#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

Ezbere konuşuyorsun. Savunduğun tek şey "Frank yapıyorsa doğrudur" tezi. Son maçları izlediysen Mustafanın paslarının hemen hemen tamamının pası aldığı adama geri attığı paslardan oluştuğunu göreceksin. Ben sana dünkü maçta hiçbirşey yapmadı istersen tekrar izle diyorum. Sen bana hala Frank diyorsun. Linderoth sağlam olsa Mustafa 11'in yüzünü bile göremezdi. Buna emin ol. Mehmet Topal şu haliyle bile ondan kat kat daha iyi. Dün her topa girdi. Hep mücadele etti. Topu ileri doğru oynadı. Olumlu şeyler yapmaya çabaladı. En azından çabaladı. Ama Mustafa takımın en önemli bölgesinde oynayan adam hiç ama hiçbirşey yapmadı. Eskort koşular dışında.Bu mevkiide oynayan adamın topsuz alanda ne yaptığından bahsetmek zaten yeterince kötü. Çünkü bahsedecek başka birşeyi yok. Toplu oyunda sıfır olması yeterince kötü zaten. Başka parametreye gerek yok.

Ayrıca, başkalarının fikrine saygı gösterilmesi konusunu açman çok güzel olmuş. Ben forumun gereğini yerine getirim futbolcuyu eleştirme hakkımı kullanırken bana vermiş olduğun tepki , bu söylediğinle ne kadar bağdaşıyor sen kendin karar ver. Ben futbolcuyu eleştiriyorum sen beni. Sonra da tutmuş başkalarının fikrine saygıdan bahsediyorsun.

Linderoth sağlam olsa Mustafa 11'in yüzünü bile göremezdi. Buna emin ol. Mehmet Topal şu haliyle bile ondan kat kat daha iyi.

Mustafa Sarp olmasaydı dün orta sahayı rezil ederdi Ankaraspor,beğendiğin Topal veteran dedeler olur ya,gazeteler maç düzenler 45 yaş üstü onlar gibi yürüyerek top oynadı el freni gibi,Linderoth sağlam olsa diyorsun hiç sağlam olmadı ki o yüzden Mustafa Sarp en değerli oyuncumuz şuanda ona sallamaktansa sahip çıkalım müthiş iş çıkarıyor.

Ezbere konuşuyorsun. Savunduğun tek şey "Frank yapıyorsa doğrudur" tezi. Son maçları izlediysen Mustafanın paslarının hemen hemen tamamının pası aldığı adama geri attığı paslardan oluştuğunu göreceksin. Ben sana dünkü maçta hiçbirşey yapmadı istersen tekrar izle diyorum. Sen bana hala Frank diyorsun. Linderoth sağlam olsa Mustafa 11'in yüzünü bile göremezdi. Buna emin ol. Mehmet Topal şu haliyle bile ondan kat kat daha iyi. Dün her topa girdi. Hep mücadele etti. Topu ileri doğru oynadı. Olumlu şeyler yapmaya çabaladı. En azından çabaladı. Ama Mustafa takımın en önemli bölgesinde oynayan adam hiç ama hiçbirşey yapmadı. Eskort koşular dışında.Bu mevkiide oynayan adamın topsuz alanda ne yaptığından bahsetmek zaten yeterince kötü. Çünkü bahsedecek başka birşeyi yok. Toplu oyunda sıfır olması yeterince kötü zaten. Başka parametreye gerek yok.

Ayrıca, başkalarının fikrine saygı gösterilmesi konusunu açman çok güzel olmuş. Ben forumun gereğini yerine getirim futbolcuyu eleştirme hakkımı kullanırken bana vermiş olduğun tepki , bu söylediğinle ne kadar bağdaşıyor sen kendin karar ver. Ben futbolcuyu eleştiriyorum sen beni. Sonra da tutmuş başkalarının fikrine saygıdan bahsediyorsun.

