#16 Mustafa Sarp

Cevap: #16 Mustafa Sarp

M.Sarp hakkında söylediklerim geneldi, sadece bu maç için geçerli değil. Keitanın bu maç etkili olmadığını ve hatta dönmediğini söyleyebiliriz fakat geçmiş maçlarda bunu söylemek abes'dir.

Bizim genel sorunumuz ki bu olay bence. Ofansif oyuncular defansa dönmuyorlar.

Hatırlayalım bir maçtı hangi maçtı Mustafa Sarp harika oynamıştı herkes helal olsun felan diyordu çünkü o maçta takım halinde defans takım halinde ofansif oynamışdık.

Mustafa'ya laf yok beyler. Adam ön libero normalde ama sistem gereği oynadığı mevkiiye göre oyunu çift yönlü oynamak mecburiyetinde. Bu yüzden laf yok. Yoksa Türkiye'nin en iyi ön liberolarındandır bence Mustafa. Seneyede takımda kalacaktır büyük ihtimal...

Nasıl laf yok yahu nedir Sarp?Xabimidir Touremidirki eleştirilmeyecek ki o oyuncularda pekala eleştirilir.Zaten son 2 maçtır ön libero oynuyor Sarp ve ondan kimsenin çift yönlü oynamasını bekleyende yoktur sanırım zira Elanoya bile çift yön değil diyen zihniyet tarafından sarpın çift yönlü oynamasını kimse beklemez çünkü kapasitesini bilir.Ondan beklenen şuan sadece ön liberonun yapması gerekenleri yapmaktır onuda yapamadığı için eleştiriyoruz zaten Cem.

Yunus Mustafa ortasahada tek başına oynamıyor Yanında Barış var Elano var kaldiki senin bahsettiğin olay işin taktik bölümü oda eleştirdiğimiz Sarpla ilgili değil daha çok teknik ekibi ilgilendiren bir konu.Çok uzağa gitmeye gerek yok Topal en iyi örnek hernekadar bireysel hata yüzünden eleştirsenizde şuanda takımdaki en iyi ön liberodur.Ayrıca Topalda oynadı Keitayla Giovaniyle vs peki Topalın hiç top çalmadığını sadece rakibin yanında yalancı koşu yaptığını gördünmü?Sende bana bunu açıkla.

Evet görmedim Topal tarzı ile Mustafa farklı oyuncular. Topal adamları bekler gelsinler diye ofansif yardım etmez.Sarp hem ofansa yardım etmeye kalkar hemde defansif yardım eder Rijkaardda hep bundan seçer Sarpı çünkü istediği adam tarzı budur.

Topalın oynadığı maçlarda ofansif yönden sıkıntı çekmişizdir.Tamam farklı kazandığımız maçlar olmuştur oda ofansif oyuncuları kendi beceresi ile alınan maçlardır.

Bende Topalı severim Mustafayı sevdiğim gibi hatta şöyle bir kadro geçiririm kafamdan her zaman

------Sarp---Topal--

Keita(Gio)--Elano(Arda)--Arda(Gio)

-------Baroş---------

Böyle oynarsak sorun yok.Bilmem anlatabildim mi ?:)

Bizim genel sorunumuz ki bu olay bence. Ofansif oyuncular defansa dönmuyorlar.

Bu sorun halledilemeyecek birşey değil ve ben geçmiş maçlarda Keitanın'da Gionun'da defansa katkı sağladığını düşünüyorum. Genel sorunumuz sağlam bir(veya iki) orta saha oyuncumuzun olmayışıdır.

Evet görmedim Topal tarzı ile Mustafa farklı oyuncular. Topal adamları bekler gelsinler diye ofansif yardım etmez.Sarp hem ofansa yardım etmeye kalkar hemde defansif yardım eder Rijkaardda hep bundan seçer Sarpı çünkü istediği adam tarzı budur.

Topalın oynadığı maçlarda ofansif yönden sıkıntı çekmişizdir.Tamam farklı kazandığımız maçlar olmuştur oda ofansif oyuncuları kendi beceresi ile alınan maçlardır.

