Cevap: #15 Milan Baroš
Baros'un futbolunu ne kadar savunuyorsam şu gereksiz sinirli hareketleri ve dolayısıyla gördüğü kartlardan dolayı da o kadar eleştirmek istiyorum. Yeter be adam. Bugün kırmızıyı hakedecek birşey söyledi mi tabi ki bilemeyiz ama öyle veya böyle bu kartları hep görüyor hem de ona ihtiyacımız olan dakikalarda. Girdikten sonra oyunun hareketlenmesine katkısı da olmuştu halbuki, nedir bu anlamak mümkün değil. Ne güzel baskı kurmaya başlamışız, ne güzel gol geliyorum demeye başlamış ne gerek var şunu yapmaya? Haklı veya haksız daha girdikten birkaç dakika sonra bir pozisyonda aşırı itiraz edip hatta hakeme şöyle çarpar veya eliyle iter gibi bir hareket yaptı. Hakeme itiraz ve gereksiz elle oynamaktan dolayı gördüğü kartlar yüzünden adamın futbolunu savunamaz hale geliyoruz onu sevenler olarak. Tamam Baros'a çalınan, çalınmayan faullerde falan bir standartsızlık oluyor, rakipler onu tahrik etmeye de oynayabiliyor ama bunlar bahane değil. Sahaya girerken Tribünleri "Milan Baros" diye inletenlere ihanettir öncelikle bunları yapmak. Yazık. Fatih Terim'e güveniyorum ama, bugünden sonra ona hakettiği şekilde sözlü veya belki maddi cezasını verecektir. Sözlü ceza nedir diyeceksiniz ama eminim Terim onu ciddi şekilde azarlamış ve takım arkadaşlarından özür dilemesini istemiştir.
Kartlarda standart olup olmaması ayrı konu. Emre Belözoğlu'nun sahada hakemi bir dövmediği kalıp sarı kart görmediği veya zorla anca sarı kart gördüğü pozisyonların haddi hesabı yoktur bu ligde. Keza yıllarca Lugano'nun da böyle çok kartı atlandı (gördüğü de oldu Lugano'nun şimdi yalan olmasın) veya hafif geçiştirildi. Emre'nin sadece itirazdan değil faullerden, rakiple girdiği diyalog veya tartışmalardan, itişmelerden de çok kart görmesi lazım. Hakemler onu sıklıkla görmezden geliyor, işine gelince rahatlıkla Baros'a çıkartabiliyor işte. Baros'un artık bunu bilmesi ve kendine çeki düzen vermesi lazım. Zaten ben bir şekilde Galatasaray maçında herhangi bir amaçla (gerek şov amaçlı olsun, gerek başka amaçlı olsun) Galatasaray aleyhinde ciddi bir karar vermek istesem Baros'u kollarım hakem olarak, iki aleyhine faul çal, zaten gelir yanına el kol yapar iter, göster sarıyı kırmızıyı çok kolay. Üstelik yergi değil övgü alırsın.