Yeni çeşit bir oyundan mı bahsediyorsun, pası aldığı adama geri vermenin yasak filan olduğu:confused: Mustafaya birşey yapmadı demek nasıl vicdana sığar anlamıyorum, arada kritik pas hataları yapabiliyor kabul ediyorum ama Mustafa bu kadar tercih ediliyorsa birşeyler yaptığı ve canını dişine takarak yapmaya çalıştığı içindir. Yetenek olarak yetersiz bulabilirsin ama hakkını da yememek lazım Mustafa özverili ve akıllı bir oyuncu. Tekrar pas konusuna gelirsek Melih Şabanoğlunun analizini okumanı tavsiye ederim bu konuda, önemli olan her zaman oyunu açacak pasları atmak değil, orta sahanın arasında yaptığı hızlı paslarla rakibi bozmaktır sistemimizde.

ya mustafa sarpın nası öne oynamadını düşünebilirsiniz ya inanamıorum kayseri maçında topla dribling yapıp frikik kazandıran başkasımıydı adam durmadan verkaça girmeye çalışıyor dikinede oynuoo oynaması gerektiği zaman ayrıca frank onu her maç 11 de oynatıyorsa vardır bir bildiği ayrıca kim olsa oynatırdı bu formuyla adam süper süperr bırakalım frankı rıdvan dilmen levent tüzemen şansal büyüka falan adamı çok beğeniyor bütün yorumcuların dilinde mustafa sarp bilmem anlatabildim mi?

Teoride konuşmak çok kolay.

Barış'ı sevenler, Barış niye oynamadı der, Ayhan'ı sevenler, nerede bu adam der vs vs.

Önemli olan teknik direktörün tercihleridir. Biz, oyuncularımızın nasıl çalıştıklarını, hocasının istediklerini ne kadar yerine getirdiklerini bilmiyoruz.

Bilgisayarın başına geçip, şu oynasın, bu oynamasın gibi cümleler kurmak işgüzarlıktan başka birşey değildir. Tekrar ediyorum, biz takımın durumunu bilemeyiz, teknik direktör bilir.

Uzaktan ahkam kesmek, "Kewell'i bilmiyorum, izleyelim görelim." gibi cümleler kuran futbol "otorite"lerine has bir özelliktir. Biz taraftarların görevi takımı desteklemektir.

Kimse Mustafa Sarp'ı saha içinde göremez.

Ama diyoruz ya maçın gizli kahramanlarındandır Sarp.

İşte öyle birşey.

"Mustafa tercih ediliyorsa vardır bir nedeni. " Tek savunduğunuz bu. Başka birşey yok.

Mustafa Sarp'ın bu seneki tüm maçlarını seyrettim. Ne pas almasını biliyor ne de oyunu açmasını. Üstelik top çalma konusundaki becerisi de sıfır. Bırakın başkalarının dediklerini izleyin ve görün. Ve sakın bana topsuz oyundan falan bahsetmeyin. Bu oyun futbol sonuçta, sırıkla yüksek atlama değil. Ayrıca devamlı istatistikten bahseden arkadaşlara bugün okuduğum bilgiyi nakledeyim.Kayseri maçında tek başına Ayhan 67 tane ileri pas yapmışken Mehmet ve Mustafa dün toplam 34 tane yapmışlar 90 dakika boyunca. İşte söylemek istediğim şey bu. Günümüz futbolunda futbolu ileri oynamak zorundasın. Yoksa iki stoperin maç boyu pas yapsın yan yan . Pozisyon üretemiyorsan sıfırsın. Mustafanın yaptığı da bu. En basit pası yapıyor hep. Bol pas yapmanın esprisi iyi noktalara pas atmaktır aynı zamanda. Pas almayı da bileceksin vermeyi de. Mustafa top bize geldiğinde boşa kaçmıyor yani pas almayı da bilmiyor. Ben bunları kendi gözlemlerime dayanarak yazıyorum. Dünkü maçta benle beraber maç seyreden herkes aynı şeylerden bahsetti. Ancak siz hala oynuyorsa vardır bir hikmeti diyecekseniz ben başka birşey diyemem size.

"Mustafa tercih ediliyorsa vardır bir nedeni. " Tek savunduğunuz bu. Başka birşey yok.

