Cevap: #19 Lorik Cana
Bu kadar kasmaya gerek yok,orta sahada oynayan oyuncunun bir stoperden beklenenden daha az tekniğe sahip olmasını izah etmek ve savunmak için...
Tekniğinin kötü olmadığını ispat etmeye çalışmakla başlandı,kariyeri vurgulanarak;hala diretenler var gerçi...Kemalettin Şentürk,Hüseyin Cimşir,Selçuk Şahin kadar bile tekniğe sahip olmadığı oynadığı onca maçta ortaya çıkınca ''Canasever'' ler bu iddialarından bir nebze geri adım atmak zorunda kaldılar:''Canım önliberonun teknik olması gerekmez zaten,hem kaç tane tekniği de iyi önlibero var ki?'' şeklinde...
Önlibero oynayacak adamın çok seri driplingler,bel kıran çalımlar,öldürücü ara paslar,2-3 maçta bir goller atması gerektiğini iddia eden hiç kimse olmamasına rağmen her eleştirene bunlarla cevap verildi...Kaldı ki ben defansif olarak yetersiz buluyorum asıl,daha diri ve hamleli olabilse o meftun olunan yatma-kaymalara gerek kalmayacak,çok daha güven verecek.
O mevkide oynayan oyuncu genelde basit oynamayı tercih eder/etmelidir,doğru...Üst düzey takımlarda yer bulabilen pek çoğu da genel manada düz oyunculardır,o da doğru...Ama istisnasız hepsi son derece soğukkanlı ve topu takımı adına olumlu kullanan adamlardır.Cananın ise top ayağında iken yaşadığı panik hali Sarp tan daha az değil.
''Teknik,topu takımı adına olumlu kullanmaktır'' demiş Konfüçyüs...
Hülasa;
Düz oynayan=Tekniği kötü değil yani...
Sarp,Barış vs ayrı konu,onlar zaten çoktan gitmiş olmalı idi;yerli olarak kaliteyi yeterince yükseltebilecek alternatifler olmadığı için de ''Yüreği yeter'',''Ay çok sempatik genç'',''Harry the Carisma'' vs denmeden yabancı oyuncu kalitemiz yükseltilmeli,Dünyada futbolcumu kalmadı?...
Tabi taraftar olarak insan umutvar olmak istiyor.Yoksa Hakan Şükürün,gönül koyduğumuz ''Hiç bir planları yok,spontane hareket ediyorlar'' dediği,''Okazyon'' havarisi bu yönetim ve seneye takımın başında olacağı meçhul,kendini güvende hissetmeyen T.D. le her şey o kadar zorki...