#18 Bafétimbi Gomis

Yönetim basiretsizliği elbette var onu hep söyledik zaten. Ancak eğer takım 6. ve 4. oluyorsa burada büyük eleştiri her zaman takımın kaptanı ve en çok maaş alan yıldız ismine kesilir. Nasıl ki başarıda en önce yıldız isimler söyleniyorsa başarısızlık olursa da bunlar söylenir. Bu dünyanın her yerinde böyle.

Sneijder Hamzaoğlu'nun yollanmasında baş aktördü. Bunu da kovulmasının ertesindeki Atletico maçı sonundaki röportajından anlayabliriz rahatlıkla.

Adam sırf sözleşme almak için her transfer dönemi farklı takımlara ismi yazıldı. Bu ister kendisinin suçu,ister menajerinin. Sonuçta bunu da başardı.

Sonuçta bu konu artık geride kaldı. Benim Sneijder'le falan derdim de yok. Ben sadece birine yüklenip,diğerine susanlara kzıyorum. Neyse ki başımızda Terim gibi biri var. O bu konuyu en çabuk şekilde çözecektir.
hamzayı da mı sneijder kovmuş :asd: taraftar 7/24 hamzaya küfrediyordu kovun şunu diye yine sorumlu sneijder oldu. rte nin bahsettiği dış mihrakları falan geçti sneijder. yakında sneijder fetöcüydü dersen şaşırmam. dediğim gibi sneijder sende takıntı olmuş sebebi ne araştırmak lazım.

Yönetim basiretsizliği elbette var onu hep söyledik zaten. Ancak eğer takım 6. ve 4. oluyorsa burada büyük eleştiri her zaman takımın kaptanı ve en çok maaş alan yıldız ismine kesilir. Nasıl ki başarıda en önce yıldız isimler söyleniyorsa başarısızlık olursa da bunlar söylenir. Bu dünyanın her yerinde böyle.

Sneijder Hamzaoğlu'nun yollanmasında baş aktördü. Bunu da kovulmasının ertesindeki Atletico maçı sonundaki röportajından anlayabliriz rahatlıkla.

Adam sırf sözleşme almak için her transfer dönemi farklı takımlara ismi yazıldı. Bu ister kendisinin suçu,ister menajerinin. Sonuçta bunu da başardı.

Sonuçta bu konu artık geride kaldı. Benim Sneijder'le falan derdim de yok. Ben sadece birine yüklenip,diğerine susanlara kzıyorum. Neyse ki başımızda Terim gibi biri var. O bu konuyu en çabuk şekilde çözecektir.
Yahu Onur inkar ediyorsun ama Sneijdere takik oldugun su mesajindan belli.
Hamzayi Sneijder degil Hamza´nin kendisi gönderdi, lütfen su adama haksizlik edildi gibi göstermeye calisip durmayin.
Takim bangir bangir eksigiz diye bagiriyordu, gerekli takviyeleri yapmayi birak taraftarlar ile dalga gecercesine aciklamalar yapti.

Yönetim basiretsizligi elbette var cümlesini o kadar kolay gecistirip arkasina takimin kaptanina ve en cok maas alan oyuncusuna kesilir diyorsun.
Yahu bir oyuncunun tek basina basari getirdigi nerede görülmüs?
Basarida en önce yildiz isimler söyleniyor, cünkü genel olarak basariyi getiren ekstra faktörler oluyorlar.
Ayni mesela Hamza ile sampiyon oldugumuz sezon oldugu gibi Sneijder ve Muslera performanslari.

Adnanin da söyledigi gibi, kulüp baskani gelip bana fikir danisiyor ise kimse beni bu yüzden suclayamaz.
Örnek verdigin o Ibiza´da alem yapiyor idi diye yazman bile bu ise ne göz ile baktigini gösteriyor.
Adami kadro disi birakiyorlar, ne yapsa idi yalvarmasi falan mi gerekiyordu?
Cagirdiklari an kalkti geldi ama geldiginde adami kadroya dahi almadilar.
Bu bile o sürecte cagirilmadigini kanitliyor.

Bir oyuncunun farkli takimlar ile adinin gecmesi kadar dogal bir sey yok yahu.
Bugün en degerli oyuncularimizin basinda gelen Rodriguezin ismi bile kimler ile yazildi ve bildigim kadari ile Rodriguez de bir dönem zam istiyordu.

Evet sen duygusal bakmiyorsun ama Sneijder ile ilgili yasanan sürecin önemli faktörlerini sirf Sneijdere yüklenmek icin basitce gecistiriyorsun.
Iki sene bu takimin basarili olamamasinin suclusu Sneijder degildir, Yönetim ve sampiyon olunan sezon sonrasi gerekli takviyeleri yaptiramayan Hamzadir bunun suclusu.

O sezon yapilmayan takviyeler sadece iki senemize de mal olmadi, gecen sezon basinda bir ton para harcamamiza sebep oldu.
Eger o sezon gerekli takviyeler yapilsa idi ne iki senemiz heba olur idi, ne de gecen sezon basinda bu kadar cok para harcamak zorunda kalmaz idik.

Neyse ben tartışmayı daha fazla büyütmeyi sevmiyorum. Ancak tek dileğim şu; Umarım Gomis bu yaz belki de menajerinin hatasıyla yaptıklarının hatasını anlamıştır ve tekrar geçen seneki oyun isteğine ve gücüne dönecektir.

Keşke maddi durumumuz iyi olsa da hata yapanı anında göndebilsek ama değil. Ağustos 15'den sonra Gomis'ten iyisi falan da gelmez. Akıllı düşünen her insan da bunu bilir. Saçma sapan Andre Silva hayali kuranlar adamın bonservisini falan görmüştür heralde.

Gomis'te bu yaşta bizden iyi takıma gidemez, maaş olarak da bizden fazla veren Avrupa takımı olmaz. Şampiyonlar Ligi oynayan takımın baş aktörü ve sevildiği bir yerden gitmek onun adına da hata olur.

Dolayısıyla her iki tarafında menfaati için bu konu uzamadan bitmeli ve yeni hedefler için konsantre olunmalı. Aksi düşünene de saygım var.

Daha dün çıkmış satmış seni hala güveniyorsun yarın iyi oynuyacakmış.

Karakter sonradan değişmez gomisin bozuk işte zorlamaya gerek yok bizim takımda karaktersiz topçu barınamaz.

hamzayı da mı sneijder kovmuş :asd: taraftar 7/24 hamzaya küfrediyordu kovun şunu diye yine sorumlu sneijder oldu. rte nin bahsettiği dış mihrakları falan geçti sneijder. yakında sneijder fetöcüydü dersen şaşırmam. dediğim gibi sneijder sende takıntı olmuş sebebi ne araştırmak lazım.

Hamza'yı bende hiç istemedim o ayrı konu ama sen eğer milli takım arasında hiç alakası yokken yollarsan burada bir şey vardır. Üstelik gittikten hemen sonraki Atletico maçı röportajını bir daha izle istersen. Benim Tarık Çamdal'la dahi sorunum yok. Ben sadece oynadığı oyuna bakarım.

Bunu anlamaman beni şaşırtıyor. Sneijder bize gelmeden önce en sevdiğim isimlerden biriydi,gelmesini de çok istedim. İlk 2,5 senede yaptıkları da gayet iyiydi ama son 2 senesinde rezaletti. Bu rezaletine saha dışını da ekleyince sevgim azaldı ve gönderilmesini istedim. Gönderilmesi de gayet doğruydu ve doğruluğu geçen sene kanıtlandı.

Bu kadar basit yani.

Gomis Serefsizdir, hayatinda hic super kupa kazanmamis mahlukat gelmis siritiyor.

bu adam arena'ya cikarsa, gol atarsa ,ve sen olsan bari sarkisi calinirsa, kulubu kapatin.

DkonytKXoAAP8gR

Hamza'yı bende hiç istemedim o ayrı konu ama sen eğer milli takım arasında hiç alakası yokken yollarsan burada bir şey vardır. Üstelik gittikten hemen sonraki Atletico maçı röportajını bir daha izle istersen. Benim Tarık Çamdal'la dahi sorunum yok. Ben sadece oynadığı oyuna bakarım.

Bunu anlamaman beni şaşırtıyor. Sneijder bize gelmeden önce en sevdiğim isimlerden biriydi,gelmesini de çok istedim. İlk 2,5 senede yaptıkları da gayet iyiydi ama son 2 senesinde rezaletti. Bu rezaletine saha dışını da ekleyince sevgim azaldı ve gönderilmesini istedim. Gönderilmesi de gayet doğruydu ve doğruluğu geçen sene kanıtlandı.

Bu kadar basit yani.
aykut kocaman gittiğinde valbuena arkasından konuştu.tudor gitti fernando arkasından salladı o zaman onları da bu futbolcular yollattı senin mantığınla. üstelik hamza gittikten sonra yetersizliğini ima eden sadece sneijder değildi. sen medya dedikodularıyla,ihaleyi yıldız oyuncu üzerine yıkma klişesini uygulayan medyanın ağzıyla konuşuyorsun. gomis olayı ise tamamen gerçek bi olay dedikodu değil gözler önünde yaşandı. ayrıca hamza beklenmedik bi zamanda değil zaten suyu iyice ısınmışken çoğu taraftar kendisini istemezken kovuldu ve dursunla arasındaki toplantı krizi de bahanesi oldu.