Mustafa Sarp'ın bu seneki tüm maçlarını seyrettim. Ne pas almasını biliyor ne de oyunu açmasını. Üstelik top çalma konusundaki becerisi de sıfır. Bırakın başkalarının dediklerini izleyin ve görün. Ve sakın bana topsuz oyundan falan bahsetmeyin. Bu oyun futbol sonuçta, sırıkla yüksek atlama değil. Ayrıca devamlı istatistikten bahseden arkadaşlara bugün okuduğum bilgiyi nakledeyim.Kayseri maçında tek başına Ayhan 67 tane ileri pas yapmışken Mehmet ve Mustafa dün toplam 34 tane yapmışlar 90 dakika boyunca. İşte söylemek istediğim şey bu. Günümüz futbolunda futbolu ileri oynamak zorundasın. Yoksa iki stoperin maç boyu pas yapsın yan yan . Pozisyon üretemiyorsan sıfırsın. Mustafanın yaptığı da bu. En basit pası yapıyor hep. Bol pas yapmanın esprisi iyi noktalara pas atmaktır aynı zamanda. Pas almayı da bileceksin vermeyi de. Mustafa top bize geldiğinde boşa kaçmıyor yani pas almayı da bilmiyor. Ben bunları kendi gözlemlerime dayanarak yazıyorum. Dünkü maçta benle beraber maç seyreden herkes aynı şeylerden bahsetti. Ancak siz hala oynuyorsa vardır bir hikmeti diyecekseniz ben başka birşey diyemem size.

Paragraf kullanırsanız yazılarınız daha rahat okunur.

Bir de şu başlığa bir göz atın bence. https://www.gscimbom.com/forum/showthread.php?t=14930

Sen ya okumuyorsun yazilan yorumlari ya da sadece gormek istediklerini goruyorsun, saha icinde en cok bolge degistiren oyuncumuz Sarp ve Arda, bir onliberoyu basit pas yapiyor diye elestirmek sacmalik, eger basit pas secenegin varsa iyimser bir sekilde ileriye uzun pas denemesi yaparsan Frank kirar yedek kulubesinin camlarini.

Basit oynamayi elestirenler icin Michels'in sozunu ornek gosteriyim: "Futbol basit bir oyundur, zor olansa bu oyunu basit oynamaktir." Frank de "daha basit oynamaliyiz" dedi mactan sonra. Ayhan ve Mustafa Sarp ayni bolgenin oyunculari degiller, Sarp eger ofansif orta saha olsaydi dediklerin gecerli olabilirdi ama Sarp defansif orta saha, bolgesi itibari ile yapmasi gereken ilk sey basit oynayarak topun takimda kalmasini ve daha yaratici arkadaslarina zaman kazandirarak onlarin isini kolaylastirmasini saglamaktir, bir onliberodan surekli calim, oldurucu ara toplar beklemek sacmaligin daniskasi.

Top almak icin bosa kacmayi ornek vermen de cok abes cunku basarili oldugu nokta topsuz alandaki hareketliligi. Mustafa Sarp ozellikle defanstan cikarak stoperlerle kurdugu ucgenler muthistir. Mesela topu Zan'dan alip Servet'e verir ve Zan'in bolgesine kosu yaparak onun ileri cikmasini saglar ve degisken bir ucgen olusturur burada, bekler ciktiginda ise defansi dortleyen adam da Sarp'dir.

Biliyorum gene sacma sapan seyler yazacaksin ama bir umut okuyup anlamaya calisirsin diye yaziyorum cevap hadi hayirlisi..

Yani adami elestirirken dayandigin en onemli nokta "basit oynamasi". sistemin gerekliligi de "basit oynamak". buyuk celiski var burada, adami ovmemizin en buyuk sebebi basit oynamasi ve pozisyon bilgisi olmaliyken sen sirf bu yuzden adama berbat oyuncu diyorsun, dusunelim biraz.

Cok iyi oynamadi Mustafa Sarp Ankaraspor macinda..Öbür maclarda faydali olmus olabilir ama dünkü mactan bahsediyorsaniz kötü oynadi..Bircok pas hatasi yapti ki önliberonun fazla pas hatasi yapma lüksü yoktur..Topal´da cok kötüydü bence..Ayhan´in orta sahada bulunmasi gerekiyor kisacasi..Topal ve Sarp ayni tipte futbolcular..Pres yapmayan,sadece pas yapan futbolcular...2 tane sadece pas yapmaya calisan önlibero ile oynuyorsan pas hatasi yapmayacaksin..Ikiside Ankara macinda cok pas hatasi yaptilar ve ben performanslarini bu mac itibariyle hic begenmedim

