#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

İlk yarı çok iyiydi Sarp. Sorumluluk falan da alıyordu. 2. yarı temposu çok düştü.

Aman Sarp sorumluluk falan almasin. Arkadaslarina su falan getirsin

bu adma geriye kosarken kicini serip orta sahada kalanlara ne demeli

bu adam onlardan geriden baslior geri kosmaya

ah bu prenslerden kurtulmadan takim olamayiz

ha bide su mehmet topala iyi oyuncu diyenler bu tip pozisyonlari cok gorecekler cok

Evet hatalıydı fakat o golde kaleyi kapatsaydı da golü yiyecektik. Defansın arkasına atılan topta Necati'yi kaçıran oyuncular en büyük hatayı yapıyorlar.

En buyuk hata kale bosken topla rakip arasina girmeyen bu adamda, oyle forvet defans arkasina kacti diye hata sayiyorsan ooohoooooo. Sarp'tan sonra orta sahada show yapicam diye topu kaptiran Messi Emre'nin hatasi var, en son defansin hatasi var bence. Cunku defans dengesiz yakalaniyor. Emre topu kaptiriyor, 2 saniye sonra top Necati'ye oynanmis oluyor.

Sundan eminim ki, sac bas yoldursa da 33'luk Ayhan ve begenilmeyen ama saha gorusu ve teknigi iyi olan Mehmet Guven, -Topal, Sarp ve Barış'tan- daha kaliteli oyunculardır.

En buyuk hata kale bosken topla rakip arasina girmeyen bu adamda, oyle forvet defans arkasina kacti diye hata sayiyorsan ooohoooooo. Sarp'tan sonra orta sahada show yapicam diye topu kaptiran Messi Emre'nin hatasi var, en son defansin hatasi var bence. Cunku defans dengesiz yakalaniyor. Emre topu kaptiriyor, 2 saniye sonra top Necati'ye oynanmis oluyor.

yok ben sarpi korumuyorum

tamamiyle komedi yaptigi

ama pozisyona bakipta geri kosmayan adamlari gorunce cildiriyorum

oraya ilk gelmesi gereken adam takimin hizli adamlari degilmi

neden takimdaki en agir adam kosuyor?

necati hizli biri degilki

topal kossa adam gibi yetisir mesela cunku necati yay ciziyor capraz bir sekilde

topal top kaptirildigi anda duz bir sekilde geri kossa ve defensive midfielder diyen arkadaslara bana kapak takma firsati verse alacak o topu

pozisyon basinda topalla sarp arasinda klaeye yakinlik olarak ne var 8 metre 10 metre bilemedin

Hayri beni cildirtan bu

takimin necatiden yavas olan tek adami kovaliyor necatiyi

inanabiliyormusun

sorsalar necatiyi kim yakalayamaz diye 50 metrede ben direk sarp derim:)

tam 3. saniyeye bakin durdurun

yuzxu kaeye donuk adamlarimiza bakin

yuzu obur tarafa donuk olan defansi saymiyorum cunku onlarin geri donmesi daha zor

bizde bir tek topal ve sarp var birazda emre

necati daha orta sahadan hareketleniyo

takimin yarisi birakmis galiba gol nasil olsa

saka gibi

tek tek analiz etsek pozisyonlari neler cikar daha

ben bir tek sunu bilirim su an bu takima

kosu rakamlarini bir arttirsinlar once sonra taktik rijkaard falan konusalim

bu halde ancak orta sira takimi oluruz

Futbol bilgisi olmadığna emin olduğum ve kendisine "kabaanüs sinan" dediğim Telegol yorumcusu tip, hiç farkında olmadan son derece basit ve doğru bir şey söyledi, tabii farkında olmadan.

-Kurarsan eğer iyi bir kadro. Fener'i Saraçoğlun'da da yenersin, evinde de yenersin. Niye yenemeyesin.

Geri kalanına gerek yok. Zaten geri kalanı bilinen şeyler.

Asıl olay bu.

Yıllardır 1-2 oyuncu gelir, gelecek sezon o oyunculardan biri gider yine 1-2 oyuncu gelir ve bu her sene devam eder. Ve her sene "2000'den sonra ki en iyi kadro kuruldu" gibi teraneler ortaya çıkar.