Bende Topalı severim Mustafayı sevdiğim gibi hatta şöyle bir kadro geçiririm kafamdan her zaman

------Sarp---Topal--

Keita(Gio)--Elano(Arda)--Arda(Gio)

-------Baroş---------

Böyle oynarsak sorun yok.Bilmem anlatabildim mi ?:)

Yunus başka konulardan bahsediyoruz.Benim bahsettiğim olay rakip takımın ortasahamızı çok kolay geçmesi ve ortsahalarımızın rakiple çarpışamaması,top çalamayış olmaları.Diyeceksinki teknik bir takımız ama öyle oyuncularda değillerki.Sarptan kimse çift yön oynamasını beklemiyordur bence zira Rijkaard Barcelonada stoper edmilsonu ön libero oynatan biri bu yüzden sarp için bu beklentide değildir.Sarp ön liberoların yapması gerekeni yapsın yeter benim eleştirim buna zaten onun kapasitesine göre eleştiri yaparız,yapamadığı şeyler yüzünden eleştirmeyiz.Topal oynadığı zaman hiç olmazsa stoperlere güven veriyor-bazen saçmalasada-top çalıyor rakiple çarpışıyor zaten olumlu kullanabilse ve birazda ofansif yeteneği olsa çok iyi yerlere gelecektir.Ama sarp için bunlar geçerli değil.

Elinden Geldigi kadar oynuyor Maksimumu belli zaten

Lutfen bu gereksiz adami kovalim. Pas verip 10 dakika boyunca ayni yerde durma isini iddia ediyorum ki ben de yaparim. Bu kadar kotu bir futbolcu az bulunur, ciddiyim. Hic bir ozelligi yok. Pas, defans, atak, fizik hicbiri yok. Malatya pazari'nda bile daha iyi adamlar bulunur. Bu adami oynatmanin hic geregi yok. Boyle adamlari direk plaket verip gondermeli. Turkcesi ve Galatasarayliligi iyi olsun, umrumda degil. Adam inanilmaz kotu bir futbolcu.

Lutfen bu gereksiz adami kovalim. Pas verip 10 dakika boyunca ayni yerde durma isini iddia ediyorum ki ben de yaparim. Bu kadar kotu bir futbolcu az bulunur, ciddiyim. Hic bir ozelligi yok. Pas, defans, atak, fizik hicbiri yok. Malatya pazari'nda bile daha iyi adamlar bulunur. Bu adami oynatmanin hic geregi yok. Boyle adamlari direk plaket verip gondermeli. Turkcesi ve Galatasarayliligi iyi olsun, umrumda degil. Adam inanilmaz kotu bir futbolcu.

aynen.. herşeyi anladıkda, bir çok şeyi yapamıyorda bir önlibero olarak varsın kabiliyetsiz olsun ama adam koşar yahu koşar...

İlk yarıda en çok koşan Barış'dı sonra Elano sonra M.Sarp

4-3-3'e göre doğalı da bu zaten.

Örnek ; Xavi ve iniesta'nın Barça'da Yaya'dan daha çok koşmaları gibi,çünkü sisteme göre önde baskıyı bu iki oyuncu yapar.

Örnek ; Xavi ve iniesta'nın Barça'da Yaya'dan daha çok koşmaları gibi,çünkü sisteme göre önde baskıyı bu iki oyuncu yapar.

İlk yarının en çok koşanı Mustafa'ydı. Barış 4. sırada. Ama dediğin gibi Barış ve Elano'nun koşmaları kadar doğal bir şey yok. Hiç bir şey yapmıyorlar onu yapsınlar bari.

Yaya Toure'nin gozlerini baglayip ayaklarina kursun siksan daha fazla kosar ondan, su Barcelona ornegini vermekten vazgecelim artik defansta sapik sapik paslar, orta sahada pas ozurlu calim yeme meraklisi adamlar, ilerde kopuk kopuk oynayan hucumcularla olsak olsak Barcelona D oluruz.

İlk yarının en çok koşanı Mustafa'ydı. Barış 4. sırada. Ama dediğin gibi Barış ve Elano'nun koşmaları kadar doğal bir şey yok. Hiç bir şey yapmıyorlar onu yapsınlar bari.

2 nizden biri sallıyo kafasına göre ortada resim fln yok yalandan kim ölmüş bana göre maçın en çok koşanı ardaydı :o

edit : resmi buldum

34oen1e.jpg

Yaya Toure'nin gozlerini baglayip ayaklarina kursun siksan daha fazla kosar ondan, su Barcelona ornegini vermekten vazgecelim artik defansta sapik sapik paslar, orta sahada pas ozurlu calim yeme meraklisi adamlar, ilerde kopuk kopuk oynayan hucumcularla olsak olsak Barcelona D oluruz.

:D:D.

Göz bağlama olayı iyiymiş valla :D:D.

Sanki atlet gibi koyuyorlar şu tabloyu gül gül ölüyorum :D

Barış 100 km koşsa ne olacak,Mustafa 50 km koşsa ne olacak..!

Boş koştuktan sonra,hamle yapmayı bilmedikten sonra sadece kendini yorarsın..

Mustafa golünü atarsa fenere, ve mac sonu o fevkalade konusmalarindan birini yaparsa yine buradaki bazi kisiler 180 derecede dönecek. Bazi sallayanlar övmeye baslyacak. Göreyim seni mistik!

Geri
Üst Alt