Bu yazdıklarının hiçbirisini yapmadı Mustafa Sarp. Yapmadığı için de devamlı defans adamları ileriye uzun top attılar. Oyun kurmakta zorlandık. Üstelik adam bir maç boyunca hiçbir rakip atağı kesmedi diyorum sen bana gelmiş futbolu basit oynamaktan bahsediyorsun. Sen farklı bir maç mı izledin ya da skor medyasının etkisinden mi çıkamıyorsun bilmiyorum. Ayrıca daha yazmadığım bir yazı için bile saçma diyebilmen senin çapını gösteriyor. Hakaretten hoşlanıyorsan söyle daha rahat bir ortamda ziyadesiyle bu ihtiyacına karşılık verebilirim.

Siz bu seneki tüm maçlarını izlemişsinizdir, ben bu seneki + Bursadaki maçlarını da izledim. Rjikaard geldiğinden beri sadece 2 oyuncuyu rotasyonda kullanmadı. Birisi Leo Franco diğeri Mustafa Sarp. Bu oyuncu Rjikaard'ın istediklerini yerine getirir, Ayhan ile beraber oynarken tek başına rakibi savunur. Sürekli kendini yeniler. Ayrıca düzgün bir karakteri vardır. Çıplak gözle izlersen 40 yıllık Galatasaray'lı gibi okursun Sarp'ı.

Kayserispor maçında Ayhan ve Sarp yan yana oynadılar. Ayhan oyunu iki yönlü oynayabilen takıma pas yaptırabilen, dikine oynayabilen bir futbolcu. Yaşlandıkça kendini yeniler. Topal ve Sarp Ankaraspor maçında yan yana oynatıldı. Sarp her zamanki görevini aldı, Mehmet'in topu kullanması gerekiyordu beceremedi. Oyun orta sahada sıkıştı ve zaman zaman rakibe pozisyonlar verdik. Yan yana oynayan iki aynı türde oyuncunun pas yüzdesinin yüksek olması çok zordur. Çünkü Arda özellikle orta alanda oynadıktan sonra savunmaya o kadarda yardım eden bir oyuncu değil, yani Topal topu ileriye taşıyıp hem hücum hem savunma anlamında bişeyler yapması gerekir.

Mustafa Sarp istikrarlı ve sahada kendine güveni olan bir oyuncu. Rjikaard'ta bunu biliyor ve her maç Sarp'ı banko kullanıyorsa ondan memnun demektir.

Mustafanın yaptığı da bu. En basit pası yapıyor hep.

Sen demisin bunu ben senin dedigin sozu ornek gostererek ortak bir nokta bulmaya calisiyorum. Sen "capsiz", hakaret istiyorsun vs. gibi laflar ediyorsun.

Atak kesmedi hic demisin, hareketsiz demisin

O zaman bakalim bence de gercekten eski performansini aratan Ankaraspor macina:

8. dakikada kesmis bir tane

10. dakikada merkeze kosu yapan Keita'nin yerine gecip sag acikta topla bulusmus ceza yayi uzerinde Elano'ya golluk pas atmis.

40. dakikada neca'dan top kapip sol kanada yollamis

42. dakikada ceza sahasi icinde Baros'un arkasina sarkmis ama pas kotu olunca uzanamamis

46'da elano topu kaybedince defans hazirliksiz yakalnmis ve geri kosarak stopere gecip durdurmus atagi

58'de bu sefer servet cikinca onun yerini doldurarak Tita'nin ilerlemesini engellemis

61'de Keita'ya ceza sahasi icinde 100% golluk pas vermis Keita'ya

64'de sabri ilerideyken topal kritik bir hata yapmis ve defans 3'e 3 yakalnmis, arkadan muthis bir kosu yaparak Aydin'dan topu kapmis. Bu pozisyon hatta macin kirilma anlarindan biri belki

77'de bir top daha kapmis sag kanatta ve takimina kazandirmis

Maca soyle bir bakinca 64'deki pozisyonu bulmak icin yakaladiklarim bunlar, hakaret et, capsiz de sen.

Edit: Bir tane bile atak kesmedi demisin pardon

1. YARI

1' Maça Galatasaray'ın vuruşu ile başlandı.

3' Baki'nin uzun topu defansımızın arkasına sarktı ama kaleci Leo çıkarak topa hakim oldu.