Yok öyle bir dünya. Var mı senin Taffarel'in, Popescu'n, Okan Buruk, Suat Kaya gibi orta saha oyuncuların, var mı Hakan Şükür'ün o dönem gençliğinde ki gibi hem dribling, hem hızlı hem pivot santrafor özellikli bir forvetin. Var mı Hagi gibi bir gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan bir tanesi? Var mı bir Ergün Pembe'n? Yok.

Evet Arda'n var. Kewell'ın var. Neill'in var. Keita, Gio vs...

Ama bu takımda forma bile giymemesi gereken hiç bir işe yaramayan "vasıfsız" oyuncu sürüsüde var.

Maalesef 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor.

Ve bu vasıfsız oyuncular, yerlerini alt yapıdan yetenekli isimlere ve en azından kendilerinden daha vasıflı Türk oyuncularına (en azından Murat Ceylan, Selçuk İnan gibi) bırakmadıkça, hiç bir sorunumuz düzelmez.

Savasci ruhuna sahip ama top istemiyen yada top dagitamayan bi orta saha futbolcusu bize yaramaz..Hem ari gibi caliscak hemde topla oynayacak..Sarp da tek bi ozellik var oda savasma ruhu oda yetmez ne yazikki...

Sarp+Barış+Topal'ı toplasan bir orta saha etmiyor.Biri hırslı ama panik,diğeri çok şey yapmak istiyor ama hiçbirini yapamıyor,diğeri ise diğer 2'sine nazaran daha sakin ama gamsız ve1.5 senedir gerektiği kadar mücadele bile etmiyor.Ve biz bu adamlardan her maç en az 2'sini

oynatmak zorundayız.Bu da şu demek oluyor.Uefa Kupası'nı kazanan kadro ile bunu mukayese etmek için önce orta sahaya

Nuri Şahin

Gökhan İnler

Hamit Altıntop

3'lüsünün 3'ünü birden almak lazım.

-----------------------Gökhan İnler-----------------------------

---------Hamit--------------------------Nuri--------------------

Bu tarz bir oluşum kurabilirsek ancak kadromuzun gerçek gücü ve derinliliğini görebiliriz.

Şu an sanki saha içinde

Lucas Neill

Arda Turan

Milan Baros

Kader Keita

Harry Kewell

Giovani

başka gezegende bizim diğer oyuncular ile maç yapıyormuş gibi oluyor.

Leo Franco

Mustafa Sarp

Ayhan

Barış

Mehmet Topal

Servet

bunu düzeltmedikçe bizim takım hep 4. 5.lik mücadelesine mahkum kalır.Sarp'a gelince Anadolu oyuncusu olur ancak.

Sarp+Barış+Topal'ı toplasan bir orta saha etmiyor.Biri hırslı ama panik,diğeri çok şey yapmak istiyor ama hiçbirini yapamıyor,diğeri ise diğer 2'sine nazaran daha sakin ama gamsız

Güzel özetlemissin, :2_thumbs_up_-_anima katilmamak elde degil.

3'lüsünün 3'ünü birden almak lazım.

-----------------------Gökhan İnler-----------------------------

---------Hamit--------------------------Nuri--------------------

.

Yahu bu tarz bir orta sahamiz olsun seneye (ve sakatliklar falan olmasin) idda ediyorum ligin anasini aglatiriz ve avrupada kendimizden söz ettiririz.

Umarin seneye güzel bir orta saha kururuz. 2 senedir iyi, kötü baya transfer yaptik, simdi sadece orta saha kaldi. Orta sahayi da halledersek basari da gelir diye düsünüyorum.

Şu adamın adını bile anasayfada görünce kan beynime sıçrıyor.

Gol atıp kazandırdığı maçlarda yazılanları hatırlatırım. :)

Gaziantep maçını onun golüyle kazanduk. Bu adamı bu kadar eleştirmeye hakkınız yok. Kapasitesi ne kadarsa onu bilerek oynuyor ve hırslı bir futbolcu.

Geri
Üst Alt