Cevap: #16 Mustafa Sarp
Mustafa futbolu bilmiyor. Taktik, teknik vs. vs. hiçbirşey yok bu oyuncuda. Öncesinde bazı kişiler Mustafa'nın pozisyon bilgisi iyi vs. vs. diyordu o kişilerle bu konuyu da sabaha kadar tartışmaya hazırım. Bunu kızgınlıkla falan da yazmıyorum dünkü maçtan sonra gerçek anlamda Mustafa'nın futbolu bilmediğine emin oldum. Topu tutamazsın, pas tekniğin iyi değildir fakat futbol adına belirli doğruları bilmeli futbolcu bunun da başında pozisyon bilgisi geliyor. Mustafa pozisyon almayı bilmiyor, bilmiyor, bilmiyor..
Örneğin dünkü maçta bir pozisyonda Neill ilerde kaldı ve onun yerine Cana geçti, Neill kendi yerinde Cana'nın olduğunu görünce rakibi karşıladı direk, pozisyon bitiminde de tekrar oyundaki gerçek mevkilerine geçtiler. Sonra Mustafa'yı izledim. Mustafa rakip atakta gerçekten pozisyon almasını bilmiyor. Bir iki pozisyonda sağa doğru gittiki tamamen dengesizdi kendi alanı boş kaldı ve o boşluğu dolduracak oyuncu yoktu, maçta direk kendi pozisyonunu çok dengesiz bir şekilde bırakıp sağa sola doğru bazen koşturdu. Gene mesala bazı ataklarda pozisyon alması gerekirken pozisyon alamadı geride kalıp yürümeye devam etti. Bir pozisyonda koşu yaptı ki tek olumlu hareketi idi. İyi ve organize olan bir takım Mustafa'nın bu dengesiz hareketleri yüzünden tek pasla geriden orta alanda bir futbolcu ileri doğru çıkartarak çok etkili olur.
Mustafa futbolu bilmiyor. Emin oldum bundan artık. Tek artısı bazen ilerde pres yapması. Rijkaard bu sebeple Mustafa'yı kullanıyor olabilir. Bizim forvet hattı presi iyi yapmadığından rakibin dengeli çıkmasını engellemek için Mustafa'nın sağa sola doğru ilerde koşturmasını istiyor olabilir. Fakat rakip atak yaptığında Mustafa direk saatli bir bomba, nerede ne zaman duracağını tam olarak bilmediğinden dolayı. Artı eminimki bu direk Ayhan'ı da etkiliyor. O yüzden Ayhan iyice defansın içine girmek zorunda kalıyor, o yaşta tek başına geniş bir bölgeyi kontrol edemez Ayhan.