#18 Bafétimbi Gomis

Transfer Nöbeti'ne durmadan gelip Gomis'i Umut'la kıyaslayan bir herif vardı, artık gitmiştir tabii buralara Ocak'tan önce gelmez. Keşke gelse de nasıl haksız olduğunu anlatsa biz de içinde adamlık varmış en azından desek. Haklı çıkınca ben demiştim, haksız çıkınca saklan, aman sesini çıkarma. Herkes de bunları unutuyor sanıyorlar, bir sonraki transfer sezonuna yine gelip aynılarını yapacaklar.

Şunu da söyleyeyim ben Gomis'in performansından %100 memnun değilim. Hatta %80 memnunum bile diyemem. En başta Gomis kesinlikle yanında oynayacak bir adam arıyor, bu çok belli. Oyun içinde rakip defansı oyalarken kendisine pozisyon yaratacak bir oyuncunun olmaması Gomis'in sürekli ofsayta düşmesine ve pas hataları yapmasına neden oluyor. Çok mücadele ediyor ama bu oyuncu eksikliği yüzünden fazla geriye gelmek zorunda kalıyor. Bunlar tabii ufak maçlarda çok göze batmaz ama yarın ciddi bir takımla oynadığımızda bu dediklerim çok baş ağrıtır. Hatta bu durum Gomis'te fazla tekrar etmeye başlarsa gelecek sezonda taraftar adama burun kıvırmaya başlayabilir, arkasına teneke bağlayıp yollamaya çalışır, hak etse de etmese de.

Bu dediklerim diziliş ve sistem değişikliği anlamına geliyor olabilir ama ceza sahası içinde gerçekten etkili olmak istiyorsak bunu yapmamız lazım gibi. Tudor'un Feghouli'yi kanattan ziyade ortaya yakın oynatması da belki buna çözüm üretme amaçlı olabilir, şimdilik bilmiyorum.
Benden bahsediyorsan soylediklerimin arkasindayim, Gomis ceza sahasi golcusu dedim, servis yapacak oyuncu almazsak hicbir ise yaramaz dedim, ceza sahasi disinda top teknigi, top dagitmasi Umut Bulut ayarinda dedim hala da diyorum. Bir de kafa vuruslarinin vasat oldugunu soylemistim. Cok karsi cikiyorsan ac izle top ile temas ettigi tum anlari.
Bir de senin su bilirkisi ve agir abi havalarinda gelip uzun uzun mesajlar yazdigini, adamlik dersi verdigini gordukce cok guluyorum, daha fazla yaz lutfen, tarzin hosuma gidiyor, gundelik hayatimda cok uzagim boyle tiplerden degisiklik oluyor.

Son düzenleme:
Benden bahsediyorsan soylediklerimin arkasindayim, Gomis ceza sahasi golcusu dedim, servis yapacak oyuncu almazsak hicbir ise yaramaz dedim, ceza sahasi disinda top teknigi, top dagitmasi Umut Bulut ayarinda dedim hala da diyorum. Bir de kafa vuruslarinin vasat oldugunu soylemistim. Cok karsi cikiyorsan ac izle top ile temas ettigi tum anlari.
Bir de senin su bilirkisi ve agir abi havalarinda gelip uzun uzun mesajlar yazdigini, adamlik dersi verdigini gordukce cok guluyorum, daha fazla yaz lutfen, tarzin hosuma gidiyor, gundelik hayatimda cok uzagim boyle tiplerden degisiklik oluyor.

Yok Nejat sana dememiştim, senin Gomis'le ilgili bunları söylediğinden hiç haberim bile yoktu. Bazı dediklerine de katılıyorum hatta, ben kendim de diyorum eksiklerini. Mesajın tamamını okusaydın görürdün aslında.

Yalnız bu bilirkişi, ağırabi havaları falan forumda bu seneye has oldu herhalde, normalde öyle bir havam yok. Adamlık dersi vermeye zaten kalkmam öyle bir olayım yok benim ama senin kendini herkesten üstün görme havalarına sinirlenip bazen oraya kaçan mesajlar atmış olabilirim. Ben bu mesajını değerlendiriyorum bak, Yaz sezonunda biraz atarlı gibi göründüğümün ben de farkındayım. Keşke sen de biraz bizim yazdıklarımızdan ders alacak kadar şu dağların tepesinden inmeyi denesen.

7NvVLP.jpg
Hasta olacaksın yere oturma oğlum

Eğitim şart

Hey Yarabbim sana geliyorum Gomise kötü diyeccekler utanmasalar.. Bu kadar gol atıp bir de dediklerinizi yapan adamlar Bayernde Ciyde Unitedta oynuyor beyler bir kendinize gelin gözünüzü seveyim

Hey Yarabbim sana geliyorum Gomise kötü diyeccekler utanmasalar.. Bu kadar gol atıp bir de dediklerinizi yapan adamlar Bayernde Ciyde Unitedta oynuyor beyler bir kendinize gelin gözünüzü seveyim

Adam bulduğunu atıyor canım ona laf söyleyen çarpılır da bazı temel eksikler var ben onları diyorum sadece. Şimdi değil ama ileride arka arkaya birkaç maç gol atamazsa Gomis'in oyununa dair sadece mücadelesi konuşulur, onun dışında millet yerden yere vurur. Ben de kötüleşince (inşallah kötüleşmesin tabii) söylemektense şimdi söyleyeyim dedim. O zaman sanki adamın kötü oynamasını bekliyormuşuz gibi oluyor.

Adam bulduğunu atıyor canım ona laf söyleyen çarpılır da bazı temel eksikler var ben onları diyorum sadece. Şimdi değil ama ileride arka arkaya birkaç maç gol atamazsa Gomis'in oyununa dair sadece mücadelesi konuşulur, onun dışında millet yerden yere vurur. Ben de kötüleşince (inşallah kötüleşmesin tabii) söylemektense şimdi söyleyeyim dedim. O zaman sanki adamın kötü oynamasını bekliyormuşuz gibi oluyor.

gol atamayıp da eleştirilmeyen forvet mi olur..Agüero şurada 5 maç gol atamasa onu bile eleştirirler..Forvet bunlar adı üstünde gol atacak mecburen..Mesela geçen bjk -karabük maçında negredoyu beğendim çok güzel 2 gol pası verdi ilk yarıda hiç ettiler porto maçında babele golü yaptırdı ama golü yok diye mal muamelesi görüyor şu aralar..
Ayrıca bulduğunu atıyor lafı burak yılmaz gibi forvetler için söylenmeli Gomis bildiğin kendi pozisyonunu oluşturabiliyor..

Yok Nejat sana dememiştim, senin Gomis'le ilgili bunları söylediğinden hiç haberim bile yoktu. Bazı dediklerine de katılıyorum hatta, ben kendim de diyorum eksiklerini. Mesajın tamamını okusaydın görürdün aslında.

Yalnız bu bilirkişi, ağırabi havaları falan forumda bu seneye has oldu herhalde, normalde öyle bir havam yok. Adamlık dersi vermeye zaten kalkmam öyle bir olayım yok benim ama senin kendini herkesten üstün görme havalarına sinirlenip bazen oraya kaçan mesajlar atmış olabilirim. Ben bu mesajını değerlendiriyorum bak, Yaz sezonunda biraz atarlı gibi göründüğümün ben de farkındayım. Keşke sen de biraz bizim yazdıklarımızdan ders alacak kadar şu dağların tepesinden inmeyi denesen.
Estagfurullah dagin tepelerindeyim gibi bir dusuncem yok, nerede oldugumun da bir onemi yok fikir alisverisi yaptigimiz bir platformda, sadece saygisiz ve kufurlu tavirlari cok asagida buluyorum belki o nedenle boyle bir intiba yaratmisimdir sende. Yanilmak, hata yapmak hosuma gider her zaman cunku boyle boyle gelisir insan. Duygusallik agir bastiginda insan kontrol disina cikabiliyor, senin de oyle olmustur belki, bilemem.
Neyse, konumuza donersek, Gomis teknik yetenekleri sinirli olmasina ragmen, sezona cok iyi basladi, bunun en onemli nedeni ise oyun sablonumuzda forvet oyuncusunun oyunun icine girmesinin cok gerekmemesi. Diri kalip topla dogru yerde bulusuyor ve yuksek yuzdeyle de gol vurusu yapiyor, umarim boyle devam eder, fiksturumuz bu hafta ile birlikte zorlasiyor, ilk 5 haftadan daha da fazla ihtiyac olacak.

gol atamayıp da eleştirilmeyen forvet mi olur..Agüero şurada 5 maç gol atamasa onu bile eleştirirler..Forvet bunlar adı üstünde gol atacak mecburen..Mesela geçen bjk -karabük maçında negredoyu beğendim çok güzel 2 gol pası verdi ilk yarıda hiç ettiler porto maçında babele golü yaptırdı ama golü yok diye mal muamelesi görüyor şu aralar..
Ayrıca bulduğunu atıyor lafı burak yılmaz gibi forvetler için söylenmeli Gomis bildiğin kendi pozisyonunu oluşturabiliyor..

Agüero çok başka bir adam canım. Adam gol atmasa bile arkadaşlarını pozisyona sokacağı için onda göze batmaz. Gomis de işte her şeyi yapmaya çalışıyor, çok iyi niyetli ama önceden yazdığım gibi yanında bir tane daha forvet olsa hem bu kadar ofsayta düşmez hem de pas hataları azalır. Ama adam genel olarak bitirici olduğu için -yani Agüero gibi bütün hücum hattını kullanıp oyun kuramayacağı için- gol orucuna girerse bugün fazla konuşmadığımız şeyler yarın herkesin diline dolanır.

Dediğim gibi inşallah öyle bir durum olmaz ama bu engellenecekse eğer hem Ndiaye'nin çok daha fazla hücuma katılması lazım hem de Belhanda'yla Feghouli'nin Gomis'e daha yakın oynaması lazım. Yoksa bu sistemde Gomis'in eksikleri öyle ya da böyle ortaya çıkar.

Arkasında Belhanda-Feghouli ile birlikte oynamaya başlayınca çok daha da iyi olacaktır Gomis

İnşallah sol kanatta Tolga-Garry yerine adam akıllı en az Feghouli seviyesinde bir adamla oynayabilir ...

Bülent Tulun: "Mancini gitti, Prandelli geldi. Ancak ona da beğendiremedik Gomis'i... Prandelli, Pandev'i istedi." (Milliyet)

Umut bulutla kıyaslayan nejat ti
Ne hikmetse ikiside çok iyi oynuyor

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt