17/18 H:4 | Fenerbahçe 2-3 Başakşehir | MS | 9 Eylül

başakşehir bu seneki en önemli rakibimiz bence puan kaybetmesini isterdim açıkcası.

Bjk de Başak da şampiyon falan olamaz rahat olun.

Oynadıkları futbola bakarsan Başakşehir rakibimiz olmaya daha yakın ama Kargaları yarış içinde tutarlar dostum. Bu sene ben çok çabuk kopabileceğimiz bir yarış olacağını düşünmüyorum. İnşallah senin dediğin çıkar ama.

demek istediğimi ifade edemedim hocam.

Real Madrid'den bir örnek vereyim, geçen sezon casemiro-kroos-modric ile 3 luyorlardi ve carvajal-marcelo ile tüm kanat aksiyonlarini kontrol ediyorlardı, hem ofans hem hücum. tipki bizim yapmak istediğimiz gibi. Dikkat ettiysen eğer zaten mariano'nun sağda tek başına sag kanatın büyük bir bölümünde sorumluluk aldığını görebilirsin. Linnes ise yetersiz olduğundan tolga'nin desteğiyle idare ediyor o bölgede.. garry ise forvet gibi, tolga'da forvet gibi ilerde ekstradan pozisyonlar yakaliyorlar. Ama kanat gibi oynamiyor bu topcular. Kanat oyuncu olmasin demiyorum. bu felsefeye bağlı kalmak, takılı kalmak kötü. Dizilişlerin bir önemi yok istersen tüm topculari ortasahaya diz, önemli olan o sahada ki oyun felsefesi. Ben bundan bahsediyorum..
Evet şimdi anladım ne demek istediğini

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Evet şimdi anladım ne demek istediğini

sahaya öyle bir diziliyorlar ki. Kanat oyuncusu sabit kanatta duruyor, bek oyuncusu yanında duruyor sığır gibi top şişiriyorlar içeri. biride demiyor ki beyler biz burda 2-3 kişi toplandık orta falan açıyoruz da kafa vuracak kac kisi kaldı hücum da.. ortasahalari zaten Defansif ortasaha kayniyor..
Kendi iplerini çekiyorlar yani. Sanki pes, fifa oynuyormuş gibi.

sahaya öyle bir diziliyorlar ki. Kanat oyuncusu sabit kanatta duruyor, bek oyuncusu yanında duruyor sığır gibi top şişiriyorlar içeri. biride demiyor ki beyler biz burda 2-3 kişi toplandık orta falan açıyoruz da kafa vuracak kac kisi kaldı hücum da.. ortasahalari zaten Defansif ortasaha kayniyor..
Kendi iplerini çekiyorlar yani. Sanki pes, fifa oynuyormuş gibi.
Soldado bile iki üç sefer orta yaptı ve sahada henüz Janssen yoktu

Soldado bile iki üç sefer orta yaptı ve sahada henüz Janssen yoktu

Turk teknik direktorlerin ufku çok dar malesef farklı düşünemiyor ezbere kuruyorlar takımları hep.. 4-2-3-1...4-4-2... başka yok. Sahada da dizilişin aynisiyla yayılıyorlar taktiğin bir esprisi yok,numarasi yok yani. Teknik direktor kalitesi artmali ligin öncelikle

Fenerin 2.golü net ofsayt.Topun adama deyip deymemesi önemli değil.Volkanı bozuyor fb li oyuncu.Aktif alanda.Gelmişini geleceğini sevdiğimin Fıratı yine eyyam yaptı pst.Ama ayağına dolandı.

