#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

Bence M.Sarp Bursaspor,G.Antep,Ankaraspor,..

oyuncusu bizim takımımız için yetersiz.Tabiki bu benim düşüncem.Yani bence

Tobol maçının en iyi oyuncusuydu bence. Çoğu oyuncu pas attıktan sonra koşu yapmazken, topsuz alan oyununu iyi oynamazken Mustafa Sarp bunları yaparak orta sahada birazda olsa pas trafiğini arttırdı. Özellikle ikinci yarıda Ayhan'ın da ona uyarak yüzü hücum hattına dönük şekilde top alması oyunu iyi yönde etkiledi. Savunma yaparken aşırı agresif oluyor bazen. Oyun stilinin agresifliğinden çıkıp rakibe agresifliğe dönüyor bu iş. Haliyle bu da faul oluyor. Eğer rakibe müdahalelerinde daha kontrollü, daha oyuna dönük müdahalelerde bulunursa daha da yararlı işler yapacaktır. Son olarakta, gerek kısa gerekse uzun paslarda kötü olmadığını da eklemek lazım.

Bence demesen de sorun olmaz renktaş, burası Ayhanın beğenilmediği, Mehmet Güvene güven duyulduğu, Avarelyodan medet umulduğu demokratik bir platform:D

:D Saol renkdaş.Ama takip ettiysen düşüncelerin başkalarının düşüncelerine uymuyasa özellikle site yöneticilerinin düşüncelerine.Anında lafa karışıp insanı bozuyolar.Önemli değil gerçi de.Bu nedenle BENCE kullanıyorum.

BENCE kullandığım halde cevap veren var düşün artık ne kadar demokratik.:confused:

Mustafa Sarp hakkinda tam bir fikre sahip olabilmek icin, birkac mac daha izlemeliyiz onu. Henuz takimin ilk onbiri sekillenmedi, o yuzden simdiden bu adam ise yaramaz demek yanlis olur.

Tek bir maça göre Mustafa SARP'ı değerlendirmek yanlış olur kanısındayım. Bu oyuncu hakkındaki görüşlerimizi belirtmek için henüz daha erken diye düşünüyor, kendisinden beklediklerimizi görebilmeyi temenni ediyorum..

Valla eğer Tobol maçındaki gibi bir oyuncuysa yazık Mehmet Güven bile ondan iyi.2 metreye pas atamıyor,hep geri hep yana nasıl Galatasarayda oynayacak şaşırıyorum inşallah yanılırımda iyi oynamaya başlar ve Topaldan bile daha iyi bir futbolcu olur.Ama sanmam.

ben mustafa yı beğeniyorum(futbolcu olarak):D

Dinamo gibi pas hatalarını indirdiğinde ve hızlı düşünüp uyguladığında daha da etkili olur fazla ofansif olmadığı için eleştiriliyor ama bu eleştirileri saçma buluyorum gerektiği zaman hücum a da katlıyor fizik yönü güçlü bir futbolcumuz fazla gol beklemiyorum ama inşallah beni ..t eder:D

Mustafa Sarp'ın Bursa'daki performansını bilmeyenler için eleştirmek, yerin dibine sokmak çok kolay. Mustafa Sarp'ın neden dar bir alanda çakılı kaldığını, neden kendisini resmen kısıtladığını kabak gibi belli ettiğini gözlemleyemiyoruz. Bursa'da da böyleydi sanıyoruz. Halbuki adamı Bursa formasıyla izlemiş olsaydınız böyle olmadığını görecektiniz. Çünkü Bursa'daki Sarp enerjik, çok hareketli, ileri geri sürekli kateden bir oyuncuydu. Çok maçında dakika 89 iken ileriye hayvan gibi deparlar attığını, ileriye sık sık süratli bir şekilde dikine çıktığını hatırlıyorum. Geçen yıl bize nasıl gol attığını da unutmamak lazım.

Ama hazırlık ve Tobol maçlarında izlediğimiz Sarp ile Bursa'daki Sarp çok farklıydı. Çünkü belli ki hocası ne demişse tamamen ona uymuş. Hocasının verdiği taktiğe tamamen uyarak oynamış. Yoksa Sarp'ın böyle durgun bir oyuncu olmadığını, aksine çok hareketli ve enerjik bir oyuncu olduğunu futbolu takip eden herkes bilir. Sadece Galatasaray'da izleyenlere gelince erken yorumlarına devam etsinler zaten. Tıpkı Maldonado'yu Brezilyalı ön libero sanarak!

