Cevap: #90 Sercan Yıldırım

o pasi herkes atamazdi, o pasi baros atamazdi mesela, topu alirdi, hic kafasini kaldirmazdi, o yuzden atamazdi

baros bir kere o presi yapip alamazdi topu

ikincisi barosa geldi diyelim top, zamaninda görüp atamazdi, biraz sürerdi, sonra görürdü, o zaman atmaya calisisrdi belki, o anda hamit ofsayta yakalanirdi büyük ihtimal.

ben inanmiyorum baros olsaydi bu golü böyle atamazdik o pozisyonda.

ha, necati mesela yapardi kesin aynisini.

ama baros asla diyorum.

saka yapıyorsun degil mi aga.

Baros vision itibariyle takımda Selcuk ve Melo'dan sonra 3 numaradır zira, belki de 2.

Baros vision itibariyle takımda Selcuk ve Melo'dan sonra 3 numaradır zira, belki de 2.

Baros zaten çok zeki bir futbolcu değildi, özellikle de pas konusunda hiç vizyonu falan yok. Fırsatçılık konusunda kafasını iyi kullanır sadece. Onu da artık fiziken tükendiği için yapamıyor. Top ayağına geldiğinde bacakları kezman gibi titreyen bir Barosu hepimiz biliyoruz.

salman neden taktın bu kadar baros'a :asd:

valla hic barosa taktigim icin yazmadim o yorumu, adam herkes atardi diyince söyle bizde bu pasi kim atar, kim atamaz diye düsündüm

direkt baros dedim, sonra burakta geldi aklima, diyelim ayni pozison 5 kere oldu, burak 3 kere atar, 2 kere atamazdi diyorum.

ama necati atardi, umutta atardi, belki biraz siddetini ayarlamakta zorlanirdi, ama atmaya calisirdi, kafasindaki ilk sey atmak olurdu yani umutun

elmanderde atardi, belki basta biraz agir kalirdi, ama atardi o da.

ama baros atamaz

bir kere dedigim gibi pres yapip, takip edip alamazdi

hadi aldi, top ona geldi diyelim, hemen kafasini indirip, topala beraber hizlanmaya calisirdi direkt, sonra belki bakardi, ama o zaman is isten gecmis olurdu

o pasi herkes atamazdi, o pasi baros atamazdi mesela, topu alirdi, hic kafasini kaldirmazdi, o yuzden atamazdi

baros bir kere o presi yapip alamazdi topu

ikincisi barosa geldi diyelim top, zamaninda görüp atamazdi, biraz sürerdi, sonra görürdü, o zaman atmaya calisisrdi belki, o anda hamit ofsayta yakalanirdi büyük ihtimal.

ben inanmiyorum baros olsaydi bu golü böyle atamazdik o pozisyonda.

ha, necati mesela yapardi kesin aynisini.

ama baros asla diyorum.

Baros topu alınca bacakları titremeye başlayıp topu ayağına doladığından o topu kaybederdi tekrar. O da yere düşmediği zamanlarda...

valla hic barosa taktigim icin yazmadim o yorumu, adam herkes atardi diyince söyle bizde bu pasi kim atar, kim atamaz diye düsündüm

direkt baros dedim, sonra burakta geldi aklima, diyelim ayni pozison 5 kere oldu, burak 3 kere atar, 2 kere atamazdi diyorum.

ama necati atardi, umutta atardi, belki biraz siddetini ayarlamakta zorlanirdi, ama atmaya calisirdi, kafasindaki ilk sey atmak olurdu yani umutun

elmanderde atardi, belki basta biraz agir kalirdi, ama atardi o da.

ama baros atamaz

bir kere dedigim gibi pres yapip, takip edip alamazdi

hadi aldi, top ona geldi diyelim, hemen kafasini indirip, topala beraber hizlanmaya calisirdi direkt, sonra belki bakardi, ama o zaman is isten gecmis olurdu

valla onu bunu bilmemde herkes atardı gibi yorumda yanlış olur o pozisyonda 1 saniye geç pas atsa ofsayt riski var pas olarak çok basit ama zamanlama ve topun hızı olarak gayet iyiydi özelliklede çabukluğunu konuşturarak yaptığı pres sonucu kazanılan top orda ne elmander ne baros o kadar hızlı pres yapamazdı

alakasi yok

baros en süper oldugu dönemlerde top gelir gelmez saga sola bakmadan topu alir, dikine kosusunu baslardi, yani taa 2004 lerde, en formda, en etkili oldugu zamanlarda bile böyleydi.

ama o zamanlar cok hizli, top geldiginde cok cabuk oldugu icin iyi oluyordu, hatta barosu en özel yapan seylerden biriydi bu. Alirdi topu, hadi bana eyvallah dercesine yere bakarak hizlanir giderdi topla beraber, saga sola bakmazdi.

vision olarak en kötü adamlardan biridir baros kadromuzdaki.

