17/18 H:5 | Galatasaray 2-0 Kasımpaşa | MS | 16 Eylül

DJgGrJrXcAAEgv0.jpg

Asamoah'ın gelmemesinin olumsuz etkisini görmeye başladık. Sadece sol bek değil ortasaha alternatifini de kaybettik. Selçuk dışında ortasaha kalmadı oyuna müdahale için.

Antalya 30 dan sonra falan tek kale oynadı 1-2 pozisyon ancak bulduk takım geneli tutuk oynadı. O yüzden çok moral bozmamak lazım. Tıpkı ilk 3 maçta şampiyon ilan etmemek gibi.

Dediğim gibi rakip 60 dakika sahamızda oynadı. Akın akın geldi ama yüreğimi ağzıma getiren 1 pozisyon oldu Eto'nun ilk yarıda şutu hariç korktuğum pozisyon olmadı.

Skoru korumak bir seçenektir ama gram hücumu düşünmeden yapmanın sonucunu çok güzel bir şekilde gördük. İyi korudu skoru dediğim gibi net pozisyon vermedi ama futbol bu bir anlık konsantrasyon kaybı ve kilidi açabilecek duran topla puanı bıraktın.

90 dakika pozisyon vermezsin 90'da frikik veya kornerden yer puan bırakırsın. Gerek yok 2-0'ı yakalamadan ölümüne geri çekilmeye

bu geri cekilmeyi ırkcı hamza döneminde de cok yapıyorduk hatırlayın hatta o sekilde sampiyon olduk,golü atıyorduk sonra yaslan geriye

ama o zamanlar mesela golü atsakta inanılmaz pozisyonlar veriyorduk muslera o yüzden devlesmisti zaten

fakat antalya macında verdigimiz onlarca korner harici pozisyon vermedik yani takım savunması konusunda gecen yıllara göre cok daha iyiyiz

millet sacma sekilde muslerayı elestiriyor sen 20 tane korner yada duran top verirsen zaten 19nu savustursan 1i gol olur zaten kalecin buffon bile olsa

Asamoah'ın gelmemesinin olumsuz etkisini görmeye başladık. Sadece sol bek değil ortasaha alternatifini de kaybettik. Selçuk dışında ortasaha kalmadı oyuna müdahale için.

donku oynatırım yinede selcugu oynatmam enazından donk defansif az cok katkı verir selcuk ısınmaya dahi cıkmayan bir adam saha icinde takımını boykot eden adamı oyuna almak gelin beni öpün demektir.

Lato ve Feg ile daha ne yaptığını bilen bir takım olacaktır. devşirme oyuncudan nefret ediyorum adam soldan çizgiye iniyor orta açmak için sağa çekiyor topu lato da bunu yaşamayacağız özellikle içerdeki maçlarda çok can yakarız sağlı sollu takım gomise çalışacak..

bu geri cekilmeyi ırkcı hamza döneminde de cok yapıyorduk hatırlayın hatta o sekilde sampiyon olduk,golü atıyorduk sonra yaslan geriye

ama o zamanlar mesela golü atsakta inanılmaz pozisyonlar veriyorduk muslera o yüzden devlesmisti zaten

fakat antalya macında verdigimiz onlarca korner harici pozisyon vermedik yani takım savunması konusunda gecen yıllara göre cok daha iyiyiz

millet sacma sekilde muslerayı elestiriyor sen 20 tane korner yada duran top verirsen zaten 19nu savustursan 1i gol olur zaten kalecin buffon bile olsa
Muslera'yı eleştirenler unutuyor ki o olmasaydı zaten ilk yarıda gol yemiştik. 20 korner verirsen dediğim gibi 19unda dikkat edersin birinde uyursun yersin. Ben gayet memnunum savunmadan da, kaleciden de 4 maçı da çok rahat izledim mesela önceden 10 net pozisyon verirdik 8-9unu Muslera çıkarırdı. Sürekli ağzımız burnumuzda izlerdik. Ayrıca geçen sezon bu kadar köşe vuruşu verseydik muhtelemen 3-4 yerdik. Birde net şekilde her hafta duran top konusunda ve takım savunması konusunda ilerleme kaydediliyor haksızlık yapmamak lazım.

