranı en iyi olan Zan'dır açık ara. Pres altında en soğukkanlısı da odur. Balta, Topal, Sabri ve Servet dahil bu kıstasa.

Ama saygı duyuyorum tabi, ağır olması nedeniyle ofsayt taktiği uygulayan bir takımda sorun çıkarabilir, ama diğer stoperlerimizin çıkarabilecekleri sorunların yanında çok küçük kalıyor bence. Servet'in inisiyatif sevdası, Topal'ın baskı yiyince çözülmesi, Emre Güngör'ün baskı altında elinin ayağının birbirine dolaşması, Emre'nin Gökhan'dan daha ağır oluşu.. Gökhan'ın kusurları çok daha az zarar veriyor bence sisteme. Bence tabii.

Mehmet Topal'ı orta sahada oynatmak varken, stopere koymak Rijkaard'ın yapabileceği türden bir hata. Elinde adam olmaz, Kewell mı-Mehmet Topal mı ikilemine gelir stoper mevki seçimi; o zaman koyarsın. Emre Aşık var yedeğinde ama oynatmıyorsun. Pana maçının 11'i oynamayı haketmişmiş. Rijkaard bana masal anlatmasın. Ne zaman dediğime gelecek, o zaman doğru düzgün oynayacağız.

Sakatlığı hala tam geçmemiş, ancak iğneyle oynayabilecek Emre Aşık'ı bu maçta oynatmak oyuncuya da takıma da ihanet olurdu. Elde özellikle de stoperde son maçta iyi performans göstermiş bir Mehmet Topal varken.

Futbol cahilleri öyle diyebilir ama ben demiyorum.

Rijkaard'la kıyasladığımızda sana cahil demek bile kompliman olurdu senin için...Mesele kim nerde oynuyor kim ne yapıyo değil meselesi değil...Futbol daha farklı birşey total'de... Hem öyle olsaydı bile; rijkaard 20 yıl forma terlettiği defansif ön libero mevkiinde M.Topal'ı tercih etmiyorsa biraz düşünmek lazım üzerine...

Futbol cahilleri... Gerçekten komik...

Eğer futbol bir din olsaydı onu en çok araştıranı,teknik yönü ile ilgileneni değil;

ondan en çok heyecan duyanı,oyunu o kadar iyi okuyamadığı halde takımdan "izlemesi zevkli" oyun bekleyeni alırdı cennetine her pozisyonda oynayan insanların birbirinden çok da farklı olmadığını bilerek...

Herkes futbolu bilmek zorundamı? Eğer futbolu bildiğini iddia ediyorsan ve biliyorsan; gerçek anlamda futbolu bilmeyip de burada birşeyler yazmaya çalışan bir insan'dan farklı kılan nedir seni?

Kendini bilmek,futbolu sevmek ve frank rijkaard'a güvenmek en güzeli...

Rijkaard'la kıyasladığımızda sana cahil demek bile kompliman olurdu senin için...Mesele kim nerde oynuyor kim ne yapıyo değil meselesi değil...Futbol daha farklı birşey total'de... Hem öyle olsaydı bile; rijkaard 20 yıl forma terlettiği defansif ön libero mevkiinde M.Topal'ı tercih etmiyorsa biraz düşünmek lazım üzerine...

Eğer futbol bir din olsaydı onu en çok araştıranı,teknik yönü ile ilgileneni değil;

ondan en çok heyecan duyanı,oyunu o kadar iyi okuyamadığı halde takımdan "izlemesi zevkli" oyun bekleyeni alırdı cennetine her pozisyonda oynayan insanların birbirinden çok da farklı olmadığını bilerek...

Herkes futbolu bilmek zorundamı? Eğer futbolu bildiğini iddia ediyorsan ve biliyorsan; gerçek anlamda futbolu bilmeyip de burada birşeyler yazmaya çalışan bir insan'dan farklı kılan nedir seni?

imzaaaaaaaaaaaaaa!

heyecanlandım kusra bakmayın, agresif mesajlarım da olur, budur şudur ama çok güzel mesaj, kişisel atışmaları bir kenara bıraktım, keşke çoğu insan şöyle yaklaşabilse bir şekilde bu oyuna, ben de dahil.

Valla futbol aynı kalsaydı, dediğin doğru olabilirdi. Aradan geçen 15-20 seneden bahsediyoruz burada.

Aradan geçen 15-20 senede Rijkaard'ın da aynı kalmadığını hepimiz gördük.

Yorgunluktan olması gerek, kötü başlamıştı sonradan toparladı biraz.

İlk yarı kötüydü ama 2.yarı toparladı.

Topal 3.stoper gibi oynadı bir ara ama öyle olması gerekti.

İnanamıyorum haşmet demeyi unutmuşsun :)

Ilk yari berbat ama 2. yari gercekten cok iyi oynadi dün. Sanki devre arasi öz güven icin birsey icmis gibi; ayaginda top tutu, dikine oynadi. Rakip yari sahasinda SIKCA göründü. Hatta 1-2 kez riskli calimlara falan da girdi.

Ey Topal, böyle top oynamayi biliyorsan bunu neden sakliyorsun. Oyna anasini satayim ölümüne. Avrupada top kosturmak isteyen sen degilmisin, göster kendini iste.

Mehmet Topal top tekniğini maçlarda gösteremiyor. Avrupa'ya gitmek istiyorsa oyunda daha fazla sorumluluk alması gerekir. Bu kapasitesi de var.

Topal,son maçın ilk 30 dakikasından sonra çok isabetli pas yaptı.Ama Avrupa'da top oynamak istiyorsa temposunu yükseltmeli,hele EPL için çok yetersiz temposu.İtalya için daha sert olmalı,İspanya'da ise rakipler çok teknik,kısaca dah çok çalışması gerekiyor.Ben hala 2007-2008 de ki Mehmet Topal'ı özlüyorum.

Bence maçın adamıydı. Harika oynadı. Öyle atakları kesti ki... Zamanlamaları da çok güzeldi. Maçı bize getirdi diyebilirim. Böyle oynayan Topal bize puanlar aldırabilir.

Ne zaman ortasaha pres yapan Topal göreceğiz çok geriye gömülüyor abi!

Geri
Üst Alt