#19 Lorik Cana (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #19 Lorik Cana

Çok bekledim bu adam hakkında yorum yapmayı.Ve şu an her şey netleşti kafamda.Bu adam gerçekten bizim kalibremizde bir adam değil.

Top tekniği vasatın da altında,defans oynatsan kademesi zayıf,tek hamleli,ağır.Tek özelliği hırsı olan bir adam.Eğer sezon sonu 5 Milyon civarı bir teklif gelirse kesin satılmalı bence.Yerine çok daha kaliteli bira dam alınmalı.Hem teknik hem de oyun içi zekası olan,aynı zaman da mücadeleci.

Çok bekledim bu adam hakkında yorum yapmayı.Ve şu an her şey netleşti kafamda.Bu adam gerçekten bizim kalibremizde bir adam değil.

Top tekniği vasatın da altında,defans oynatsan kademesi zayıf,tek hamleli,ağır.Tek özelliği hırsı olan bir adam.Eğer sezon sonu 5 Milyon civarı bir teklif gelirse kesin satılmalı bence.Yerine çok daha kaliteli bira dam alınmalı.Hem teknik hem de oyun içi zekası olan,aynı zaman da mücadeleci.

Hepsi olacak ,Galatasaray'ın ekonomik durumuna uygun olacak ve en önemlisi Adnanlar getirecek bu adamı öyle mi :)

Stoper için çok ağır ve hamleleri çok riskli ön libero için top tekniği çok zayıf.

Bence derbiler icin ideal bir ön libero, onun disinda eh iste.

Aslinda bu adami savunurken "savasçi" diye tabir etmek hata. Savasci dedigimizde, Baris Özbek'i izlemeye alismis gözler Cana'yi da ayni kefeye koyup elestirmeye basliyor. Bu yüzden, "duracagi yeri iyi biliyor", "müdahele etmekten çekinmeyip defansta kritik hamlelerde bulunuyor" tarzinda cümleler yazilip övülmeli. Yoksa Roma'dan De Rossi'yi bile getirip, onu da savasçi diye lanse edersen "Ben de Galatasaray'i seviyorum, sahada herseyimi veririm, o zaman çikip ben oynayayim" gibi cümleleri duymak yine kaçinilmaz olur.

Keşke 2 milyon yada 3 milyon daha verilip Biglia alınsaydı..

Herkesin kendi kafasında bir Galatasaray var şu dönemde. Benim kafamdaki Galatasaray'ın orta sahasında Cana var. Eminim birçok kişinin kafasında da vardır. Bu yüzden kötülemek, aşağılamak için çaba sarfetmeye gerek yok.

Bu kadar kasmaya gerek yok,orta sahada oynayan oyuncunun bir stoperden beklenenden daha az tekniğe sahip olmasını izah etmek ve savunmak için...

Tekniğinin kötü olmadığını ispat etmeye çalışmakla başlandı,kariyeri vurgulanarak;hala diretenler var gerçi...Kemalettin Şentürk,Hüseyin Cimşir,Selçuk Şahin kadar bile tekniğe sahip olmadığı oynadığı onca maçta ortaya çıkınca ''Canasever'' ler bu iddialarından bir nebze geri adım atmak zorunda kaldılar:''Canım önliberonun teknik olması gerekmez zaten,hem kaç tane tekniği de iyi önlibero var ki?'' şeklinde...

Önlibero oynayacak adamın çok seri driplingler,bel kıran çalımlar,öldürücü ara paslar,2-3 maçta bir goller atması gerektiğini iddia eden hiç kimse olmamasına rağmen her eleştirene bunlarla cevap verildi...Kaldı ki ben defansif olarak yetersiz buluyorum asıl,daha diri ve hamleli olabilse o meftun olunan yatma-kaymalara gerek kalmayacak,çok daha güven verecek.

O mevkide oynayan oyuncu genelde basit oynamayı tercih eder/etmelidir,doğru...Üst düzey takımlarda yer bulabilen pek çoğu da genel manada düz oyunculardır,o da doğru...Ama istisnasız hepsi son derece soğukkanlı ve topu takımı adına olumlu kullanan adamlardır.Cananın ise top ayağında iken yaşadığı panik hali Sarp tan daha az değil.

''Teknik,topu takımı adına olumlu kullanmaktır'' demiş Konfüçyüs...

Hülasa;

Düz oynayan=Tekniği kötü değil yani...

Sarp,Barış vs ayrı konu,onlar zaten çoktan gitmiş olmalı idi;yerli olarak kaliteyi yeterince yükseltebilecek alternatifler olmadığı için de ''Yüreği yeter'',''Ay çok sempatik genç'',''Harry the Carisma'' vs denmeden yabancı oyuncu kalitemiz yükseltilmeli,Dünyada futbolcumu kalmadı?...

Tabi taraftar olarak insan umutvar olmak istiyor.Yoksa Hakan Şükürün,gönül koyduğumuz ''Hiç bir planları yok,spontane hareket ediyorlar'' dediği,''Okazyon'' havarisi bu yönetim ve seneye takımın başında olacağı meçhul,kendini güvende hissetmeyen T.D. le her şey o kadar zorki...

bize gelen hangi adamın mevkisi belliki

...Kaldı ki ben defansif olarak yetersiz buluyorum asıl,daha diri ve hamleli olabilse o meftun olunan yatma-kaymalara gerek kalmayacak,çok daha güven verecek.

O mevkide oynayan oyuncu genelde basit oynamayı tercih eder/etmelidir,doğru...Üst düzey takımlarda yer bulabilen pek çoğu da genel manada düz oyunculardır,o da doğru...Ama istisnasız hepsi son derece soğukkanlı ve topu takımı adına olumlu kullanan adamlardır.Cananın ise top ayağında iken yaşadığı panik hali Sarp tan daha az değil.

...

Konunun özü bunlardır! Geldiği günden beri anlatmaya çalıştıklarımızı çok çarpıcı şekilde vurgulamışsınız arkadaşım.

Tüm bunlara ilave olarak maçın bitmek üzere olduğu çok da önemli olmayan bir tartışmanın ortasına kendisini atarak rakibi tartaklamanın ve sonrasında kırmızı kart görmenin, takımına bağlılık olarak algılandığı, bir kaç kelime Türkçe kelime söylemenin mantıklı cümle kuramasa da "BEN TARAFTAR ÇOK SEVİYOR" mastarı ile birleşince taraftarlarımız arasında bu kadar sevilmesi de olağan diye düşünmekteyim...

sarpmi panik topu alinca

:)

guldurmeyin adami dunyanin en rahat adami hem toplu hem topsuz

topalla barisla karistirdiniz heralde

lorik cana galatasaray kadrosundaki en iyi ön libero dur.

sarpmi panik topu alinca

:)

guldurmeyin adami dunyanin en rahat adami hem toplu hem topsuz

topalla barisla karistirdiniz heralde

Top kendinde iken ''Pimi çekilmiş,bomba bulmuş'' gibi hareket etmesi su götürmez de...Top arkadaşında iken yaptığı çok klas trafik polisliğinin takdir ve taltif edilmiyor olması kahrediyor beni asıl...

Vallaha devam aynı hızla, bütün kininizi bu topice kusun. SOnra çok görürüz üşüyoruz reis temalı mesajları.

teknik olup olmaması muhabetlerini bir kenara bırakalım, bu adam ortasahada yokken rakip çok daha kolay hareket ediyor ortasahada.

hele son maçta Sabri-Mustafa ikilisi şaka gibiydi. Siz halen pas atamıyor falan bunları konuşun.

herşey tamam Cana nın pas atamaması kaldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt