başakşehir çok iyi pas yapan bir takım iki üç adamla tek adama bilinçsiz pres uygulamaya kalksan iki ver kaçla pozisyon yersin . dengeli ve dikkatli oynamak zorundasın .
kaliteli geniş kadrosu var es kaza gol atsan üzerine yatamazsın hele geriye düşersen o zaman işin epey bir zor.
orta sahamıza çok iş düşüyor. emre gayet kaliteli bir futbolcu tek handikabı erken yorulması. ortaları ara pasları canımızı yakabilir. şerefsiz herif nokta pas atıyor.

bu maçın skorunu tayin eden en önemli adamlar fernando ve belhanda olacaktır . visca elia adebayor gibi adamlar yeteneksiz anadolu çomarlarına benzemezler. boğazına bineceksin bunların nefes alamayacaklar . en büyük korkum yan toplar. adebayor kule gibi. denayer kısa kalıyor.

açıkçası beraberliğe fitim o derece çekiniyorum bu maçtan.

O değilde dört büyükler kendi aralarında yaptıkları maçlarda Fener ve Trabzon'un üç maçta birer galibiyet ikişer beraberlikleri var. Galatasaray ve Beşiktaş'ın oynadığı iki maçta birer mağlubiyet ve birer beraberliği var.

Sorsanız şampiyonluk adaylarını kimse Fener şampiyon olacak veya Trabzon şampiyon olacak demez. Daha sahamızda bir tane büyük maç oynamışız adam asmacalar başlamış.

2012/13 sezonunda 3 büyük deplasman maçından sadece 1 puan çıkarmışız. Ama şampiyon olmuşuz.
2013/14 sezonunda ise içeride ve dışarıda oynadığımız 6 büyük maçtan 5'ini kazanmışız. Fakat ligi 2. sırada bitirmişiz.

1990'larda oynamıyoruz 1-2 mağlubiyetle ligi bitirelim, şampiyonu büyük maçlar belirlesin. Büyük maçlarda dahil her maç önemli. Sinan Bilgin renktaşımızın dediği gibi kimse figüran değil. O yüzden sanki ligde sadece büyük maçları kazanınca şampiyon olunuyor zırvalığını bırakmak lazım.

Bu maçı kaybedersek bjk deplasmanında liderlik gider.

Alnitak Alnilam Mintaka

Beraberlik bizim için kabul edilebilir bir sonuç olacaktır.

Kabul edelim varlığı Gençlerbirliği maçında rakip sahada oynama konusunda etkili oldu. 1 asist, 2 asistin asistini yaptı. Birçok pozisyonda duvar oldu ve videoda görüleceği gibi asistleri de yenmiş bu şekilde. Bakalım Başakşehir maçında çift santrafor çıkacak mı Tudor reis meraklıyım.

YouTube

Kabul edelim varlığı Gençlerbirliği maçında rakip sahada oynama konusunda etkili oldu. 1 asist, 2 asistin asistini yaptı. Birçok pozisyonda duvar oldu ve videoda görüleceği gibi asistleri de yenmiş bu şekilde. Bakalım Başakşehir maçında çift santrafor çıkacak mı Tudor reis meraklıyım.

Eren kötü bir forvet değil sadece kötü algısı geçen sene ki takımdan kaynaklanıyor şöyle düşünsek yeterli olacaktır geçen sene Tolga'da bu kadar üst düzey bir performans sergilememişti fakat potansiyeli belliydi ilk 6-7 hafta da onu göstermişti. Eren içinde bu geçerli çünkü 6-7 hafta o da takımla beraber gollerini atıyordu. Eren bu takımın değişilmez bir oyuncusu olabilecek bir oyuncu ama şunu unutmamak lazım Gomis tek kaldığı zaman rakibin tutması basit olur ama Eren gelirse ikisini birden tutamayacakları için pozisyon sayılarımız 2 hatta 3 katına çıkacaktır. Benim düşüncem bu ikiliyi bozmadan cesaretli bir şekilde başakşehir maçına çıkmalıyız hem eren hem gomis top tutarsa kendi yarı sahamız da değil rakip yarı sahada topumuzu oynar gol yollarında daha etkili oluruz. Büyük ihtimal Tudor'da gençler maçından sonra kafasında bir şeyler oturmuştur en azından Gomis çıkıp Eren girmez skora göre ikisini yan yana oynatma imkanımız doğdu :D