Daha Denayer'in de monte edileceğini düşünürsek sorun kalacağını düşünmüyorum. Tek sorun Tudor'un maç içi hamleleri

Gelde bunu anlat iste, milletin derdi topa cikmamasi, direge adam falan olmus.
Takim iki mactir hava toplarinda bir tek bu pozisyonu kaybetti oda uyuduklari icin.
Onun disinda her takimin duran toplarda bir stratejisi vardir, kimi sadece alan savunmasi yapar, kimi adam markaji, bazi takimlar bu ikisini kombine eder.
Bunun icinde ortada her oyuncuya ihtiyac vardir.
Direge adam koyma bir opsiyondur ama onun ortada eksik kalma yaninda baska riskleri vardir.
Kaleciyi yaniltabilir, el ile müdahele edip penalti arti kirmizi karta sebeb olabilir.
Ayrica bu pozisyon özelinde yine iddia ediyorum, top diregin dibinden girmedi ve nerede ise cizginin üzerinde yere vurdu, direkteki hic bir adam onu cikaramazdi, kimsenin öyle bir refleksi yok.
Yine Musleranin cikmamasi elestiriliyor, bir cok kaleci kalesinden kolay kolay cikmaz, onu son opsiyon olarak defans tamamen oyundan düsmüs ise yaparlar.
Hani gecen sene icin bu elestiriyi anlarim, risk alip daha cok cikabilirdi cünkü defansimiz gecen sene sadece izliyordu, nerede ise her kafa topuna rakip vuruyordu.
Ama bu sene, özellikle son iki macta bu konuda defansimiz cok daha iyi, sadece stoperler degil takim halinde cok iyi bir sekilde savunuyorlar.
Bu is sadece savunma ile, kalecinin cikmasi ile, direkte adamlar ile olmaz, sen rakibe bu toplari bu kadar cok vermeyeceksin, bunu yaptiginda zaten riski azaltmis oluyorsun.
Kaleci kaleden tabiki cikabilir ama ciktigin an kaleyi bosaltirsin, topu iskalama riskin var, kendi oyuncun tarafindan dengenin bozulma riski var.
Yine bu pozisyon özelinde Muslera cikmak istiyor ama oda gec kaldigini fark edip vazgeciyor.
Diyelim vazgecmeyip ciksaydi, topa yetisemeseydi ve top ortadan kaleyde girseydi, bu sefer neden kalesini bos birakti denecekti.
Biz Pozisyonu daha basinda kaybettik, adamlar pas yaptigi anda baski olmadigi icin rahat rahat ortayi yaptilar, üstüne ortadaki adamlarimizda hazir degildi, hatta Muslera onlari uyarmak ile mesguldu.

Son düzenleme:
Lato ve Feg ile daha ne yaptığını bilen bir takım olacaktır. devşirme oyuncudan nefret ediyorum adam soldan çizgiye iniyor orta açmak için sağa çekiyor topu lato da bunu yaşamayacağız özellikle içerdeki maçlarda çok can yakarız sağlı sollu takım gomise çalışacak..

aynen,öyle joker oyuncu falan laflarını hic sevmiyorum öyle adamdan cok hayır gelmez genelde

linnes sag ayakla ileriye gidiyor topu sagına alıp orta kesene kadar zaten ya adam basıyor ya savunma yerlesiyor

latonunda savunması harika degil ama adam hucumda cok iyi zımba gibi orta kesiyor sut atıyor soluyla

feghouliyi ise konusmaya gerek yok avrupanın sayılı kanat adamlarından birini aldık oynatmıyoruz ki bu adam klasik bir kanatta degil sana mac aldırır

ben 2.küme takımı dahi olsam tolga ve linnesi görsem ordan saldırırm bütün mac ,malmıyım marianonun garrynin üzerine gideyim

3 maçlık serimizin ilk maçı.

Muslera'yı eleştirenler unutuyor ki o olmasaydı zaten ilk yarıda gol yemiştik. 20 korner verirsen dediğim gibi 19unda dikkat edersin birinde uyursun yersin. Ben gayet memnunum savunmadan da, kaleciden de 4 maçı da çok rahat izledim mesela önceden 10 net pozisyon verirdik 8-9unu Muslera çıkarırdı. Sürekli ağzımız burnumuzda izlerdik. Ayrıca geçen sezon bu kadar köşe vuruşu verseydik muhtelemen 3-4 yerdik. Birde net şekilde her hafta duran top konusunda ve takım savunması konusunda ilerleme kaydediliyor haksızlık yapmamak lazım.

Daha Denayer'in de monte edileceğini düşünürsek sorun kalacağını düşünmüyorum. Tek sorun Tudor'un maç içi hamleleri

Asil sorun burada başlar :)

BU hafta alırız ama asıl önemli olan harmoninin bozulmaması..Atak oyunla gollerle pozisyonla ve en önemlisi 4 haftadaki gibi pozisyon vermeden kazanmak..Ondan sonraki Bursa deplasmanına güvenle ve kasımpaşada galip gelen atak oynayan 11 i bozmadan çıkmak lazım

pGvPp0.png

Bu takımı durduracak bir donanım yok ülkede.

Nedense Selçuk ilk 11 oynayacakmış gibi bir his var içimde.

sent via GSC

Geri
Üst Alt