4' Servet sol kanattan atağa katılarak topla sıfıra kadar indi. Ceza sahasına girer girmez kaldırdığı top üst ağlarda kaldı.

5' Ömer'in sağdan ortasına İlhan kafayla vurdu. Top kalenin üstünden dışarı gitti.

6' Keita'nın şutu kalenin yanından dışarı gitti.

8' Ömer'in sağdan ortasını Servet karşıladı. Hakan topu uzaklaştırdı.

9' Sabri'nin sağ kanattan yerden ortasını Brabeck uzaklaştırdı. Oyun bu dakikalarda oldukça hızlandı.

10' Neca'nın sert şutu auta gitti.

15' Keita sağ kanattan rakibini geçerek sıfıra kadar indi. Çevirdiği topa gelişine Elano vurmak istedi ancak topa istediği gibi vuramadı.

17' Sağ kanattan Bilal'in kullandığı serbest vuruşta, Bilal'in şutu direkt kaleci Leo Franco'ya gitti.

20' Baki'nin müdahelesi ile Baros yerde kaldı.Kullanılan serbest vuruşta Elano'nun ortasında İlhan topu kafayla taca attı.

25' Arda, Keita'nın pasıyla ceza sahasına girdi. Rakibini geçmek isterken rakibine çarpan top kornere gitti. Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Sarp'ın kafa vuruşunu kaleci Senecky son anda çıkardı.

26' Elano'nun aşırma vuruşunu Senecky son anda kornere çeldi.

29' Keita, Baros'u kaçırmak istedi ancak top Senecky'e kadar gitti.

31' Tita'nın uzun topuna Neca koştu ama ondan önce Leo Franco topa sahip oldu.

32' Arda'nın ara pasında Baros topla buluştu ancak pozisyonu ofsayt.

35' Neca'nın şutunu Servet önledi. Karambolde kalan topu Emre Aşık uzaklaştırdı.

37' Bilal'in kullandığı serbest vuruşta arka direkte Brabeck kafayla vurdu. Leo Franco önledi. Dönen topa Brabeck tekrar vurdu. Top öteki direk dibinden dışarı gitti.

38' Brabeck, Baros'a müdahelesi sonrası sarı-kart gördü.

41' Baki'nin geri pasında Senecky topu eliyle aldı ancak hakem geri pas olarak değerlendirmedi.

42' Keita'nın sağdan getirdiği topta ceza sahasına pasında Baros topun üzerinden atladı ancak arkada kimse yoktu. Ceza sahası dışına açılan topa Servet vurdu. Top kalenin uzağından aıta gitti.

43' Baros sol çaprazda ceza sahasına girmek isterken düşürüldü. Arda'nın kullandığı serbest vuruşta kale sahası içinde Elano topa vuramadı. Arka tarafta Keita'nin kavisli şutu kalenin üzerinden auta gitti.

45' İlk yarıya +1 dakika kayıp zaman ilave edildi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

2.YARI

46' Ankaraspor'un vuruşu ile ikinci yarı başladı.

53' Orta alanda sert müdaheleler var. Arda ile defansın arkasına sarkmaya çalışıyoruz ama faulle durduruluyoruz.

55' Neca'nın ceza sahasına paralel verdiği pasa Adem gerilerden gelerek vurdu. Top kalenin üzerinden auta gitti.

59' Tita, Franco ile karşı karşıya kaldı. Leo anında müdahele ederek topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışına yuvarlanan topu Bilal boş kaleye yollamak istedi. Aşırma topunu Mehmet Topal kafa ile uzaklaştırdı.

60' Elano'nun yerine Harry Kewell, Baros'un yerine de Nonda oyuna girdi.

61' Arda sağ kanattan sıfıra indi. Arka direğe ortasına Nonda yükseldi ama vuramadı.

62' Keita'nın sağ çaprazdan şutu kalenin üzerinden dışarı gitti.

65' Sabri'nin sağdan ortasında kale önünde Nonda topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

68' Nonda, ceza sahasına ortaladı. Hakan Balta arka tarafta istediği gibi vuramadı.

69' Sabri'nin ortasını Senecky yumrukladı.

70' Arda'nın köşe vuruşunda arka direkte Emre Aşık doldurdu. Nonda kale önündeki topu auta vurdu.