Mustafa'nın performansı her zaman hocasının istekleri doğrultusunda olmuştur. Erciyesspor ve Bursaspor'da daha ofansif oynatıldı. İleri sık sık çıktı. Son oynadığı iki takımda bu görevi üstlendiği için Mustafa Sarp'ın Galatasaray'da oynadığı rolü pek benimseyemedi taraftarımız. Ama bu takımlardan önce oynadığı ve asıl parladığı Ankaraspor'da tam şu an oynadığı mevkideydi.

Ayrıca unutulmamasını istediğim bir noktada şu ki; Mustafa Ankaraspor'da oynadığı dönem(şimdiki görevi ile aynı idi) A milli takım'a çağrılmıştır (sanırım Çek Cumhuriyeti maçı). Yine Ankarasporda oynadığı dönemde, A2 milli takımı ile Future Cup'ı kazandığımızda, Mustafa kadrodaydı.

Mustafa Sarp'ın Bursa'daki performansını bilmeyenler için eleştirmek, yerin dibine sokmak çok kolay. Mustafa Sarp'ın neden dar bir alanda çakılı kaldığını, neden kendisini resmen kısıtladığını kabak gibi belli ettiğini gözlemleyemiyoruz. Bursa'da da böyleydi sanıyoruz. Halbuki adamı Bursa formasıyla izlemiş olsaydınız böyle olmadığını görecektiniz. Çünkü Bursa'daki Sarp enerjik, çok hareketli, ileri geri sürekli kateden bir oyuncuydu. Çok maçında dakika 89 iken ileriye hayvan gibi deparlar attığını, ileriye sık sık süratli bir şekilde dikine çıktığını hatırlıyorum. Geçen yıl bize nasıl gol attığını da unutmamak lazım.

Ama hazırlık ve Tobol maçlarında izlediğimiz Sarp ile Bursa'daki Sarp çok farklıydı. Çünkü belli ki hocası ne demişse tamamen ona uymuş. Hocasının verdiği taktiğe tamamen uyarak oynamış. Yoksa Sarp'ın böyle durgun bir oyuncu olmadığını, aksine çok hareketli ve enerjik bir oyuncu olduğunu futbolu takip eden herkes bilir. Sadece Galatasaray'da izleyenlere gelince erken yorumlarına devam etsinler zaten. Tıpkı Maldonado'yu Brezilyalı ön libero sanarak!

İşte elimizdekinin değerini bilmeyeceğizya sallıyor herkes. Yazdıklarına tamamen katılıyorum, ayrıca çoğunluk anlaşılan bütün orta saha oyuncularından gitsin 3 5 kişi geçsin top sürsün gibi beklentilerde. Bursadayken izleyen arkadaşlar gerektiğinde bunu da yapabileceğini biliyor, adam gerçekten iyi bir altyapıya sahip ve akıllı bir oyuncu. Şu anda kesici olarak oynuyor takımda ve bu sene 11 i sürekli zorlayacaktır.

Aynen katılıyorum Atilla abicim. :)

İşte elimizdekinin değerini bilmeyeceğizya sallıyor herkes. Yazdıklarına tamamen katılıyorum, ayrıca çoğunluk anlaşılan bütün orta saha oyuncularından gitsin 3 5 kişi geçsin top sürsün gibi beklentilerde. Bursadayken izleyen arkadaşlar gerektiğinde bunu da yapabileceğini biliyor, adam gerçekten iyi bir altyapıya sahip ve akıllı bir oyuncu. Şu anda kesici olarak oynuyor takımda ve bu sene 11 i sürekli zorlayacaktır.

Rijkaard oyun sisteminde çok mecburi olmadıkça çalım atmak diye bir şey fazla söz konusu değil zaten. Sürekli paslaşma üzerine odaklı. Barca bile fazla çalıma girmiyor, Messi'nin kaleye ve gole doğru yöneldiği anlar haricinde. Ancak ceza sahasına yakın noktalarda deneniyor bunlar. Bunun haricinde Xavi ve Iniesta'nın çalımbazlık yaptığı mı görülmüş. :)

Sarp fizik gucu cok yuksek bi oyuncu. On libero icinde en onemli olan sey bu.Umarim takima bunu yansitir.Bursadaki performansi gercektende iyiydi fakat bu sezon o mevkideki rakipleri cok guclu oyuncular (Ayhan Topal Linde).Savasmak zorunda forma icin.

Mustafa Sarp iyidir. M.Güven'den sonra Yaya Toure gibi gelicek bize.

bugün iyi oynadi, ama topali kesemez ,iyi bir alternativ olabilir, güven veya barisdan iyi oldugu kesin...

Geri
Üst Alt