Erman toroğlu seks meks yürüyor

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

transfer nöbeti kapali olunca göçebe yaşam sürüyoruz ya. birsürü konu hangisine gireceğini bilemiyor insan herkes farklı yerde... bir konuda toplanmak lazim rdaslar

Fenerbahçe-Başakşehir maçı Anadolu deplasmanlarından birine gitmiş bir büyük takım maçı gibi geçti. Tabii burada büyük takım rolünü oynayan Başakşehir'di. Başakşehir maçı önde götürdüğü müddetçe topun ve oyunun kontrolünü Fenerbahçe'ye bıraktı. Hani Vardar hocası demişti ya, Fenerbahçe hep yanlamasına oynuyor biz de bunun bilincinde olarak topla çok oynamalarına izin verdik diye, bugün de Abdullah Avcı takımını buna uygun şekilde oynattı. Ne zamanki maç 2-2 oldu, Başakşehir tekrar topla daha fazla oynamaya ve sağlı sollu gelmeye başladı, sonunda da maçı aldı gitti. Bu dakikalarda oyun rus ruleti gibi iki tarafa da gitti geldi aslında. Yani Fenerbahçe de bir serseri kurşunla maçı kazanabilirdi. Ama bu, Fenerbahçe'nin derli toplu bir oyun anlayışı olduğu anlamına gelmezdi. Fenerbahçeli futbolcular kötü mücadele etmiyorlar ama kaliteleri yetersiz. Mesela geride oynadıkları dakikalarda sanki daha baskılıymış eziyormuş gibi görünseler de kale önü pozisyon zenginliği hiç yoktu. Tamamen kaosa ve mücadeleye dayalı ya tutarsa futbolu. Yeni transferlerden Neto'yu fena bulmadım. Topu oyuna iyi yerlerden sokuyor ve ilk hamleleri genelde başarılı. Soldaki Valbuena-İsmail ikilisinin ilişkisi usta-çırak ilişkisini andırıyor. Valbuena dükkanı çekip çevirmeye çalışan ustabaşı, İsmail iş bilmeyen acemi çırak. Haliyle o kanat bir türlü işlerlik kazanmıyor. Aatıf sezon öncesi iyi çalışmış olmalı ki bu defa daha farklı oynuyor. Oyuna sonradan girdiği her maçta vitesi yükseltmeyi başarıyor. Kimse Başakşehirli Emre'ye sallamasın. Konuk ekibin orta alandaki pas trafiğini yöneten adamdı. Sık sık topu kalabalık bölgeden alıp geniş alanlara yönlendirmesiyle de maçın iyilerinden biriydi.

Fenerbahçe'nin 2.golünde Fırat Aydınus'un bir suçu yok, tecrübeli yardımcı Serkan Ok karıştırıyor ortalığı. Acele etmeden bekle-gör yapması gerekirdi ama bayrağını erken kaldırdı sonra en tehlikeli şey oldu. Kararsız kaldı, pişman oldu ve bayrağını indirdi. Neyse ki orta hakemiyle konuşup doğruyu bulsalar da pek şık bir görüntü olmadı. Fırat Aydınus'a gol pozisyonundaki hakkını teslim edelim ama maçın bütününde fiyaskoydu. Bu Fırat'a Kadıköy yaramıyor. Havasından mıdır suyundan mıdır oraya çıktı mı balatayı sıyırıyor. İlk yarı akıllara zarar kartlar gösterdi. Epureaunu'ya gösterdiği kart yanlış, Emre'ye gösterdiği kart yanlış ve hatta kaleci Volkan Babacan'a gecikmeden gösterdiği kartta yanlış. Sen misafir takım oyuncularına normal pozisyonlarda bu kadar ucuz kartlar gösterirken 63'te taç çizgisi kenarından sıyrılıp gidecek Adebayor'a arkadan kayarak giren Neto'ya kart vermeyeceksin sonra da ben adalet dağıtıyorum diye ortalarda gezineceksin. Sevsinler sizin adaletinizi

573.jpg

Pozisyon net ofsayt.İlk önce Başaklı oyuncuya çarpması önemli değil böyle pozisyonlarda.Bileşik hareket olarak kabul görür.Başaklıya çarpıp tam tersi yöndeki fenerlinin önüne gitse yine ofsayt.Ofsayt olmaması için ilk vuruşun başaklıdan olması lazım

Geri
Üst Alt