71' Arda yarı sahasından aldığı topu ceza sahası önüne kadar çalımlarla taşıdı. Keita'yı gördü. Keita'nın dönerek vuruşu kaleci Senecky'de kaldı.

72' Keita'nın yerine Aydın oyuna girdi.

74' Golllllllllllllllllllllllllllllllllllllll gol gol gollllllllllllll. Köşe vuruşundan gelen topta Kewell ön direkte yükselerek topa vurdu ve top ağlarda: 0-1

74' Golllllllllllllllllllllllllllllllllllllll gol gol gollllllllllllll. Köşe vuruşundan gelen topta Kewell ön direkte yükselerek topa vurdu ve top ağlarda: 0-1

76' Arda'nın ceza sahası dışından şutu auta gitti.

78' Ankaraspor'da Neca'nın yerine Murat Tosuna oyuna girdi.

79' Aydın'ın sağdan ortasını Ömer kornere çeldi son anda.

80' Kewell'ın soldan ortasına Servet kafayı vurdu. Top auta gitti.

81' Ankaraspor korner vuruşu kullandı. Ceza sahasında Nonda kafayla uzaklaştırdı.

82' Aydın'ın sağdan ortası kaleci Senecky'de kaldı.

82' Kewell'in soldan ortası Aydın'ın uzağından taca gitti.

83' Gol Gol gollllllllllll gol gol... Aydın'ın ara pasında Nonda defansın arkasına sarktı. Sağ çaprazdan sert şutla topu Senecky'nin sağından ağlara gönderdi: 0-2

86' Servet rakip ceza sahasına kadar giderek pres yaptı. Rijkaard ve taraftarlardan büyük alkış aldı.

89' Kewell sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Top direğe de çarparak kornere gitti.

90' +3 dakika eklendiği işaret edildi.

Bunlar resmi sitenin maç notları. Kornerden gelen topa vurduğu kafa dışında bir kere bile adı geçmiyor. Senin yazdığın bazı dakikalardaki pozisyonlarda da başkalarının adı geçiyor. Tamamen kopyaladım ve yapıştırdım. Velevki seninkiler doğru olsa bile 3-4 defa top kapmış oluyor ki defansif denilen bir orta saha oyuncusu için bu bile zaten yeterince komik.

Hakaret konusuna gelince sen "yazacağın şeyler saçma sapan olacak" derken düşünmeliydin bunları.

Basit oynuyor diye defansif orta sahayi elestirmek sacmalik ama ne diyim ki baska. Vasifsiz, futbolcu degil, hareketsiz dedin;

Ben de basit oynuyor diye elestirdigin adam icin dunyanin gelmis gecmis en buyuk futbol dusunuru olarak kabul edilen Michels'in sozunu ornek gosteriyorum.

Hareketsiz dedigin icin sahanin neden en hizli futbolcusu olduguna dair yapilan Melih Sabanoglu arasitrmasini ornek gosteriyorum.

Futbolcu degil demen icin Frank'in en cok onu oynattigini ornek gosteriyorum.

Bir atak kesmedi dedigin adamin bence de kotu olan macindaki bir kac pozisyonunu ornek gosteriyorum.

Sonra bunlarin arkasina saklanma vs. gibi yorum geliyor, artik baska diyebilecegim birsey yok sanirim. Katilmiyoruz birbirimize tamam, senin icin futbolcu degil, benim icin de dun takimla beraber kotu performans gostermesine ragmen futbolcu. Senin icin ben skor yorumcusuyum, benim icin de defansif orta sahayi basit pas yaptigi icin elestirmek sacmalik. Bu tartisma malesef ileri gidemiyor.

1. YARI

1' Maça Galatasaray'ın vuruşu ile başlandı.

3' Baki'nin uzun topu defansımızın arkasına sarktı ama kaleci Leo çıkarak topa hakim oldu.

4' Servet sol kanattan atağa katılarak topla sıfıra kadar indi. Ceza sahasına girer girmez kaldırdığı top üst ağlarda kaldı.

5' Ömer'in sağdan ortasına İlhan kafayla vurdu. Top kalenin üstünden dışarı gitti.

6' Keita'nın şutu kalenin yanından dışarı gitti.

8' Ömer'in sağdan ortasını Servet karşıladı. Hakan topu uzaklaştırdı.

