#18 Ayhan Akman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #18 Ayhan Akman

arkadaslar beni forumda ayhana karsi en buyuk dusman olarak gosteriyorsunuz.

ben neden iyi bir oyuncuya kotu diyeyim ki.

bu adam 2 sene onceki takimin bankosu ve en yeteneklilerinden birisidir.

ama inanin ki suanda 18 de olabilecek oyuncu degil.

bugun de gorduk.

elano-ayhan arasindaki farki gormeyen oldu mu bugun.

ikinci yarida gordugu sari kart beni deli etti 4 0 ondeyiz gitti adami arkadan cekti bos bosuna sari kart gordu

Ayhan artık miadını doldurdu.Ondan bir an önce kurtulmamız lazım.

elano-ayhan arasindaki farki gormeyen oldu mu bugun.

Kör olmak lazım görmemek için

Elano bile Ayhandan daha fazla koşuyor

Ayhandan daha fazla top kapıyor

Ayhandan daha fazla pres yapıyor

Oyundan çıkana kadar birsürü top kaptırdı

Gereksiz yerlerde gereksiz hareketler yaptı

Ama Bahanesi hazır sakatlıktan yeni çıktı uyanın artık 4 hafta oldu

Ayrıca ilk yarı Ayhanı beğenmeniz için ne yaptı

Mesela dk 39 1-0 öndeyiz Ayhan orta sahada gereksiz bir top kaybı yaptı kontra atağa çıktılar bunun gibi her maçta sürüyle pozisyon yaşıyoruz

Bunları gören olmuyor sanırım

İyi oynamamasına rağmen fener maçında %90 ilk 11 çıkacak çünkü F.R Barışa güvenmiyor ve Linde daha maç yapmadı

Ayhan koçum Fenerbahçe maçında olağanüstü bir performans bekliyorum senden..

Saçmasapan dönüşlerini yapmazsa ve daha önce birkaç kere yaptığı gibi yine iyi oynarsa kilit adamlardan biri olabilir maçta.Çünkü en önemli bölge orası olacak.Ayağında tutmayıp tek toplarla çıkarırsa şu takımı neler değişçek kim bilir.

Ayhan mevkisi ve görevi itibari ile en riskli sorumluluğu alan bu takımda. Bu sebeple sürekli hataları görülüyor. Sağda solda herkes "geriden oyun kuramıyoruz" yazar ancak geriden kurabildiğimiz oyunların çoğunda Ayhan'ın adının olduğunu görmez. Ayhan gayet güzel oynamaktadır, ben içimden veya zaman zaman dışımdan överim Ayhan'ı, ancak o sırada bir top kaptırır o da tehlike olur ve yanımdaki masalarda maçı izleyen Galatasaraylılar hemen Ayhan'a sövmeye başlar. Bu hep böyle olmuştur, sanırım böyle de gidecek.

Tek pas yapmıyor diye kızanlar var mesela. Orta sahadan ileri top çıkartan adamlar her zaman tek pas yapamazlar. Oyunu açmak diye bir tabir vardır. Zaman zaman orta saha elemanı top aldığında şöyle bir dönerek veya top belli bir yönde biraz sürerek takımı belli yönde hareketlendirmeye çalışır, pas trafiği bu şekilde organize edilir. Tek pas verkaçlarda veya üçgenler hazır kurulmuş olduğunda yapılır. Bizde o üçgenler ne kadar hazır kurulmuş oluyor bilemiyorum. Üstelik ben eminim ki şu anda bu takımda bazı şeyler gelişmeden Ayhan sırf tek pas oynamaya çalışsa daha çok top kaybeder ve daha çok küfür yer taraftardan.

Tamam, ayağında zaman zaman top tutmayı biraz abartığı doğru ancak bunun tek sorumlusu kendisi değil. Bizim orta saha elemanlarımız orta sahada top ayağımızdayken yeteri kadar hareketli değil. Top isteyen pek yok, veya istese bile dar alanda top verilecek isimler değiller. Şöyle ki, Ayhan topu alıyor, bakıyor pas verecek arkadaşı yok, az sürüyor veya öbür tarafa dönüyor, arkadaşlarını hareketlendirebilecek şekilde yön değiştiriyor falan ama birileri pas alabilecek şekilde kendini gösterene kadar vakit geçiyor. Bu arada topu kaptırırsa kabak onun başına patlıyor. Pas hataları da benzer sebeplerden kaynaklanabiliyor. Yine kimse boşa kaçmıyor Ayhan da riskli bir pas denemek zorunda kalıyor.

Yani demem o ki, Ayhan zaten sorumluluk alarak en riskli görevlerden birini yapıyor ve yaptığı hataların önemli kısmının da sorumlusu kendisi değil. Ayrıca, o mevkide benzer görevler alıp da top kaptırmayan oyuncu da Dünya üzerinde yok. Bu sebeple sadece onun değil tüm takımın top kaybetmemek için dikkatli olması ve geriden top çıkartırken birbirine yardımcı olması lazım. Ayrıca, muhtemel top kaybına da hazırlıklı olup, kaybedilen topta hemen baskı kurarak tehlikenin büyümeden önlenmesi lazım.

Ayhan Arda'nın gelişi ile rahatlayacaktır. Atağa çıkarken Arda ile Ayhan çok iyi anlaşıyor. İkisi arkalı-önlü oynayacaklar. Ermenistan maçındaki gibi oynayacak bence ve herkes Ayhan'ı maçın adamı seçecek.

Sahada olgunluğunu göstermeli ve takımı sakinleştirmeli bu görev senin,klasına yakışan oyunu oynarsın sanada güvenim tam.

Top kaybını en aza indirirse zaten yediğimiz pozisyonların %80i bitirmiş oluruz.Şu an en büyük sorunumuz çıkarken kaptırılan toplar.Ama ben Ayhan'a güveniyorum.

Maçın adamı Ayhan. Şu top kayıplarını yapmazsa bişey olmaz. Ama yaparsa ayvayı yedik.

adam gibi tek top oyna be.

topu koşturma sevdasına hem kendini yoruyorsun, hem yerini kaybediyorsun orta saha da hemde ucuz topta kaptırmıyorsun pozisyon oluyor.

iyi futbolcusun ama bunları yapma be ayhan:)

Ligde hücum presini en iyi yapan takıma karşı oynayacaz ve kilit isim Ayhan olacaktır defansif anlamda.Riske almaya gerek yok taca atın oyun sıkışınca yeter ki kaptırmayın.

ciliz adam

neler cekiyoruz sundan

kaptirdigi toplarin sayisi yok.

KURTARIN BIZI SUNDANNN!!!!!!!

yeter artık bu adamı takımda görmek istemiyorum,takımın el freni görevini gayet güzel yerine getirdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt