#14 Wilfried Zaha

Faydası oldu hatta tek başına maçlar aldı fakat Kerem gibi biri olmasa da biz de olmayacaktı. Ne takım ile, ne taraftar ile kimyası tutmadı, uyum konusunda zor biriydi.

Yine de o açıklandığı gün unutulmaz. İlk attığı gol unutulmaz. Formamızı iyi ki giydi. Hiç diretmeden de gitti.

Evander.webp

Okan'ın haksızlık yaptığı 1 başka yıldız isim.

gidip lyonda yada mlsde ne bok yediği beni ilgilendirmiyor isterse koşamayacak halde olsun şuanda.O zamanlar kerem yerine oynamayı kendisi hak ediyordu hoca da haksızlık yapıp gitti haini oynatmaya devam etti , zaha'nın hakkı olan maçlarda bile oynatmadı haini oynattı hain de oynadığı maçlarda sıçtı.O zaman da aynı noktadaydım ve aktürk denilen karaktersizin konusundan falan yasaklanmıştım 1 günde nefret etmedim yada bu fikri dün uydurmadım.

Futbola Soccer denilen ülkede kendisi anca bir tehlike olabilir.
Ayakta duramıyordu burada

Bunun OB'lik bir durumu yoktu da, zaten bizim oyunumuza aykırıydı, yine de işini yaptı gitti, kötü anmayalım.

Trabzon maçı neydi öyle yav, birkaç maç daha sf de izlemek isterdim kendisini.

Vasat takım Palace' dan başka gittiği hiçbir yerde tutunamamış, daha TR ye geldiği gün pişmanlık yaşamaya başlamış, uyumsuz, atletizme bağlı yetenekleri ilerleyen yaşıyla birlikte hızla körelmiş adam için de bu denli güzelleme yapılmaz be ya.

Şu ağıtları gören de Dünya yıldızıymış, değeri bir burada bilinmemiş zanneder. Geçiniz...

Anlamadığım bir şey; Zaha iyi değil demenin Kerem seviciliği olduğu fikrini kim ne vakit sıçtı da genel kabul gördüyse? İkisi de müstehaklarını bulmuş durumdalar işte.

Üsenmeden 23-24 sezonundaki 4 kanadin da verilerine baktim:

Kerem: 3.760 dk, 15 gol 9 asist —> 157 dkda bir skora katki
Ziyech: 1.332 dk, 8 gol 4 asist —> 111 dkda bir skora katki
Zaha: 2.110 dk, 10 gol 5 asist —> 140 dkda bir skora katki
Baris: 3.490 dk, 7 gol 12 asist —> 184 dkda bir skora katki

Tabii Baris‘i ayirmak lazim, skora katkidan ziyade o sene cok farkli sekilde de katki verdi ve tip olarak da farkli bir kanat oyuncusu.

Ama Kerem’in de Zaha‘nin da en büyük özellikleri skor yapan kanat oyunculari olmalari. Ve bu verilerde Zaha‘nin hainoglundan önde oldugunu görüyoruz dakika basina vurunca. Üstelik hainoglunun 2-3 penalti golü olmasina ragmen.
Zaha‘nin da skora katkilari genelde kritik anlarda oldugunu vurgulamak lazim.

Bence de Zaha‘ya haksizlik edilmistir Kerem‘in kendisine tercih edilmesiyle. Takim icinde daha cok sevildigi icin huzursuzluk cikmasin diye Okan Zaha‘yi kesip Kerem‘i oynatti.

Benim bu adamın tutmamasına bağladığım sebeblerden birisi taktik teknikden ziyade zemin. Yağ gibi akan zeminlerde inanılmaz rahat oynayabiliyor. Biz de kayseri maçında sahaya girince çok büyük afalladı. Zaha o kadar top kaybı yapacak bir oyuncu değildi adam giant killer olarak anılıyordu. Sane de bunun ceremesini cekti ama o inanılmaz yetenekli olduğu için adapte oldu.

Geri
Üst Alt