9' Sabri'nin sağ kanattan yerden ortasını Brabeck uzaklaştırdı. Oyun bu dakikalarda oldukça hızlandı.

10' Neca'nın sert şutu auta gitti.

15' Keita sağ kanattan rakibini geçerek sıfıra kadar indi. Çevirdiği topa gelişine Elano vurmak istedi ancak topa istediği gibi vuramadı.

17' Sağ kanattan Bilal'in kullandığı serbest vuruşta, Bilal'in şutu direkt kaleci Leo Franco'ya gitti.

20' Baki'nin müdahelesi ile Baros yerde kaldı.Kullanılan serbest vuruşta Elano'nun ortasında İlhan topu kafayla taca attı.

25' Arda, Keita'nın pasıyla ceza sahasına girdi. Rakibini geçmek isterken rakibine çarpan top kornere gitti. Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Sarp'ın kafa vuruşunu kaleci Senecky son anda çıkardı.

26' Elano'nun aşırma vuruşunu Senecky son anda kornere çeldi.

29' Keita, Baros'u kaçırmak istedi ancak top Senecky'e kadar gitti.

31' Tita'nın uzun topuna Neca koştu ama ondan önce Leo Franco topa sahip oldu.

32' Arda'nın ara pasında Baros topla buluştu ancak pozisyonu ofsayt.

35' Neca'nın şutunu Servet önledi. Karambolde kalan topu Emre Aşık uzaklaştırdı.

37' Bilal'in kullandığı serbest vuruşta arka direkte Brabeck kafayla vurdu. Leo Franco önledi. Dönen topa Brabeck tekrar vurdu. Top öteki direk dibinden dışarı gitti.

38' Brabeck, Baros'a müdahelesi sonrası sarı-kart gördü.

41' Baki'nin geri pasında Senecky topu eliyle aldı ancak hakem geri pas olarak değerlendirmedi.

42' Keita'nın sağdan getirdiği topta ceza sahasına pasında Baros topun üzerinden atladı ancak arkada kimse yoktu. Ceza sahası dışına açılan topa Servet vurdu. Top kalenin uzağından aıta gitti.

43' Baros sol çaprazda ceza sahasına girmek isterken düşürüldü. Arda'nın kullandığı serbest vuruşta kale sahası içinde Elano topa vuramadı. Arka tarafta Keita'nin kavisli şutu kalenin üzerinden auta gitti.

45' İlk yarıya +1 dakika kayıp zaman ilave edildi.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

2.YARI

46' Ankaraspor'un vuruşu ile ikinci yarı başladı.

53' Orta alanda sert müdaheleler var. Arda ile defansın arkasına sarkmaya çalışıyoruz ama faulle durduruluyoruz.

55' Neca'nın ceza sahasına paralel verdiği pasa Adem gerilerden gelerek vurdu. Top kalenin üzerinden auta gitti.

59' Tita, Franco ile karşı karşıya kaldı. Leo anında müdahele ederek topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışına yuvarlanan topu Bilal boş kaleye yollamak istedi. Aşırma topunu Mehmet Topal kafa ile uzaklaştırdı.

60' Elano'nun yerine Harry Kewell, Baros'un yerine de Nonda oyuna girdi.

61' Arda sağ kanattan sıfıra indi. Arka direğe ortasına Nonda yükseldi ama vuramadı.

62' Keita'nın sağ çaprazdan şutu kalenin üzerinden dışarı gitti.

65' Sabri'nin sağdan ortasında kale önünde Nonda topu ağlara gönderdi ama gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

68' Nonda, ceza sahasına ortaladı. Hakan Balta arka tarafta istediği gibi vuramadı.

69' Sabri'nin ortasını Senecky yumrukladı.

70' Arda'nın köşe vuruşunda arka direkte Emre Aşık doldurdu. Nonda kale önündeki topu auta vurdu.

71' Arda yarı sahasından aldığı topu ceza sahası önüne kadar çalımlarla taşıdı. Keita'yı gördü. Keita'nın dönerek vuruşu kaleci Senecky'de kaldı.

72' Keita'nın yerine Aydın oyuna girdi.

76' Arda'nın ceza sahası dışından şutu auta gitti.

78' Ankaraspor'da Neca'nın yerine Murat Tosuna oyuna girdi.