Hamit'e attığı pasın övecek hiçbir tarafı yok. Sercan önce yere sağlam basmayı ve topun bomba olmadığını her ayağına geldiğinde yere deliler gibi adım atmaması gerektiğini öğrensin.

Baros zaten çok zeki bir futbolcu değildi, özellikle de pas konusunda hiç vizyonu falan yok.

en rezil sezonlarından olan 2011-2012 sezonunda yaptıgı asistler hele birtanesi (videosunu aradım ama bulamadım) bu tezini curutmeye yeter.

Baros oldukca iyi bir pasordur, zaten fırsatcı dedigin an otomatikman awareness/vision sahibi demis oluyorsun. tezadt.

Baros'un attıgı paslar ve aldıgı pozisyonlar aklımdan cıkmaz, Hamburg macındaki ikinci golde mesela oyunu nasıl takip ettigini goreiblirsiniz, o yonden hakikaten laf soylenemez Baros'a.

Baros'un tek sorunu fizik, baska sorunu yok.

alakasi yok

baros en süper oldugu dönemlerde top gelir gelmez saga sola bakmadan topu alir, dikine kosusunu baslardi, yani taa 2004 lerde, en formda, en etkili oldugu zamanlarda bile böyleydi.

ama o zamanlar cok hizli, top geldiginde cok cabuk oldugu icin iyi oluyordu, hatta barosu en özel yapan seylerden biriydi bu. Alirdi topu, hadi bana eyvallah dercesine yere bakarak hizlanir giderdi topla beraber, saga sola bakmazdi.

vision olarak en kötü adamlardan biridir baros kadromuzdaki.

katılmak mumkun degil, uzgunum.

sercanin genel performansina gelirsek bugunku, iyi degildi

ilk topla bulusmasi hemen b.k gibi oldu zaten, hatta sonra tekrar gelen toplari da eli ayagi titredigi icin hepsini kaybetti.

sonra godlen sonra, birde o asistten sonra adamin üstünden bir yük kalkmisti, bu her yönden belliydi, cikarken alkis aldiginda cok mutluydu vs.

biraz özgüven kazandi, simdi devamini getirebilirse, iste o zaman acilabilir

ama yok böyle top istop ederken bile eli ayagi titreyerek oynicaksa, yapamaz, mumkun degil, seneye yollanir.

emre colak kadar cesur olamiyorsa, emre colak kadar kendine güvenemiyorsa, braksin bu isi.

sen 4 yildir oyniyorsun, emre colak daha yeni oynamaya basladi.

sen emre colakla ayni yastasin, ama sen 4 yil daha tecrubelisin emre colaka göre, coktan bu isleri geride brakmis, yere saglam basiyor olman gerekirken, sen daha emre colak kadar bile olamiyorusn.

---

Vizyon kaba tabirle ; Geleceğe ilişkin uzun vadeli plandır... Yani ulaşmak istediği hedefte diyebiliriz.

Bu tanımla elbette Baros vizyon sahibi olmayabilir ki şart ta değildir. Ha olsa iyi olurdu...

Ama yaptıkları yeterli geliyor an itibariyle... İleri dönük planı yok.

Ancak bu ondan faydalanabilme ihtimalini ortadan kaldırmaz...

Çünki ondan sahip olduğu kariyer ve tecrübe anlamında faydalanmamız gerekir diye düşünüyorum...

Sercan'a gelince ; onun yaşında birinin geniş bir vizyona sahip olması gerekir ama ne yazık ki bunu sahaya yansıtmadı henüz...

