Cevap: #18 Ayhan Akman
Ayhan mevkisi ve görevi itibari ile en riskli sorumluluğu alan bu takımda. Bu sebeple sürekli hataları görülüyor. Sağda solda herkes "geriden oyun kuramıyoruz" yazar ancak geriden kurabildiğimiz oyunların çoğunda Ayhan'ın adının olduğunu görmez. Ayhan gayet güzel oynamaktadır, ben içimden veya zaman zaman dışımdan överim Ayhan'ı, ancak o sırada bir top kaptırır o da tehlike olur ve yanımdaki masalarda maçı izleyen Galatasaraylılar hemen Ayhan'a sövmeye başlar. Bu hep böyle olmuştur, sanırım böyle de gidecek.
Tek pas yapmıyor diye kızanlar var mesela. Orta sahadan ileri top çıkartan adamlar her zaman tek pas yapamazlar. Oyunu açmak diye bir tabir vardır. Zaman zaman orta saha elemanı top aldığında şöyle bir dönerek veya top belli bir yönde biraz sürerek takımı belli yönde hareketlendirmeye çalışır, pas trafiği bu şekilde organize edilir. Tek pas verkaçlarda veya üçgenler hazır kurulmuş olduğunda yapılır. Bizde o üçgenler ne kadar hazır kurulmuş oluyor bilemiyorum. Üstelik ben eminim ki şu anda bu takımda bazı şeyler gelişmeden Ayhan sırf tek pas oynamaya çalışsa daha çok top kaybeder ve daha çok küfür yer taraftardan.
Tamam, ayağında zaman zaman top tutmayı biraz abartığı doğru ancak bunun tek sorumlusu kendisi değil. Bizim orta saha elemanlarımız orta sahada top ayağımızdayken yeteri kadar hareketli değil. Top isteyen pek yok, veya istese bile dar alanda top verilecek isimler değiller. Şöyle ki, Ayhan topu alıyor, bakıyor pas verecek arkadaşı yok, az sürüyor veya öbür tarafa dönüyor, arkadaşlarını hareketlendirebilecek şekilde yön değiştiriyor falan ama birileri pas alabilecek şekilde kendini gösterene kadar vakit geçiyor. Bu arada topu kaptırırsa kabak onun başına patlıyor. Pas hataları da benzer sebeplerden kaynaklanabiliyor. Yine kimse boşa kaçmıyor Ayhan da riskli bir pas denemek zorunda kalıyor.
Yani demem o ki, Ayhan zaten sorumluluk alarak en riskli görevlerden birini yapıyor ve yaptığı hataların önemli kısmının da sorumlusu kendisi değil. Ayrıca, o mevkide benzer görevler alıp da top kaptırmayan oyuncu da Dünya üzerinde yok. Bu sebeple sadece onun değil tüm takımın top kaybetmemek için dikkatli olması ve geriden top çıkartırken birbirine yardımcı olması lazım. Ayrıca, muhtemel top kaybına da hazırlıklı olup, kaybedilen topta hemen baskı kurarak tehlikenin büyümeden önlenmesi lazım.