79' Aydın'ın sağdan ortasını Ömer kornere çeldi son anda.

80' Kewell'ın soldan ortasına Servet kafayı vurdu. Top auta gitti.

81' Ankaraspor korner vuruşu kullandı. Ceza sahasında Nonda kafayla uzaklaştırdı.

82' Aydın'ın sağdan ortası kaleci Senecky'de kaldı.

82' Kewell'in soldan ortası Aydın'ın uzağından taca gitti.

83' Gol Gol gollllllllllll gol gol... Aydın'ın ara pasında Nonda defansın arkasına sarktı. Sağ çaprazdan sert şutla topu Senecky'nin sağından ağlara gönderdi: 0-2

86' Servet rakip ceza sahasına kadar giderek pres yaptı. Rijkaard ve taraftarlardan büyük alkış aldı.

89' Kewell sağ çaprazdan yerden sert vurdu. Top direğe de çarparak kornere gitti.

90' +3 dakika eklendiği işaret edildi.

Bunlar resmi sitenin maç notları. Kornerden gelen topa vurduğu kafa dışında bir kere bile adı geçmiyor. Senin yazdığın bazı dakikalardaki pozisyonlarda da başkalarının adı geçiyor. Tamamen kopyaladım ve yapıştırdım. Velevki seninkiler doğru olsa bile 3-4 defa top kapmış oluyor ki defansif denilen bir orta saha oyuncusu için bu bile zaten yeterince komik.

Hakaret konusuna gelince sen "yazacağın şeyler saçma sapan olacak" derken düşünmeliydin bunları.

Defansif bir orta sahanın amacı nedir ? Böyle notlara bakarak Sarp'ı analiz edemezsin ayrıca. Maç içinde ver kaç yaparak ileriye çıktığı bile olur. Maç notlarında bahsedilen ataklar hücum ataklarıdır yada çok önemli rakip atakları.

Defansif bir orta sahanın amacı nedir ? Böyle notlara bakarak Sarp'ı analiz edemezsin ayrıca. Maç içinde ver kaç yaparak ileriye çıktığı bile olur. Maç notlarında bahsedilen ataklar hücum ataklarıdır yada çok önemli rakip atakları.

Hatta ben Sarp'in TV'den 90 dakika seyrederek bile yeterince takdir edilemeyecegini dusunuyorum. Topsuz alanda mukemmele yakin bir oyunu var adamin bu hareketliligi sayesinde. Diyoruz "sabri top kaptirdi ayvayi yedik" bir bakiyoruz Sarp Sabri'nin bolgesinde top kesiyor. Keske Ali Sami Yen'de mac seyretme sansim olsa da Frank'in oynatmak istedigi oyunu guzelce takip edebilsem. Umarim Turkiye'ye gelebilirim birkac macligina olmadi bir Avrupa maclarina gidebilirim sadece oyunlarini seyredebilmek adina.

Hatta ben Sarp'in TV'den 90 dakika seyrederek bile yeterince takdir edilemeyecegini dusunuyorum. Topsuz alanda mukemmele yakin bir oyunu var adamin bu hareketliligi sayesinde. Diyoruz "sabri top kaptirdi ayvayi yedik" bir bakiyoruz Sarp Sabri'nin bolgesinde top kesiyor. Keske Ali Sami Yen'de mac seyretme sansim olsa da Frank'in oynatmak istedigi oyunu guzelce takip edebilsem. Umarim Turkiye'ye gelebilirim birkac macligina olmadi bir Avrupa maclarina gidebilirim sadece oyunlarini seyredebilmek adina.

Kesinlikle katılıyorum.

Rıdvan Dilmen gibi bir yorumcu bile Sarp'ı ağzından düşürmüyor.

Maç notları çıkarmayı ben istemedim. Siz çıkardınız önüme. Defansif orta sahanın görevi nedir diye sormuşsunuz. Rakibe pres yapıp topu kapmak ve oyunu açmaktır. O da bunların hiçbirini yapmadı sorun da burada zaten. Maçın tekrarını izleseniz bana hak vereceksiniz ama inat ediyorsunuz bu konuda. Çok dikkatle 90 dk izledim adam toptan kaçıyor resmen ya. Sinir bozucu şekilde pasif oynuyor.

Geri
Üst Alt