Çünki kağıt üstünde hedefiniz olabilir ama vizyonun tanımında şu ayrıntıyı gözardı etmemek lazım;

" Vizyon eldeki imkanlarıda hesaba katarak yapılan plandır... Yoksa aksi durumda ona hayal denir "

Misal bir Anadolu şehrinin son derece vasat altı bir amatör kulübü " Şampiyonlar Ligini kazanmak gibi bir vizyona sahibiz " demesi gibi birşey olur...

biz baska visiondan bahsediyoruz müdür

Salman bence başka değil bilemedin benzerdir olay...

Futbolcu kafasında kariyerini sonlandırdıysa ama sadece sözleşme gereğini yerine getiriyorsa yapacak birşey yok...

Ben Baros ta bunu görüyorum...

Sercanda ise şaşırtıcı bir şekilde yetersizlik var...

Halbuki özellikle sürati ve fuleleri ile izleriz derken hiçbirini göremedik geldiğinden bu yana.

aga vizyon vision yani, oyun gorusu. pas atacak adamı bos alanı gormesi falan, ondan bahsedildi.

Güçlenmesi lazım

güclenmis zaten, kondisyonuda artmis gecen seneye göre. daha fazlasi ancak oynayarak olur

adama özgüven lazim ilk önce, sonra kendini gelistirmesi icin eksiklerini görüp, üstünde calismasi lazim.

mesela top gelmeden karar vermeye calisiyor cogu zaman, tek pas deniyor cogu zaman yanindaki arkadasla, topuk pasi, normal pas vs ama gec kaldi mi karar vermekte yada aniden sansla, beklemedigi bir top önüne düstü mü, ne yapicagini hic bilmiyor ve inanilmaz bir panik yasiyor, sanki keske gelmeseydi top bana dercesine isler yapiyor, kaybediyor zaten cogu zaman topu.

bütür durumlarda iste adamin üstüne gidecek özgüveni olmali, üstüne gitmiceksen o topu en olumlu sekilde kullanmak icin topu kontrol etmek, arkadasin gelene kadar yardimina topu ayaginda tutmak, yada kosu yapan biri varsa ona pas aktarmayi calismak gibi seyleri yapabilmesi icin ilk önce özgüven kazanmasi lazim.

güclenmis zaten, kondisyonuda artmis gecen seneye göre. daha fazlasi ancak oynayarak olur

adama özgüven lazim ilk önce, sonra kendini gelistirmesi icin eksiklerini görüp, üstünde calismasi lazim.

mesela top gelmeden karar vermeye calisiyor cogu zaman, tek pas deniyor cogu zaman yanindaki arkadasla, topuk pasi, normal pas vs ama gec kaldi mi karar vermekte yada aniden sansla, beklemedigi bir top önüne düstü mü, ne yapicagini hic bilmiyor ve inanilmaz bir panik yasiyor, sanki keske gelmeseydi top bana dercesine isler yapiyor, kaybediyor zaten cogu zaman topu.

bütür durumlarda iste adamin üstüne gidecek özgüveni olmali, üstüne gitmiceksen o topu en olumlu sekilde kullanmak icin topu kontrol etmek, arkadasin gelene kadar yardimina topu ayaginda tutmak, yada kosu yapan biri varsa ona pas aktarmayi calismak gibi seyleri yapabilmesi icin ilk önce özgüven kazanmasi lazim.

Özgüven kazanması sürekli oynarak olur oda biraz zor ,elmander -umut -burak var hangisini kesip ilk 11 olucak .Ancak böyle maçlarda ilk 11 olur sercan .Ama dediğim gibi kendini sürekli hazır tutması lazım , her an oyuna giricekmiş gibi hazırlanması lazım burası Galatasaray onun için yedek olmak bile büyük bi şeref olmalı .

bir gol atti golden öncede güzel pas atti ama ben begenmedim

kardesim zaten yedek bekliyeceksin tüm sezon imparator sana sans veriyor iste kendini göstermek icin ben yerinde olsam düsüp bayilana kadar kosardim dün aksam

ama sercan hic orali bile degildi herseyi gectim ona gelen paslari bile dogru düzgün kontrol edemiyor

sorun nerde bende bilmiyorum ama tek bildigim sey var bu cocuk cok yetenekli ama yetenegini kulanmasini bilmiyor

iyi olan yasinin daha genc olmasi umarim ilerki senelerde bu problemi cözer ve bizde mükemmel bir forvet kazanmis oluruz

Geri
Üst Alt