Bu maçtan tek avantajlı olduğumuz taraf iki tarafın açık oyunamasi böyle takımlar ile karşı şansımız her zaman daha çok olmuş umarım yine böyle olur Kora kor bı mücadele gücünü gösteren tarafın kazanacağı maç olur tabi en önemlisi adil bı hakem yönetimiyle

Şampiyonluk için kadroda en az 16 adamdan verim alınması gerek selçuk denayer eren lato işin içine girdi 13 adamdan 16 adama çıktık ön koşullardan biri oluştu
Her zaman dediğim gibi büyük maçları kazanmak seni şampiyon yapmaz deplasmandan 2.1 puan ortalaması tutturmak gerek içerde 2.5 puan
ha son haftalara girersen direk rakiple oynarsan onu ekarte etmek başka
Ben avcının üst seviye bir td olduğuna inanmıyorum iyi insan ve td ancak yeterince takdir görmediği takıntısı var bu yüzden biraz kafası karışık
Her ne kadar çok iyi kadro gibi görünsede takım emreye endeksli emrenin oynamadığı maçları kazanmaları zor
Bizde emreye baskı yapmayı bırak nefes aldırmazsak 1 puan garanti forvetlerimiz etkili olursa 3 puan alırız
Bş,bjk,TS, fb,x. deplasmanlarından alınan her puan ekstradan olur x şansımızı Antalya ile kullandık eğer bu takımlardan 3 puan alırsak bir deplasman lüksümüz daha olur

Son düzenleme:
koyar geceriz

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de bu oyunu tutma ,dengeli oynama yontemiyle basaksehirin alt edilemeyecegini dusunuyorum , nedenine gelirsek , dikkat ettim , son 2-3 senede basaksehir onemli maclarda su sekilde bir anlayisa sahip

beraberlik de olur zorlamayim , uyutayim diyorsun , "hayir razi degilim" diyor ve bir sekilde golu buluyor , en guzel iki ornek 3-1 lik gecen seneki bjk maclari ve bu sene er ya da gec golu bulacagiz dedikleri ve zorlaya zorlaya bulduklari bjk maci

buna 2-1 lik ic saha macimizi da ekleyebiliriz

peki B plani ne olabilir , kora kor , gol atalim yersek de yeriz taktigi .. o zaman da , sen ne kadar atarsan o da atiyor , yakin zamandaki 3-3 luk macimiz , fb ile bu seneki 3-2 , ts ile 2-2 lik maclar ornek , fb ile oynayip ikisi de 2-2 biten kupa maclari da eklenebilir

o zaman bir C plani dusunmek lazim . Bu konuda benim onerim orta sahada inanilmaz sert bir futbol oynamak ve once "biz denk takimiz , amiyane tabirle it iti isirmaz" demek ve dedirtmek

eger macin onemli bir kismini berabere ve dengede goturursek , basaksehirin bizden geride oldugu yegane noktaya ulasiriz , o da kritik oyunculari 60-65 ten sonra fiziken dusuyorlar , basta emre ve adebayor olmak uzere , visca da cok formda degil .

Skoru alamazlarsa sinirleniyorlar , genclere bu sekilde yenildiler , keza bragadan da son dk da yediler . Mac sonlari basaksehir icin tam bir bicak sirti , cok attilar
da yediler de , mac da kazandilar kaybettiler de

Geri
Üst Alt