Mehmet Demirkol: ''Gomis, inanılmaz güçlü bir oyuncu. Maçını yöneten bir hakemle konuştuğumda bana yanından geçerken sanki yer sallanıyor gibi hissettiğini söylemişti. Rakibi korkutan bir kalıbı var.''

DkpKGR2XsAM-vmf.jpg

Yorumları okuyorum, inanamıyorum. Geldiği ilk sene rekor kırmış, ligdeki gelmiş geçmiş en skorer yabancı olmuş futbolcuya bu kadar nefret kusmak nasıl bir psikolojinin ürünü merak ediyorum. Takımdaki en çok kazanan oyuncu olmak istemesi gayet doğal. Anlamak lazım. Prestijdir bu. Maddiyat bir güç gösterisidir bu sektörde. Dünyadaki büyük kulüplerde genelde en skorer oyuncular en çok maaşı alır. Böyle bir talebi olmaması anormal olurdu. Ki olumsuz yanıt alınca sorun çıkarmadı. Bu ülkeye ne yabancılar geldi ne paralar alıp sakatlık bahaneleriyle oynamadı bile. Gomis nerdeyse her maç oynayarak en skorer yabancı oyuncu imzasını attı. Oyuncumuza sahip çıkmayı öğrenmemiz gerek. Özellikle de başarısını kanıtlamış oyuncularımızı kazanmalıyız. Kaybetmeyi, nefret etmeyi neden tercih edelim ki? Kazanmak ve daha çok destekleyip gollerine devam etmesini istememiz lazım. Diyorum ya ne golcüler geldi bu ülkeye koca sezon 10 gol atamadan tamamladılar. Gelmiş geçmiş en skorer yabancı bu oyuncu. Aklı selim davranın, bu kadar çabuk gaza gelmeyin haberlere. Bir kişi de çıkıp bu büyük tepkinin amacı ne dememiş. Kafanızı çalıştırın azcık, nefret etmeye yönelik bünyenizle günah keçisi bulmaya çalışmayın hemen. Komik ve rasyonaliteden uzak oluyorsunuz zira. Anlamaya çalışın, en azından tuttuğunuz takımın futbolcularını anlamaya çalışın. Haksız bulduğunuza nefret besleyin. En ufak olumsuz bir haberde günah keçisi ilan ederseniz futbolcuları takımdan soğutup kaçmaktan başka seçenek vermezsiniz. Aklı selimlik ve anlayış. Lütfen... :red:

Gomisi degil hainligini sevmedik . Para istrmesini degil , alamayinca sabote etmesini elestirdik

Ve performasi , gol sayisini degil , bu kulube yaptigi anti etik davranisi affedemedik

Kusura bakmayin ...

Gecen sene beş küsür milyon euro maaş almıs hala zam istiyo şimdide taraftara şirin gözükmek için göstermelik resim atıyo umarım yollar ayrılır istedigi kadar gol atsın sempatikligi artık gözümde bitti

bu elemandan bugün de kurtulamadik ha. yaziklar olsun.

Ben bu durumu 2013-2014 sezonunun basina benzetiyorum. Her sey cok guzel gidiyordu iki sene ustuste sampiyonluk CL'de ceyrek final vs. BJK feda demis FB sike ile bogusuyor. Ligi domine edip 5 sene ustuste sampiyon olmak varken tupcu eliyle takim karistirildi. Terim takimdan ayrildi, sonrasinda olanlar malum. Bir sonraki sene sampiyon olmus olsak da eminim hicbirimiz keyif alamadik, zira CL'de boyumuzun olcusunu cok guzel aldik. O zaman Terim'e sallayanlar, simdi Hocaaaam diye geziyor. Burasi ayri bir konu.

Su anda Gomis uzerinden yapilmaya calisilan da o durumun cok benzeridir. Burada Gomis'i savunmuyorum. Gelin olaya FBJK tarafindan bakalim. Gecen sene leblebi gibi gol atmis ve rakiplere inanilmaz derecede psikolojik ustunluk saglamis bir forvet var. Bunlarin istedigi nedir? Tabi ki Gomis'in takimdan ayrilmasi veya morali ile oynanarak etkisiz hale getirilmesi. Adamin ust duzey psikolojik oldugunu gecen sene kacirdigi penaltilardan herkes cok iyi biliyor. Simdi Pazar gunu cok onemli bir mac var. Eger taraftar medyanin vs gaziyla Gomis'i protesto ederse, onun kisa surede tekrar toparlanabilecegini sanmiyorum. Burada is Albayrak gibi birilerine dusuyor. Cikarsinlar Gomis'i anlatsin her seyi, bitsin bu is. Onun da kafasi inanilmaz karisik. Yoksa gecen sene onde olmamiza ragmen penalti kacirinca aglayan adam kupayi veren penaltiyi kacirinca siritmaz. Gomis elimizdeki buyuk bir deger boyle sacma sapan bir sekilde kaybedersek uzuluruz.

Geri
Üst Alt