17/18 H:4 | Fenerbahçe 2-3 Başakşehir | MS | 9 Eylül

Aykut Kocaman'ın maç sonu açıklamaları:

"Gerçekten konuşmakta zorlandığımız maçlardan biri. 8. resmi karşılaşma, 4 veya 5. maçtır gelen ilk top gol oluyor."

"Galibiyete inandığımız anlarda kaleye gelen top... Sezon başından beri klasiğimiz oldu."

"Takımdaki en büyük problemlerden bir tanesi özgüven kaybı. Fenerbahçe tarihine geçecek bir sezon oynuyoruz, olumsuz anlamda."

"Bu kadar maçta gelen ilk topun gol olması insanı düşündürtüyor. 'Acaba olmuyor mu?' dedirtiyor."

"Söyleyecek bir şey yok. Çalışmaya devam. Başka şansımız yok."

Hocammm yilmak yok :heart: :heart: :heart:

Yok artık yaw,Tabi çoğu için Monacodan geldiği için dünya yıldızı olmuştur.Ben herkes Janssen uff süper derken 10 gol atamaz baya kazma dedim bakalım.
janssen bu lig için fena sayilmaz soldadoda öyle bence hani bizde olsalar falan iyi beslemeye devam etsek gomis kadar olmasa da az çok is yaparlardi.. janssen alternatif olarak erenden iyidir bana göre tabi

Yarın kazanırsak fb için yarış biter

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu Aykut kadar mal birini görmedim. Her mac sonunda sanssız gol yemelerinden, kaleye gelen ilk topun gol olmasından yakınıyor. Yahu futbol bu, sen sanssız golü bir kez yersin iki kez yersin. Devamlı yiyorsan o golü sanssızlık olarak acıklayamazsın. Yiyorsan bile, büyük takımsan, kaliteli oyunculardan kuruluysan maçı çevirmeyi başarırsın. Mesela bizde de gecen sezon kaleye gelen ilk duran top gol oluyordu ama biz bunu sanssızlık olarak acıklamıyor bariz bir problem olarak görüyorduk. Salak herif diyor ki, son dakikalarda kazanmayı düsünürken yine sanssız bir gol yedik. Yahu o gol öncesinde Basaksehir'in iki pozisyonu var zaten, birini Visca vurdu Volkan cıkardı. Digeri yine Kerim'in plasesi diregin dibinden dısarı cıktı. O ikisi olmazsa ücüncüsü gol olur, futbol böyledir. Yedigi her golü "sanssızlık", 30 metreden rastgele atılan sutları, ortaları "onlarca orta sut atıyoruz ama gol olmuyor" olarak tanımlayan biri hoca falan degildir. Yahu Göztepe'ye pozisyonun yok, Vardar'a pozisyonun yok, Trabzon'a pozisyonun yok, 10 kisi G.Birligine pozisyonun yok, Basaksehir'e yok; ama sen şanssızlıktan kaybediyorsun.

Karabük beşiktaşa karşı kanatlara inmeyi akıl ettiği andan itibaren pozisyon bulabildi, hemde az buz değil. Kanatlı sistem herzaman işler, önemli olan doğru oyuncular ile oynamak.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
hocam futbolda illa kanatlarla kaleye gidecen diye birşey yok. avrupanin formda, yükselen takimlarina baktığında o kanat olayını direkt olarak bek oyunculariyla kapatip diğer kanat oyuncularini sanki bir forvetmis gibi kullanıyorlar ortasahan ve beklerin iyiyse coşuyorsun haliyle.

Bu ülkede niye hala futbol kanat oyunculari olmadan olmaz gibi bir algı var

hocam futbolda illa kanatlarla kaleye gidecen diye birşey yok. avrupanin formda, yükselen takimlarina baktığında o kanat olayını direkt olarak bek oyunculariyla kapatip diğer kanat oyuncularini sanki bir forvetmis gibi kullanıyorlar ortasahan ve beklerin iyiyse coşuyorsun haliyle.

saliburu alsak sola nasıl olur

böyle devam ederse aykut sezonun ortasinda kovulur

daha önce de kovulabilir

ins sezonu bitirir

Sporx‏Onaylanmış hesap @sporx 21 Oca 2014
Daha fazla
Aziz Yıldırım ağlıyor...

Çünkü merkez herzaman daha kalabalıktır, hem rakibin defans oyuncuları, defansif orta saha oyuncuları üzerine birde kendi takımının ofansif oyuncuları. Bu yüzden göbekten gol bulmak herzaman daha zordur, çünkü boş alan çok bulamazsın.

536.jpg

Çünkü merkez herzaman daha kalabalıktır, hem rakibin defans oyuncuları, defansif orta saha oyuncuları üzerine birde kendi takımının ofansif oyuncuları. Bu yüzden göbekten gol bulmak herzaman daha zordur, çünkü boş alan çok bulamazsın.

demek istediğimi ifade edemedim hocam.

Real Madrid'den bir örnek vereyim, geçen sezon casemiro-kroos-modric ile 3 luyorlardi ve carvajal-marcelo ile tüm kanat aksiyonlarini kontrol ediyorlardı, hem ofans hem hücum. tipki bizim yapmak istediğimiz gibi. Dikkat ettiysen eğer zaten mariano'nun sağda tek başına sag kanatın büyük bir bölümünde sorumluluk aldığını görebilirsin. Linnes ise yetersiz olduğundan tolga'nin desteğiyle idare ediyor o bölgede.. garry ise forvet gibi, tolga'da forvet gibi ilerde ekstradan pozisyonlar yakaliyorlar. Ama kanat gibi oynamiyor bu topcular. Kanat oyuncu olmasin demiyorum. bu felsefeye bağlı kalmak, takılı kalmak kötü. Dizilişlerin bir önemi yok istersen tüm topculari ortasahaya diz, önemli olan o sahada ki oyun felsefesi. Ben bundan bahsediyorum..

Geri
Üst Alt